Pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – din aluat cu untură
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – din aluat cu untură5 (1)

Pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – din aluat cu untură. Rețeta de sărățele rotunde cu șuncă sau kaiser, ceapă și brânză. Pogăci aperitiv cu afumătură și brânzeturi. Rețete de patiserie sărată pentru Sărbători sau alte ocazii. 

Am făcut recent aceste mici pogăcele cu șunculiță afumată și au avut un succes fantastic! Ceapa roșie și brânza completează perfect aroma afumăturii! Practic sunt un fel de sărățele rotunde (cilindrice) care, cu siguranță, vor avea trecere pe mesele de Crăciun, Revelion și nu numai. Aluatul fraged-dospit este preparat cu untură, smântână și telemea sau brânză frământată.

Ele sunt o alternativă la clasicele pogăci cu jumări și untură – rețeta aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 2 tăvi mari de pogăcele cu șunculiță afumată,ceapă roșie și brânză.

Pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – din aluat cu untură

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 25 minute

Timp Total: 1 ora 25 minute



Ingrediente:

 

Cum se fac aceste pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – din aluat cu untură?

mod de preparare aluat fraged cu drojdie (dospit la rece) pentru sărățele spornice cu brânză și untură de porc

Am preparat o porție de aluat spornic cu untură și brânză urmând exact rețeta aceasta – vezi aici.

Am lăsat aluatul la dospit 30 de minute, la temperatura camerei (acoperit cu plastic) după care l-am răsturnat într-un castron de plastic pe care l-am dat la frigider (acoperit) pentru 8-12 ore. Poate sta și 16 ore, nu are nimic.

Ingrediente pentru mini pogăci sau sărățele rotunde cu șunculiță afumată, ceapă și brânză telemea sau cașcaval

Iată o bucată de kaiser (șunculiță afumată sau piept de porc afumat la rece) preparat acasă! Rețeta lui o găsiți aici.

Am tăiat felii din el (fără șoric) pe care le-am trecut prin mașina de tocat carne.

Am decojit cepele roșii, le-am spălat și le-am tocat. Alături este pasta obținută din măcinarea șunculiței afumate sau a kaiserului. Îți vine să o ungi direct pe pită și să o presari cu ceapa roșie! Yummy!



Cum se întinde, umple și împătură aluatul pentru pogăcele cu afumătură, brânză și ceapă?

Am lucrat cu jumătăți de aluat pentru că se prelucrează mai ușor. Am întins prima jumătate în foaie subțire de 3-4 mm. Pe 2/3 din ea am pus 1/2 din pasta de afumătură (întinsă cu spatula în strat foarte subțire), 1/2 din ceapa tocată și un pic de chimen. Chimenul este un bun digestiv și are aromă grozavă!

Am presărat și 1/2 din cantitatea de brânză rasă (eu am avut mix de brânzeturi pentru pizza).

Am adus treimea goală de aluat peste cea din mijloc, apoi treimea din dreapta peste cea din mijloc. Am obținut un dreptunghi lung ale cărui capete (jos și sus) le-am adus peste partea din mijloc. Gata!

Am introdus pachetul de aluat într-o pungă și l-am dat la rece 30 de minute. Am procedat similar cu a doua bucată de aluat.

Decupare pogăcele cu forma rotundă

Am ales să decupez aceste pogăcele cu o formă cu 3,5 cm diametru (micuță). Am scos primul pachet de aluat din frigider, pe masa înfăinată.



Nu e bai dacă nu aveți formă metalică așa de mică: puteți tăia pogăcele și pătrate sau dreptunghiulare (cu rola de pizza) – vezi cum am făcut aici, la pogăcelele cu cârnați afumați.

Am întins din nou o foaie de cca. 40×40 cm pe care am pliat-o într-un singur sens: am adus treimea de sus peste cea mediană și apoi pe cea de jos peste mijloc. Gata! Am întins imediat foaia finală astfel încât grosimea aluatului să fie de cca. 8 mm (sub 1 cm).

Am decupat aceste pogăcele cu șunculiță afumată cât mai aproape unele de altele, ca să nu am pierderi mari de aluat. Am strâns toate rămășițele și le-am pus deoparte.

Am bătut un ou cu sare și paprika (boia dulce) și am uns (cu pensula) pogăcelele de pe masă.

Coacere pogăcele picante cu ceapă, șunculiță și brânză

Am pus cuptorul la preîncins la 170 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz. Am așternut tăvile cu hârtie de copt și am transferat în ele aceste pogăcele cu șunculiță afumată. Am continuat similar și cu al 2-lea pachet de aluat + rămășițele de la ambele. În total au ieșit 2 tăvi mari de pogăcele picante. Am presărat pogăcelele cu un pic de brânză rasă (eu am avut mix de brânzeturi pentru pizza).



Am copt pogăcelele timp de 25 de minute la 170 C (cuptor preîncins), punând ambele tăvi deodată la copt. După 15 minute le-am schimbat între ele. Ce arome faine am în bucătărie! miroase a șuncă afumată, a ceapă și a brânză gratinată! Și cât de fain au crescut la copt!

Servire și păstrare pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – din aluat cu untură

Tare faine sunt aceste pogăcele cu șunculiță afumată! Sunt bine crescute (de 3 cm înălțime!), fain rumenite, iar de gust și arome nici nu vă mai povestesc! Merg tare bine ca aperitiv, alături de țuică sau pălincă dar și pe post de gustare picantă alături de bere rece. Pe masa de Crăciun ele vor face furori!

Aici vedeți și structura foietată a acestor pogăcele cu ceapă și afumătură! Sunt fabuloase! crusta de brânză gratinată completează perfect întregul tablou. Pogăcelele sunt mai gustoase în primele 2 zile dar ele rezistă bine și 4-5 zile, la cămară, în cutii de carton cu capac.

Din același aluat spornic cu untură am făcut și aceste sărățele simple și crocante – vezi aici rețeta lor.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu aceste pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză și că veți testa rețeta noastră cu aluat spornic cu untură!



Aici găsiți mai multe rețete de sărățele, pogăcele, covrigei sau saleuri – le găsiți aici.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]