Pizza Capriciosa – savuroasă, delicioasă și plină de arome autentice, este o alegere clasică care nu dezamăgește niciodată! Cu o combinație perfect echilibrată de ingrediente proaspete și gusturi rafinate, această pizza este un adevărat regal culinar.
Cu crusta sa subțire și crocantă, generoasa porție de sunca fiartă, feliile de roșii coapte, mozzarella topită și maslinele negre aromate, pizza Capriciosa oferă o explozie de arome și texturi în fiecare mușcătură. Indiferent dacă o savurezi alături de prieteni, într-o seară liniștită acasă sau la o petrecere, pizza Capriciosa este întotdeauna o alegere potrivită. Prin urmare, bucură-te de o experiență culinară autentică și savurează fiecare felie din această delicioasă pizza Capriciosa.
Pizza Capriciosa este un preparat iconic al bucătăriei italiene, cunoscut și apreciat în întreaga lume.
Combinația de ingrediente naturale și proaspete aduce un echilibru perfect între gusturi și arome.
Fiecare ingredient, de la roșiile coapte și până la maslinele negre sau sunca fiartă, contribuie la savoarea unică a acestei pizza.
Crusta subțire și crocantă completează perfect textura moale și suculentă a ingredientelor de pe deasupra.
Pizza Capriciosa este o opțiune versatilă, potrivită pentru orice ocazie, fie că este vorba de o cină în familie sau de o întâlnire cu prietenii.
Aromele intense și combinația de ingrediente surprinzătoare îți vor încânta simțurile și vor satisface gusturile rafinate.
Datorită aspectului său atrăgător și colorat, pizza Capriciosa reprezintă și un festin vizual, ce te invită să începi imediat să savurezi.
Cu o istorie bogată și o popularitate crescândă, această pizza rămâne mereu un clasic indiscutabil în meniurile restaurantelor și pizzeriilor din întreaga lume.
Așadar, pregătește-te să te bucuri de o experiență gastronomică autentică și să te lași încântat de aroma și savoarea inconfundabilă a celebrei pizza Capriciosa.
Cel mai importanta atunci cand vrei sa prepari pizza acasa este sa te imbraci cu rabdare si sa ai in dotare un cuptor electric cu ventilatie si neaprat piatra de copt, altfel nu o sa-ti iasa niciodata asa cum le ies celor de la Speed Pizza. Pizza are nevoie de cel putin 300 de grade de jos si 350 de grade de sus pentru a se coace rapid, frumos fara sa se usuce astfel incat sa fie crocanta la exterior si moale in interior. Daca aveti cuptor cu gaze, puteti sa incercati insa o sa fiti dezamagiti de rezultat.
De asemenea se recomanda cel mai bine ca dupa ce ati facut aluatul sa-l lasati la rece cam 24 de ore, o sa iasa mai crocant si mai gustos. Am incercat si eu si am adaptat retetele de pizza la ceva preparat in casa, reteta pe care o gasiti la urmatorul link (click aici).
Urmand reteta de mai jos si Dvs puteti sa fiti un pizzer de exceptie, doar sa resepctati exact cantitatile, modul de preparare si sa folositi mozzarella de calitate.
Ingrediente pizza Capriciosa Speed:
Mod preparare Pizza Capriciosa:
- Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
- Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
- Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
- Se obtin cam 500 g de aluat care se lasa la frigider de pe o zi pe alta;
- Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa;
- Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul.
- Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
- Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii.
- Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei;
- Se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava.
- Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita;
- Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele;
- Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei.
- Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
ePoftă bună!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.