Pogăcele purceluși de Anul Nou (Revelion) – rețeta de pogăci pufoase cu brânză sărată
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pogăcele purceluși de Anul Nou (Revelion) – rețeta de pogăci pufoase cu brânză sărată0 (0)

Pogăcele purceluși de Anul Nou (Revelion) – rețeta de pogăci pufoase cu brânză sărată. Sărățele  cu brânză pentru Sărbători. Porcușori pentru masa de Revelion – aducători de noroc și prosperitate. Rețete de sărățele și pogăcele.

Purcelușul se consideră a fi aducător de noroc în Noul An. Aceste pogăcele purceluși au formă haioase și sunt considerate „port bonheur” – adică talismane aducătoare de prosperitate și noroc.

În Austria, Ungaria și în zonele fostului imperiu avem pe masa de Revelion purceluși din griliaș (zahăr ars cu nucă). Aceștia sunt făcuți încă, în mod tradițional, de familia Mladin din Ardeal. Mircea, cu care am fost colegă de facultate, păstrează împreună cu familia lui această tradiție frumoasă! La Nădlac este centrul figurinelor din griliaș: miei de Paști, coșuri cu flori pentru nunți etc.

Sunt diferite obiceiuri legate de Noul An legate de ce să mâncăm și ce să nu mâncăm de Anul Nou, fără să credem în ele, consider că pot înveseli masa de Revelion și sunt delicioase. Nu e neobișnuit ca în Ardeal și Banat să mâncăm rață sau gâscă de Crăciun și porc de Revelion. La noi e superstiția precum că de Anul Nou e musai să mănânci porc și linte, nu pasăre („galiță”) – ca să ai un an îmbelșugat și să nu scurmi după bani ca găina în țărână 🙂 Deci fără pui, curcani sau alte orătănii de Revelion!

În aluat se folosește brânză de vaci (zisă și brânză dulce). Ea trebuie să fie grasă și bine scursă de zer. Vă las rețeta de pe vremuri, în caz că locuiți în străinătate și nu găsiți Topfe, Quark sau Cottage Cheese – vezi aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă 30 de pogăcele purceluși cu brânză.

Pogăcele purceluși de Anul Nou (Revelion) – rețeta de pogăci pufoase cu brânză sărată

Timp de preparare: 45 minute



Timp de gatire: 15 minute

Timp Total: 1 ora

Ingrediente:

 

Cum se fac pogăcele purceluși de Anul Nou (Revelion) – rețeta de pogăci pufoase cu brânză sărată?

Aluat dospit cu smântână și brânzeturi pentru porcușori

Pentru aluat am amestecat laptele călduț cu drojdia și cu o lingură de făină, apoi am adăugat restul ingredientelor. Am frământat aluatul puțin, apoi l-am lăsat la dospit până s-a dublat. Aluaturile se dospesc cel mai bine într-un loc călduț, acoperit de o pungă de nylon.

Cum se decupează și montează pogăcelele tip purceluși pentru Revelion?

După ce a dospit aluatul, l-am întins pe masa de lucru lejer înfăinată. Am ales o formă de decupat gogoși cu diametrul de circa 6-8 cm (pentru capul purceilor). Mai avem nevoie de un pahar sau de o formă cu diametrul de 3-4 cm (pentru râtul purcelușilor). Am decupat 30 de discuri mari și 30 de discuri mici (în 2 ture pentru că a rămas aluat care a trebuit refrământat și întins din nou).

Am așezat discurile mari în tava așternută cu hârtie de copt, le-am pensulat cu ou bătut și apoi am lipit râtul peste, în partea de jos a discului mare.

Am ciupit urechiușele purcelușilor cu o foarfecă.

Apoi am așezat boabele de piper în locul ochilor. Am pensulat și năsucurile cu oul bătut.



Cu o scobitoare sau cu un băț de frigăruie dat prin făină, am  făcut  găurile  pentru  nas. Aceste pogăcele purceluși sunt gata să intre la cuptor!

Am pus cuptorul la preîncins la 180°C cu căldură sus+jos+ventilație (treapta medie spre mare la cuptoarele pe gaz).

Coacere și servire pogăcele purceluși de Anul Nou (Revelion) – rețeta de pogăci pufoase cu brânză sărată

Am copt aceste pogăcele purceluși timp de 12-15 minute la 180°C (cuptor preîncins) sau până ce se rumenesc potrivit.

Iată purcelușii mei pe masa de Anul Nou de anul trecut! Nu lipsesc hornarul (coșarul), trifoiul cu 4 foi și porcușorul crocant din griliaș!

Pogăcelele purceluși sunt pufoase și gustoase, au aromă și savoare de cașcaval deși conțin doar brânză de vaci Noi le servim pe post de sărățele, alături de aperitive.



Tot de Revelion facem și tradiționala plăcintă cu răvașe (cu bilețele care conține mesaje haioase, zicători, proverbe etc) – rețeta aici.

Sunt sigură că veți testa aceste pogăcele purceluși deoarece sunt foarte haioase și vor fi pe placul celor mici

Aici găsiți mai multe rețete de pogăcele cu jumări sau brânză.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]