Prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie. Reteta prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie. Gustul copilariei.
Cum se face rajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie. Reteta pentru incepatori. Reteta simpla de prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie.
Cu toții am avut un loc în casă unde era ascuns „ceva dulce”.
Împreună cu fratele meu căutam plicul cu budinca Dr. Oetker pe care mama îl păstra pentru mici răsfățuri dulci. Îi schimba locul mereu, dar noi îl găseam de fiecare dată.
Acesta este gustul copilăriei atât pentru mine, cât și pentru copilul meu.
Chiar si soțul meu îi pregătea lui Harry budinca, când eu nu eram în preajmă ca sa fac ceva dulce.
Cand vine vorba de copilărie, îmi aduc aminte de deserturi simple, dar foarte gustoase.
Prăjitura cu foi de pandișpan și cremă pregătită cu budinca Dr. Oetker este cea pe care ne-o facea mama și m-am gândit să împărtășesc cu voi reteta.
Cu budinca de vanilie de la Dr. Oetker am mai pregatit de-a lungul timpului cateva retete delicioase:
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie:
Ingrediente
prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie:
Pentru foi:
6 ouă,
1 vărf cuțit sare
150 g zahăr
30 ml ulei
150 g făină
Pentru crema:
2 plicuri budinca Dr. Oetker
80 g zahar
800 ml lapte
250 g unt.
Mod de preparare
prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie:
Pentru inceput am pregatit crema.
Am amestecat intr-un bol adanc continutul plicurilor cu 100 ml lapte si zahar, in timp ce restul laptelui l-am pus pe foc.
Cand laptele a fiert l-am turnat in bol, am amestecat pana totul s-a dozolvat, apoi am pus la foc.
Am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand permanent, pana cand compozitia s-a ingrosat.
Am oprit focul, am adaugat untul si am mixat bine.
Pentru a nu forma pojghita am lipit o folie alimentara direct de crema.
Am trecut la pregatirea foilor. Am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat albusurile cu un poraf de sare, apoi am incorporat treptat zaharul. Am mixat pana am obtinut o spuma tare ca pentru bezea.
Am adaugat galbenusurile amestecate cu ulei, apoi faina.
Am pus aluatul in tava tapetata si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15min.
Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Montare prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie:
Am taiat marginele pentru a le indrepta, apoi am taiat blatul in asa fel incat sa obtin 3 fasii de aceeasi latime.
Am uns prima fasie cu un strat generos de crema (cam 40%), am acoperit cu alta fasie de blat si am pus crema (aproximativ 40%).
Peste ultima fasie de blat am pus restul de crema.
Am decorat prajitura cu foi si crema cu budinca de vanilie cu fulgi de ciocolata, dar poti pune fructe proaspete sau krantz de nuca caramelizata.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.