Pui cu ardei si ceapa, un fel de tocanita de pui cu legume rapid de preparat si foarte gustoasa. Eu o prepar foarte des si imi place la nebunie, cateodata mai adaug si un ardei iute sa iasa ceva mai picanta. Se poate servi alaturi si de o mamaliguta.
Ingrediente pui cu ardei
Mod preparare pui cu ardei
Ceapa se toaca julien, ardeiul se toaca o parte bucatele o parte julien.
Pieptul de pui se spala bine si se taie bucatele. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se caleste puiul bine pe toate partile. Cand este gata se scoate la scurs.
In uleiul ramas se pune legumele tocate pentru calit. Se condimenteaza cu sare si pier.
Cand sunt calite se adauga bulionul si se mai lasa pe foc 4-5 minute. Se adauga si bucatile de pui si se mai tine pe foc 5-10 min.
Daca a scazut prea mult bulionul se poate adauga si o ceasca de apa. Se serveste cu salat verde tocata deasupra.