Prăjitură cu brânză și fructe de pădure – rețeta cu aronia și blat fără gluten
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Prăjitură cu brânză și fructe de pădure – rețeta cu aronia și blat fără gluten0 (0)

Prăjitură cu brânză și fructe de pădure – rețeta cu aronia și blat fără gluten. Cheesecake sau cream cheese bars cu aronia, fructe de pădure și crustă cu fulgi de ovăz și nucă de cocos. Cum se face prăjitura cu cremă de brânză și fructe congelate? Rețete cu aronia.

Sunt mare amatoare de cheesecake iar această prăjitură cu brânză și fructe de pădure a ieșit deosebit de bună! Este un desert fără gluten și cu conținut scăzut de zahăr. Practic nu am folosit deloc zahăr rafinat iar prăjitura poate fi îndulcită integral cu stevia, eritritol sau zaharină. Crusta (blatul) este preparată din fulgi de cocos și de ovăz (fără făină).

„Cream cheese bars” le zic americanii acestor pătrate compacte cu blat fraged și umplutură foarte cremoasă de brânză. Eu am creat propria mea rețetă  de prăjitură cu brânză și fructe și am inclus în topping multe fructe aromate de pădure precum și boabe de aronia. Iarna folosim fructe congelate și bobițe deshidratate de aronia.

Din cantitățile de mai jos rezultă o prăjitură cu brânză și fructe de pădure de 20×23 cm. Puteți folosi o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.

Prăjitură cu brânză și fructe de pădure – rețeta cu aronia și blat fără gluten

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 40 minute

Timp Total: 1 ora 10 minute

Ingrediente:



 

Cum se face o prăjitură cu brânză și fructe de pădure – rețeta cu aronia și blat fără gluten?

Ce este aronia (scorușul negru) și ce beneficii au fructele de aronia?

Scorușul negru (Aronia melanocarpa) este un arbust din familia Rosaceae (care include mărul, părul, prunul, corcodușul, zmeurul, măceșul, murul, trandafirii). Fructele de aronia conțin antociani, substanțe tanante, vitaminele C și, E, acizi organici, microelemente, carotenoide, zaharuri etc. Fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele! Consumând 100 g din aceste fructe vom acoperi necesarul zilnic de acid folic. De aceea aronia este indicată pentru femeile însărcinate (cu acordul medicului). Fructele proaspete de aronia sunt hipotensive și, datorită conținutului de inulină, sunt recomandate diabeticilor. Cercetările științifice realizate au demonstrat efectul hipoglicemiant al acestor fructe la pacienții cu diabet de tip 2.

Din fructe de aronia se obține suc, prin metoda presării, care, din punct de vedere al structurii chimice și întrebuințării, este identic fructelor proaspete. Fructele proaspete de aronia se conservă perfect prin uscare (deshidratare). Aronia Charlottenburg (companie românească cu sediul în satul Charlottenburg sau Șarlota lângă Timișoara) oferă mai multe preparate ecologice (BIO) pe bază de aronia: suc de aronia (simplu sau cu mere), fructe de aronia deshidratatepudră din fructe de aronia uscategem ecologic de aronia (fără zahăr) precum și capsule Aronia Forte cu extract concentrat. La fiecare produs este indicată doza recomandată care trebuie respectată!

„Situată într-o zona pitorească și unică în țară, plantația ecologică de Aronia din Charlottenburg (singurul sat rotund din România) se întinde pe o suprafață de 15 hectare. Aici, ajutați de specialiști în domeniu, creștem, îngrijim și recoltăm plantele de aronia pentru a produce faimosul suc de aronia presat la rece.” (Despre noi)

Astfel, beneficiezi la maximum de vitaminele, mineralele și antioxidanții din aronia care:– Reglează glicemia;– Întăresc imunitatea;– Au beneficii pentru inimă;– Protejeaza peretii vaselor de sange;– Ajută în curele de detoxifiere;– Ajuta la reglarea tranzitului intestinal;– Amelioreaza simptomele menopauzei;– Actiune antitumorala, antivirala, antibacteriala;– Sursa naturala de Vitamina C, Fier si Antioxidanti

Am folosit aceste produse la rețeta de cheesecake cu aronia și zmeură! Este aspectuos, gustos și sănătos! Acum vă propun o altă rețetă deosebită: cream cheese bars cu aronia și fructe de pădure!

Cum se face blatul fără gluten cu fulgi de cocos și de ovăz pentru această prăjitură cu brânză și fructe de pădure?

Preambul: am pus fructele uscate de aronia la hidratat în suc. Au nevoie de măcar 30 de minute pentru a se înmuia un pic. Ele își vor mai trage umiditate ulterior și din cremă precum și de la celelalte fructe de pădure din aceste cream cheese bars.

Într-un castron am amestecat untul moale cu zahărul brun (sau pudra de stevia, granulele de eritritol). Am adăugat vanilia și un praf de sare. Nu e nevoie de mixer pentru că nu ne deranjează granulele de zahăr rămase nedizolvate. Ele se vor carameliza la cuptor.



Am adăugat nuca rasă de cocos și pudra ecologică de aronia care are o culoare faină și este plină de nutrienți valoroși.

Am amestecat totul și am pus fulgii de ovăz.

Mixul pentru acest blat fără gluten este gata!

Am ales o tavă mică (a mea are 20×23 cm) pe care am tapetat-o cu hârtie de copt (cu margini înalte de măcar 4 cm). Apoi am distribuit mixul de mai sus și l-am aplatizat cu o spatulă astfel încât să aibă aceeași grosime. Am dat tava la frigider pentru 20-30 de minute.

Cum se face umplutura de cream cheese pentru prăjitura cu brânză și fructe de pădure?

Între timp m-am ocupat de cremă. Am mixat crema de brânză cu zahărul vanilat, sarea, coaja rasă de portocală și cele 2 ouă. Am îndulcit umplutura de brânză cu sirop de agave dar puteți folosi miere sau îndulcitori non-calorici (stevia, zaharină, ertitritol etc).



Coacere blat pentru cream cheese bars 

Am preîncins cuptorul la 175 C (căldură sus+jos+ventilație) respectiv treapta medie la cele pe gaz. Am scos tava cu crusta de cheesecake din frigider și am dat-o la cuptor pentru 10 minute la 175 C.

Tare bine miroase în bucătărie! A unt, caramel și cocos Am scos tava din cuptor și am lăsat-o 5 minute pe masa de lucru. La început blatul este moale și cremos dar, pe măsură ce se răcorește, el devine mai ferm.

Asamblare prăjitură cu brânză și fructe de pădure cu aronia și blat fără gluten

Peste blatul ușor răcorit am pus gemul de aronia. Este un gem natural preparat fără zahăr.

Am întins gemul în strat uniform cu ajutorul unei spatule. Nu veți reuși asta dacă blatul este fierbinte și moale!

Am pregătit fructe de pădure congelate (zmeură, afine, mure, coacăze) și am scurs bobițele de aronia care s-au hidratat. Sucul rămas de la ele nu se aruncă ci se bea cu poftă! Am turnat umplutura de brânză peste crusta unsă cu gem din tavă.



Am distribuit fructele de aronia.

Apoi am presărat această prăjitură cu brânză cu fructe de pădure congelate (nu e nevoie să le dezghețați).

Coacere cheesecake cu aronia și fructe de pădure (fără gluten)

Am dat tava din nou la cuptor, am redus temperatura la 170 C și am copt acest cheesecake timp de 30-35 de minute. Nu trebuie să se rumenească ci doar să se închege umplutura cremoasă. Gata! Tare fain arată! Crema e perfect legată iar fructele au rămas la suprafața ei.

Am lăsat acest cheesecake cu fructe de pădure la răcorit până ce a ajuns la temperatura camerei. Apoi am acoperit tava cu folie alimentară de plastic și am dat-o la frigider pentru măcar 3-4 ore (cel mai bine peste noapte).

Servire prăjitură cu brânză și fructe de pădure – rețeta cu aronia și blat fără gluten

Această prăjitură cu brânză și fructe de pădure se servește rece, direct de la frigider. Am scos-o ușor din tavă ridicând-o de marginile hârtiei de copt. Apoi am desprins hârtia și am transferat prăjitura pe un tocător sau pe un platou. Arată grozav de apetisant!



Acest cheesecake fără gluten se feliază ușor cu un cuțit cu lama lungă, bine ascuțită. Am tăiat felii frumoase (pătrate) – așa numitele „cream cheese bars”.

Nu vă pot descrie cât de gustoasă este această prăjitură cu cremă de brânză! Crusta este fragedă dar crocantă, are gust de caramel și cocos, iar crema fină este vanilată, cu arome de portocală și de fructe de pădure. O combinație deosebit de reușită!

Prăjitura cu brânză și aronia poate fi păstrată la frigider 4-5 zile sau poate fi congelată. Este un dulce cu calorii moderate și fără făină (gluten). Dacă se înlocuiește zahărul brun din blat obținem un desert potrivit copiilor sau celor care suferă de diabet.

Să încercați neapărat această prăjitură cu brânză și fructe (aronia, fructe de pădure) deoarece este senzațională!

Nu uitață că vă puteți aproviziona cu produsele din aronia direct de la magazinul online Aronia Charlottenburg!

NOU!! Recent s-a lansat un produs nou: suc natural de aronia și cătină! Este comercializat la cutii de 3 L și poate fi achiziționat de aici.



Beneficii ale fructelor de aroniaSLABIRE SI DETOXIFIEREAjuta la pierderea in greutateEfect detoxifiant , contribuie la eliminarea substantelor toxice care in timp pot influenta functionarea corespunzatoare organismului

DIABETAntocianinele din compozitie ajuta la reducerea cantitatii de zaharuri si de grasimi care au fost absorbite de organism dupa digestie.Echilibreaza modul de descompunere si de folosire a carbohidratilor de catre corp, in acelasi timp controland nivelul de zahar din sange.Scade riscul de a dezvolta complicatii asociate diabetului, datorita numarului mare de antioxidantiContine fibre dietetice ce previne cresterea brusca a glicemiei.

SISTEM CARDIOVASCULAREste bogat in potasiu , acesta avand un efect dilatator, ajutand la reglarea tensiunii arteriale.Scade riscul de infarct datorita scaderii fluxului sanguin si a relaxarii vaselor de sange.Ajuta la diminuare grasimii depuse pe organe curatand sangele intr-un mod eficient.

IMUNITATETotodata, sucul s-a dovedit util impotriva virusului gripal si a bacterilor.Contribuie in special la distrugerea bacteriilor de tip E.Coli si Stafilococ Auriu sau a bacteriilor care provoaca infectii urinare.Regleaza temperatura corpului , fapt foarte important atunci cand va luptati cu raceala sau aveti febraAre un continut mare de vitamina C , fiind benefica pentru imunitate, avand, de asemenea, si proprietati antibacteriene care se pastreaza si dupa inghetarea fructelor

EFECT ANTIOXIDANT SI ANTIINFLAMATOROpreste procesul de inflamatie ce duce la aparitia unor afectiuni grave cum ar fi : bolile cardiovasculare si diabetulIncetineste procesul de imbatranire de la nivel celular reusind, de asemenea, sa previna mutatiile care ar putea aparea.

IMBUNATATIRE FUNCTIE COGNITIVAReuseste sa creasca si sa intareasca activitatea neuronala , scazand , de altfel, nivelul de stres oxidativ din creier.

IMBUNATATIRE ACUITATE VIZUALADatorita continutului de caroten, sucul de aronia este benefic si pentru sanatatea ochilor, ajutand la combaterea cataractei.Antioxidantii flavonoizi din compozitie precum luteina si zeaxantina filtreaza razele UV, protejand de asemenea ochii de degenerare maculara si inflamatie oculara.

STIMULANT AL FUNCTIILOR DIGESTIVEFibrele dietetice continute reusesc sa combata balonarea, diareea, constipatia , cat si alte afectiuni de la nivelul sistemului digestiv.

ALTE AFECTIUNIPrevine si combate alergiileReuseste sa mareasca vitalitateaAjuta la combaterea oboselii si a stresuluiContribuie la buna functionare a ficatuluiEfect benefic asupra metabolismuluiProtejeaza corpul de radiatii si intoxicatii



Nu uitați să testați și rețeta de cheesecake fără coacere (tot cu aronia) – vezi aici!

Aici găsiți mai multe rețete de cheesecake cu sau fără coacere.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]