Pui in cinci culori. Reteta chinezeasca de pui cu legume stir fry. Reteta chinezeasca de pui curcubeu. Pui cu legume in stil chinezesc.
Pui in 5 culori este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa. In aceasta reteta din bucataria chinezeasca puiul este insotit de 5 tipuri de legume de culori diferite.
Preparatul este irezistibil, savuros si aromat. Pe post de garnitura poti avea orez chinezesc sau taiteti de orez.
Bucataria chinezeasca a cucerit intreg mapamondul prin varietatea ingredientelor si condimentelor folosite, ce transforma retetele simple in preparate extrem de gustoase.
Aceasta are multe ramuri, in functie de zonele geografice, fiecare avand arome si ingrediente unul mai deosebit decat altul.
Pe langa gust, un aspect important al bucatariei chinezesti este faptul ca majoritatea retetelor sunt sanatoase. Sunt pregatite cu ingrediente naturale, iar timpul mic de gatire face ca acestea sa isi pastreze proprietatile nutritive.
Atunci cand vreau sa pregatesc ceva rapid si bun aleg mereu un preparat din bucataria asiatica. De cele mai multe ori pe cele din bucataria chinezeasca.
Asa se face ca in momentul in care am gasit in supermarket ciuperci „urechi de lemn” proaspete nu am ezitat nici macar o secunda sa le pun in cosul de cumparaturi.
Aveam de mult in plac sa refac reteta de pui in cinci culori, pentru ca nu am reusit sa ii fac poze niciodata.
Reteta chinezeasca de pui in cincu in culori inseamna pui cu 5 legume colorate diferit. Poti alege ce legume iti plac sau ai la indemana.
Eu folosesc de cele mai multe ori ardei gras rosu, ardei gras verde sau galben, bambus, morcov, ciuperci chinezesti.
Poti cumpara aceste ciuperci si in varianta uscata. Le hidratezi in apa fierbinte si le folosesti exact ca pe cele proaspete.
Am profitat de faptul ca in acest weekend se sarbatoreste Noul An Chinezesc, o adevarata sarbatoare ce are loc in China si in tarile cu o populatie mare chinezeasca (Hong Kong, Taiwan, Macao, Vietnam, Indonezia, Singapore, Malaezia, Coreea).
Festivalul incepe in prima zi calendarul chinezesc si se incheie in 15 zile. Cina servita in ajunul Anului Nou contine carne de pui, porc, rata si deserturi.
Daca si tie iti plac preparatele din bucataria chinezeasca te invit sa te insiri din colectia de retete din bucataria chinezeasca. O poti citi daca dai click aici.
Cele mai apreciate retete de pui din bucataria chineasca de pe blogul meu in ultimul an sunt:
Reteta de pui in cinci culori este satioasa, gustoasa si aromata.
Poti folosi alte legume, orice ai la indemana. Ciupercile „urechi de lemn” pot fi inlocuite cu champignon.
Daca nu ai in casa piept de pui, atunci poti sa folosesti pulpe de pui dezosate.
Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta chinezeasca de pui in cinci culori.
Ingrediente:
(pentru 3 portii)
350 g piept de pui
sare
piper proaspat macinat
1 lingura varfuita amidon
100 ml ulei de floarea soarelui
1 morcov mediu – 70 g
1 ardei gras rosu – 80 g
ardei gra verde/galben – 50 g
bambus (conservat) – 80 g
ciuperci urechi de lemn proaspete – 100 g
2 catei usturoi
10 g radacina ghimbir
Pentru sos:
200 g apa sau supa concentrata pui
8 g amidon
2 linguri sos de soia
PREPARARE:
Pentru ca sa fac rapid reteta de pui in cinci culori mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.
Am fiert orezul pentru garnitura, apoi am trecut la pregatirea puiului.
Am taiat pieptul de pui in suvite/ cuburi subtiri, pentru ca sa se gateasca rapid.
Am condimentat cu sare si piper, apoi am presarat amidon si am incercat sa acopar cat mai uniform carnea cu acesta.
Am tocat legumele ,(morcovi, ardeii si bambusul) in fasii cat mai subtiri, cu o lungime de aproximativ 3 cm.
Am taiat usturoiul in rondele subtiri, iar radacina de ghimbir in fasii foarte subtiri.
Am spalat ciupercile si le-am uscat, apoi le-am taiat.
Am incins intr-un wok uleiul, apoi am prajit bucatile de pui, la foc mare, pana cand nu s-a mai vazut culoarea roz pe acestea.
Timpul de prajire difera in functie de puterea focului, dar nu va fi mai mare de 2 minute.
Am scos carnea cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga bine uleiul.
Am pus bucatile de pui pe o farfurie si le-am lasat sa astepte pana cand le voi pune inapoi in wok.
In acelasi ulei am pus usturoiul si ghimbirul si le-am sotat in jur de 20 secunde. Daca ti se pare prea mult poti sa mai scoti.
Am adaugat morcovul, ardeii si bambusul. Am lasat 30 secunde, apoi am adaugat si ciupercile.
Dupa 2 minute am pus carnea langa legume si am continuat sa sotez timp de 2-3 minute.
In acest moment legumele trebuie sa fie fragede si usor crocante, iar puiul gatit.
Am turnat apa in care am dizolvat bicarbonatul, sosul de soia si am asezonat cu sare.
Am amestecat destul de des, pana cand sosul s-a ingrosat. Am oprit focul.
Puiul in cinci culori este gata!
Atat de rapid si atat de bun!
Ce garnitura merge langa puiul in cinci culori?
In primul recomand orezul, dar la fel de bine poti alege taitei chinezesti sau legume stir fry.
Retete de orez chinezesc pentru garnitura poti alege din propunerile de mai jos:
Am mancat imediat puiul cu legume sotate stir fry, cu o portie de orez simplu, la abur.
A fost perfect la cina, dar il poti manca si la pranz.
Sper ca vei incerca si tu reteta.
Te invit sa ma urmaresti si pe