Pogăcele cu cârnați afumați și cașcaval – rețetă din aluat cu untură și brânză
5 (5)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pogăcele cu cârnați afumați și cașcaval – rețeta de sărățele pătrate din aluat cu untură și brânză

Pogăcele cu cârnați afumați și cașcaval, rețeta de sărățele pătrate din aluat cu untură și brânză este un preparat îmbietor pentru pogăcele crocante, îmbinate cu cârnații autentici românești și brânza, care aduc un nou nivel de plăcere. Prin această îmbinare de arome, reușim să aducem o notă distinctă în universul patiseriei sărate.

Îndrăgostiți fiind de aromele și texturile pogăcelelor, am hotărât să aduc un twist inedit în bucataria mea și să mă aventuruez în prepararea unor pogăcele cu cârnați afumați și cașcaval. Acest pas a fost firesc, având în vedere că aveam cârnați proaspăt afumați la îndemână, așteptând să se regăsească într-o creație savuroasă. Rezultatul final m-a cucerit complet: pogoșele parfumate și usor picante, cu o textură fragedă și un amestec de arome ce te captivează din prima mușcătură! Am decis să le denumesc „sărățele pătrate” pentru a sublinia forma lor distinctivă.

Din cantitățile de ingrediente prezentate mai jos, veți putea savura nu mai puțin de două tăvi mari de pogoșele cu cârnați afumați și cașcaval sau sărățele pătrate, realizate dintr-un aluat generos în untură și îmbogățit cu aroma telemelei. Această rețetă rafinată poate fi o alegere perfectă pentru momentele de răsfăț culinar în cadrul evenimentelor festive sau a întâlnirilor de suflet. Transformați bucătăria într-un atelier al gusturilor autentice și surprindeți-vă papilele gustative cu această încântătoare combinație de ingrediente.

Timp de preparare:

60 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp Total:

1 ora 20 minute

Ingrediente:

Pentru umplutură:

În plus:



 

Cum se fac aceste pogăcele cu cârnați afumați și cașcaval – rețeta de sărățele pătrate din aluat cu untură și brânză?

preparare aluat fraged cu drojdie (dospit la rece) pentru sărățele spornice cu brânză telemea și untură de porc

Am preparat o porție de aluat spornic cu untură și brânză urmând exact rețeta aceasta – vezi aici.

Am lăsat aluatul la dospit 30 de minute, la temperatura camerei (acoperit cu plastic) după care l-am răsturnat într-un castron de plastic pe care l-am dat la frigider (acoperit) pentru 8-12 ore. Poate sta și 16 ore, nu are nimic.

ingrediente pentru mini pogăci sau sărățele pătrate cu cârnat afumat și mix de brânzeturi rase

Am folosit o bucată din cârnații afumați de casă pe care-i facem în fiecare an. Cârnații noștri de porc sunt bine usturoiați, au paprică din belșug (boia dulce) și chimen și sunt afumați la rece. Aici vedeți un fir de cârnat proaspăt scos de la afumat: este încă moale, nu a apucat să se usuce.

Am îndepărtat membrana cârnatului și l-am tocat în cubulețe.

La capitolul cașcaval ras am ales un mix pentru pizza care conține cașcaval, mozzarella și Cheddar. Puteți folosi cașcaval simplu sau afumat sau alte brânzeturi similare: Emmentaler, Gouda, trapist etc.

CUM SE ÎNTINDE, UMPLE ȘI ÎMPĂTURĂ ALUATUL PENTRU POGĂCELELE CU CÂRNAȚI ȘI CAȘCAVAL RAS?

Am lucrat cu jumătăți de aluat pentru că se prelucrează mai ușor. Am întins prima jumătate în foaie subțire de 3-4 mm. Pe 2/3 din ea am presărat 1/2 din cantitatea de cârnați mărunțiți și 1/2 din mixul de cașcaval ras.



Am adus treimea goală de aluat peste cea din mijloc, apoi treimea din dreapta peste cea din mijloc. Am obținut un dreptunghi lung ale cărui capete (jos și sus) le-am adus peste partea din mijloc. Gata!

Am introdus pachetul de aluat într-o pungă și l-am dat la rece 30 de minute.

Am procedat similar cu a doua bucată de aluat.

Decupare pogăcele pătrate cu cârnați și cașcaval

Am întins din nou o foaie de cca. 40×40 cm pe care am pliat-o într-un singur sens: am adus treimea de sus peste cea mediană și apoi pe cea de jos peste mijloc. Gata! Am întins imediat foaia finală astfel încât grosimea aluatului să fie de cca. 5-6 mm.

Într-o ceașcă am bătut un ou cu puțină sare și boia dulce. Am uns, cu o pensulă, foaia de aluat cu o parte din acest ou bătut. Eu nu îmi pierd vremea să ung fiecare pogăcea cu ou, după ce e pusă în tavă… mult ou curge pe lângă ele. Metoda mea ergonomică este ungerea foii întregi cu ou bătut, cu ajutorul unei pensule late. În 2 secunde am rezolvat problema! Chimenul nu-l pun acum pentru că îmi blochează rotița de tăiere! Apoi, cu rola zimțată, am tăiat foaia în pătrate cu latura de cca. 4 cm. Astfel nu am pierderi de aluat, spre deosebire de pogăcelele rotunde la care trebuie refrământate resturile.



Am decorat aceste pogăcele cu cârnați cu semințe de chimen și cu un pic de cașcaval ras mare.

Aici vedeți mai bine cum arată pogăcile înainte de coacere. Am procedat similar cu partea a doua de aluat.

COACERE POGĂCELE PICANTE CU CÂRNAȚI AFUMAȚI ȘI BRÂNZĂ

Am pus cuptorul la preîncins la 170 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz. Am așternut tăvile cu hârtie de copt și am transferat în ele aceste minunate gustări. În total au ieșit 2 tăvi mari de pogăci picante și aromate.

Am copt pogăcelele timp de 18-20 de minute la 170 C (cuptor preîncins), punând ambele tăvi deodată la copt. După 15 minute le-am schimbat între ele. Ce arome faine am în bucătărie! Miroase a cârnați afumați și a brânză gratinată!

Servire

Sunt așa fragede, aromate și merg bine alături de un pahar de pălincă sau de o halbă de bere rece. Cu greu te poți opri din mâncat! Sunt fantastic de gustoase!



Când le rupi se văd straturile fragede, structura lor foietată. Efectiv se topesc în gură!

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 5 Nota medie: 5]