Placinta turnata pufoasa cu branza dulce, reteta simpla si rapida
Astazi, influentata fiind de vremea racoroasa de afara, mi s-a facut dor de copilarie si de placinta turnata cu branza dulce a bunicii mele. Umplutura cremoasa de branza dulce era imbogatita cu stafide aurii inmuiate in rom sau cu bucatele mici de ciocolata.
Mie imi placea placinta turnata cu ciocolata, fratelui meu cu stafide, asa ca bunica o facea in tavi micute, una cu ciocolata si una cu stafide, astfel incat amandoi sa fim multumiti.
Sotului meu ii plac enorm stafidele, asa ca de data aceasta, am folosit stafide pentru placinta cu branza dulce cu foaie turnata, dar, daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu aceeasi cantitate de ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra, taiata in bucatele mici. Minunata este aceasta placinta si se face atat de simplu!
Bunica facea placinta cu branza dulce de vaci facuta in casa, eu am folosit ricotta de data aceasta, este foarte gustoasa si asa. De multe ori, cand nu aveam cantitatea suficienta de branza dulce in casa, adaugam si o parte de branza mascarpone, are un gust minunat si este perfect potrivita pentru aceasta prajitura turnata.
Va propun sa incercati aceasta reteta de prajitura pufoasa cu umplutura de branza dulce, este atat de gustoasa, sigur va fi pe placul intregii familii.
Daca va plac prajiturile cu branza dulce, incercati si prajitura cu aluat fraged si branza. Este delicioasa!
PLACINTA TURNATA CU BRANZA DULCE – INGREDIENTE ALUAT (TAVA 20×22 CM)
-
130 g faina
-
120 g zahar
-
2 oua medii
-
50 ml ulei floarea soarelui
-
60 ml lapte
-
4 g praf de copt
-
1 varf cutit sare
-
500 g ricotta/urda/branza de vaci
-
2 oua medii
-
40 g amidon de porumb/30 g faina
-
75 g zahar tos fin
-
1 pastaie vanilie (doar semintele)
-
100 g stafide/100 g ciocolata bucati
-
1 lingurita plina coaja lamaie rasa
- Punem ricotta bine scursa intr-un vas, adaugam zaharul, amidonul si semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.
- Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul si sarea si mixam pana cand aluatul devine spumos (cca 3 minute). Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt si amestecam. La sfarsit punem uleiul si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult. Aluatul final trebuie sa fie fluid, cu o consistenta putin mai groasa decat cea a clatitelor.
- Tapetam tava cu unt si hartie de copt si adaugam jumatate din compozitia aluatului. Il coacem, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-15 minute.
- Scoatem tava dn cuptor si peste blatul de pandispan fierbinte adaugam umplutura de branza si stafide in strat uniform. Peste stratul de branza si stafide, punem aluatul ramas si il nivelam cu grija.
- Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru inca 35 minute sau pana cand se rumeneste uniform
- O socatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat si o taiem in bucati. O servim cu pofta! Este delicioasa!
Umplutura branza dulce pentru placinta – Ingrediente
PREPARARE PAS CU PAS – PLACINTA CU BRANZA DULCE CU FOAIE TURNATA
Preparare aluat turnat placinta
.