Prajitura cu ciocolata si inghetata
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Prajitura cu ciocolata si inghetata5 (2)

Una dintre cele mai simple retete cu care o sa faceti cea mai buna impresie atat in fata invitatiilor cat si a familiei. Aluatul este simplu de preparat iar inghetata de vanilie o puteti lua de la magazin, sau o puteti prepara voi in casa, insa dupa mine iese mult mai bun cu cea de cumparat.

prajitura ciocolata inghetata

Ingrediente prajitura cu ciocolata:

 Mod preparare prajitura cu inghetata:

I. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Luati doua forme de tort si ungetile cu putin ulei si dati-le deoparte.

II. Ciocolata se combina cu unul si se pui la bain marie, amestecand usor pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

III. Se amesteca zaharul cu oualele si vanilia si se omogenizeaza bine. Apoi se adauga faina, praful de copt se amesteca bine iar la final se dauga si ciocolata topita.

IV. Impartit aluatul in doua parti egale si dati-le la cuptor pentru vreo 15 minute. Le incercati cu scobitoarea, aceasta trebuie sa iasa curata daca o infigeti in mijlocul aluatului.

V. Cand sunt gata se scot si se lasa la racit, iar una din forme se desface, cealalta se lasa stransa.

VI. Intre timp se pune pentru sosul de caramel unutul la topit cu zaharul brun si se lasa pana cand acesta se topeste. Se adauga smantana usor amestecandu-se sa se omogenizeze bine.

VII. In tava in care ati pastratt aluatul turnati jumatate din sosul de carame, adaugati apoi cam 1 kg de inghetata intinsa bine. Se aseaza a doua felie de tort peste care la fel se toarna sos de caramel apoi inghetata bine intinsa. Se da la congelator pentru 3 ore.

VIII. Cand se serveste se poate servii cu sos de caramel peste, ciocolata topita si cateva nuci prajite.



Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]