Placinta (de post) cu gutui – o reteta de placinta cu aluat fraged
Placinta de post cu gutui este absolut minunata! Aluatul fraged de placinta este facut cu ulei si apa si este perfect potrivit si pentru alte variante de placinte de post dulci, cu umplutura de mere sau dovleac.
Mi-au placut intotdeauna gutuile, dar pana in aceasta toamna nu am avut noroc sa le gasesc in zona mea. Va dati seama ce bucuroasa am fost cand in sfarsit le-am descoperit intr-un magazin micut din Spoleto.
Cand eram mici, bunica mea facea aceasta reteta de placinta frageda cu gutui parfumate (uneori si cu mere) in zilele de post. Combinatia este minunata, iar foile de placinta sunt atat de fragede, nici nu ai zice ca sunt de post.
Reteta de aluat pentru placinta de post este foarte simpla, nu trebuie sa il tinem la frigider, amestecam ingredientele, il framantam, il intindem in tava si gata placinta de gutui.
Imediat dupa ce scoatem placinta din cuptor, foile sunt crocante, dar dupa ce se raceste complet, devin atat de fragede incat se topesc in gura.
Bunica o facea cu o zi inainte si, dupa ce se racea complet, o punea in camara pana a doua zi dimineata, acoperita cu o foaie de hartie de copt. Inainte sa o puna pe masa, o pudra cu zahar pudra. Era micul nostru rasfat matinal din zilele de post.
Cu ceai sau lapte, aceasta placinta frageda de post cu gutui este pur si simplu minunata!
Placinta de post cu gutui – Ingrediente (pentru tava 30×20 cm)
Foi de placinta de post – Ingrediente
Umplutura de gutui pentru placinta de post – Ingrediente
Umplutura de gutui pentru placinta de post – Mod de preparare
Foi de placinta de post – Mod de preparare
Pofta buna!