Placinta cu mere aromatizata cu blat pufos usor de pregatit. Se pot folosii orice mere, iar la aluat ca sa iasa foarte bun se poate pune in loc de unt, untura, va iesii o minunatie. Cu acelasi aluat puteti sa incercati si placinta cu branza, la aceasta reteta aluatul este ceva special.
Ingrediente placinta cu mere:
Mod preparare placinta cu mere:
I. Se freaca untul cu zaharul pana devine spumosII. Se adauga zaharul vanilat, ouale intregi, apoi vinul sau romul, laptele, in care ai dizolva! praful de copt si treptat faina. Se amesteca bine si se framanta aluatul pentru placinta cu mereIII. Se imparte aluatul in doua si se intind apoi doua foiIV. Se curata merele, se dau pe razatoare mare
VI. Merele date pe razatoare se indulcesc cu zahar dupa gust si le calesc pe foc intr-o oala pana scade zeama .Se aromatizeaza cu scortisoara si coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca
VII. Intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, se aseaza prima foaie, se acopera cu merele reci si apoi se aseza peste ele cea de-a doua foaie.
VIII. Se fac cateva intepaturi in foaie de deasupra cu varful unei furculite. Se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata, se presara zahar vanilat si taie placinta cu mere calda.