Placinta cu branza – blat moale si pufos
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Placinta cu branza – blat moale si pufos0 (0)

Acum ceva vreme am facut o placinta cu branza cu foi cumparate (foietaj) care a avut un gust superb, insa foaia de placinta nu prea m-a incantat. Stiu de la mama o reteta de placinta cu mere cu un blat moale si pufos, asa ca m-am gandit sa folosesc acest blat la aceasta placinta cu branza si rezultatul a fost uimitor. 3-4 zile in fiecare dimineata si seara luat cate o felie de placinta cu un pahar de lapte si serveam si de mic dejun si pentru cina :).

Aluatul este ceva mai greu de facut, trebuie sa amesteci bien cu telul apoi trebuie framantat cu mana bine bine. La umplutura daca folositi branza dulce puneti doar 1-2 linguri de zahar, daca e branza dietetica merge sa adaugati si 4 linguri, insa depinde de gustul fiecaruia si de cat de bine va impacati cu dulciurile.

Trebuie sa recunosc ca atunci cand era calda, nu prea m-a incantat foarte mult, umplutura era cam moale si trebuia sa ai gria cand mancai, insa a doua zi de dimineata, umplutura din placinta s-a intarzit si a rezultat o placinta cu branza ca la restaurant (ca la cetate 🙂 ). Nu uitati sa dati cu oua batut pe deasupra si sa intepati bine foaia de deasupra. Daca aveti ocazia reteta de placinta de mai jos o s-o puteti servii si in Brasov la cetate.

placinta branza
placinta cu branza si stafide

Ingrediente placinta cu branza:

ingrediente placinta cu branza

Mod preparare placinta cu branza:

Intr-un bol se pun stafidele cu esenta de rom si 100 ml de apa + o lingura de zahar si se amesteca bine sa se hidrateze stafidele si sa prinda aroma de rom.

stafide cu rom

Se lasa la hidratat / macerat aproximativ 1 – 1,5 ore

stafide la inmuiat

Intr-un castron mai mare se pun 200 de g zahar si 200 g unt si se freaca bine pana devinde spuma.

unt cu zahar
frecare unt cu zahar

Se adauga doua oua si se amesteca bine.

adaugare oua

Praful de copt se dizolva in lapte si se adauga peste aluat.

adaugare praf de copt

Treptat se adauga faiana amestecandu-se cu un tel, pana cand trebuie sa treceti sa framantati cu mana.

adaugare faina
aluat placinta aproape gata
aluat gata

Impartiti aluatul in doua si lasati-l deoparte.



aluat in doua

Intr-un bol se prepara umplutura pentru placinta cu branza adaugand branza, stafidele scurse, 3 linguri de zahar si cele doua oua si se amesteca bine.

ingrediente umplutura

Tava de copt se unge bine cu un strat gros de margarina sau unt.

uns tava cu unt

Se intinde prima foaie de placinta si se adauga in tava, astfel incat sa fie ca o cada, prima foaie trebuie sa fie cat mai mare, sa depaseasca marginile tavii pe cat posibil.

intins foaie placinta

Se adauga umplutura de placinta si se intinde bine.

adaugare umplutura placinta
intindere uniform

Adaugati si foaia de deasupra si incercati sa presati la marginea foii cu degetul astfel incat prima foaie sa se lipeasca de foaia de sus.

Daca ramane foaret mult aluat asa cum mi-a ramas mie in susul tavii taiati-l cu un cutit si aranjati marginile bine. Ungeti foaia de sus cu un oua batut si apoi intepati bine din loc in loc cu o furculita sau un varf de cutit.

adaugrea foaia de deasupra

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru vreo 30-35 de min, verificati din cand in cand spre final. Se serveste cu zahar pudra deasupra.

gata din cuptor
placinta cu branza si stafide

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]