Simteam nevoia sa mananc o prajitura, insa ceva care sa nu fie prea dulce si am gasit pe un blog prin strainatate o reteta de prajitura cu mac si lamaie. Reteta este foarte usor de pregatit, cam in 10 minute prgatesti aluatul si apoi 30 de min sta la cuptor timp in care poti sa prepari eventual felul principal pentru o cina completa.
Dupa ce este gata, peste prajitura cu mac puteti sa presarati zahar pudra, sau sa realizati o glazura din zeama de lamaie cu zahar pudra. In loc de lamaie puteti sa folositi la fel de bine portocala, atat coaja cat si zeama pentru glazura.
Ingrediente prajitura cu mac:
Mod preparare prajitura cu mac:
I. Se topeste untul si se lasa deoparte la racit. Incingeti cuptorul la 160 de grade.
II. Intr-un bol se amesteca zaharul cu oualele si se bat bine cu mixerul la viteza medie spre mare pana devine un aluat spumos si mai deschis la culoare.
II. Se adauga coaja de lamaie, faina cernuta, praful de copt, sarea si se mixeaza din nou la viteza mica sa se incoporeze bine.
III. Se adauga untul topit si semintele de mac si se mai mixeaza pana se amesteca bine.
IV. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna aluatul.
V. Se coace la 160 de grade aproximativ 30-35 de min, incercati cu o scobotoare sa vedeti daca s-a copt. Dupa ce s-a copt scoate prajitura de la coptor si din forma de copt pe un gratar si presarati zahar pudra pe deasupra.
Pofta buna !