Piure de legume
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Piure de legume

Acest piure de legume pentru bebeluși este o modalitate delicioasă de a servi legume verzi micuțului tău. Broccoli, spanac și mazăre sunt amestecate împreună cu cartof dulce, rezultând un piure bogat în nutrienți și gustos. Poți servi piureul fin sau cu bucățele.

Când începi să hrănești bebelușul, este posibil să începi cu piureuri de legume simple, dar foarte curând vei combina diferite legume împreună cu alte alimente (în special alimente bogate în fier) pentru a oferi o mai mare varietate în nutriție, textură și aromă.

Dacă te afli în situația în care ai un stoc de piureuri individuale de legume în congelator, poți pur și simplu să le combini pentru a crea un piure mixt.

În mod alternativ, poți găti un piure mixt de legume. Lucrul principal de luat în considerare în acest caz este timpul de gătire al legumelor și textura pe care dorești să o obții.

piureul de legume într-un castron alb cu o lingură

Ingrediente



vedere de sus a ingredientelor necesare pentru a prepara piureul de legume

Această rețetă combină legume mai dulci (cartof dulce, ceapă călită și mazăre) cu legume mai amărui (broccoli și spanac) pentru a obține un piure cu gust delicios. Dacă bebelușul respinge legumele amărui, s-ar putea să observați că combinarea lor cu legume mai dulci duce la un piure mai atrăgător. (Nu uitați să continuați să oferiți alimentele respinse, deoarece bebelușii au adesea nevoie de mai multe încercări pentru a accepta anumite alimente).

Această rețetă include un pic de supă de legume pentru a subția piureul. Ar trebui să folosiți o supă de legume făcută în casă, potrivită pentru bebeluși (sau supă de pui) pentru a menține nivelul de sodiu scăzut. În mod alternativ, puteți adăuga puțină apă de gătit sau puteți să renunțați la supă pentru a obține un piure cu bucăți.

Mod de preparare pas cu pas piure de legume

colaj cu 4 imagini: 1) cartof dulce în cuptor cu abur, 2) cartof dulce și broccoli în cuptor cu abur, 3) cartof dulce, broccoli și mazăre în cuptor cu abur, 4) ceapă călită și spanac în tigaie.



Legumele diferite necesită timpuri diferite de gătire, iar atunci când pregătești un piureu de legume mixt, este important să ai în vedere acest aspect. De asemenea, vrei să tai legumele în bucăți de dimensiuni similare pentru a te asigura că se gătesc uniform.

  1. Cartof dulce: Legumele rădăcinoase necesită un timp mai îndelungat de gătit, așa că adaugă cartoful dulce în aparatul cu aburi în primul rând. Acoperă și lasă să se facă la aburi timp de 5 minute. Încearcă să tai cartoful dulce în bucăți aproximativ de aceeași dimensiune (cuburi de 1,5-2 cm).
  2. Broccoli: Adaugă broccoli și lasă să fiarbă la abur încă 4 minute.
  3. Mazăre: Adaugă mazărea în cuptorul cu aburi și lasă să fiarbă la abur încă 2 minute.
  4. Ceapă și spanac: Călește ceapa în puțin ulei până devine moale. Acest lucru va elibera dulceața naturală a cepei și va adăuga un gust minunat piureului. Adaugă spanacul pentru a se înmuia.

Dacă nu ai un aparat cu aburi (steamer) sau coș de aburi, poți fierbe legumele. Dacă alegi să fierbi legumele, păstrează puțină apă de gătit pentru a le amesteca ulterior. Astfel, adaugi înapoi din nutrienții care se eliberează în apa cand s-au fiert.

O altă opțiune este să rumenești unele dintre legume (cartof dulce și ceapă) prin coacere la cuptor. Acest lucru ajută la caramelizare și poate adăuga o altă profunzime de aromă.

puree de legume în blender înainte de amestecare și după amestecare.

  • TEMPERATURĂ: Ai grijă ca legumele să nu fie prea fierbinți și să nu se formeze abur. În unele blendere, aburul poate determina desprinderea capacului și poate provoca o explozie în bucătăria ta!
  • TEXTURĂ: Amestecă piureul până obții textura dorită, adăugând mai mult lichid dacă este necesar. Amintește-ți că este la fel de important să oferi bebelușului tău o varietate de texturi precum și de arome. Încearcă să adaugi mai puțin lichid, să zdrobești sau să mixezi puțin în blender pentru a obține un piure texturat.
  • FĂRĂ BLENDER?: Un robot de bucătărie poate fi, de asemenea, folosit și poate fi chiar mai bun dacă dorești să obții un piure mai gros. Poți folosi și un blender de mână. Spanacul și mazărea vor fi mai greu de făcut piure fin (dacă asta este consistența pe care o cauți) folosind un robot de bucătărie/blender de mână.

Piure de legume pentru copiii mai mari sau adulți

Copilul meu de 11 ani chiar a mâncat pe înfulecate din acest piure, dar nu aș recomanda în mod special această rețetă pentru copii mai mari sau adulți.

Totuși, piureurile de legume pot fi un garnisaj excelent pentru mesele în familie. Piureul de conopidă, piureul de mazăre, piureul de broccoli și piureul de morcov sunt printre preferatele noastre.

Instrucțiuni de păstrare și reîncălzire piure de legume

  • Păstrare în frigider: Lăsați să se răcească, puneți într-un recipient ermetic și păstrați în frigider timp de până la două zile.
  • Congelare: Lăsați să se răcească, puneți piureul în tavă de cuburi de gheață și congelați până devin solide. Odată ce sunt complet congelate, scoateți-le rapid și puneți cuburile congelate într-un sac sau recipient pentru congelator. Returnați la congelator.
  • Reîncălzire: Decongelați peste noapte în frigider. Reîncălziți în cuptorul cu microunde sau pe aragaz până când este fierbinte în interior și apoi lăsați să se răcească înainte de a-l servi copilului.


piure de legume în castron cu legume dispersate alături

Acest piure de legume pentru bebeluși este o modalitate delicioasă de a servi legume verzi micuțului tău. Broccoli, spanac și mazăre sunt amestecate împreună cu cartof dulce, rezultând un piure bogat în nutrienți și gustos. Poți servi piureul fin sau cu bucăți.

ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]