Sunt multe retete de friptura de pui, insa cea de mai jos se numeste mai corect pui la cuptor in stil italian. E mai deosebita decat pur si simplu o friptura de pui in tava. Eu am folosit un piept de pui si o pulpa de pui dezosata sa vad ce gust are si pulpa, insa cel mai bine merge cu piept de pui.
Aroma deosebita a acestei retete de pui la cuptor vine de la masline, bacon insa lcurul cel mai bun este ustoriul copt, care se stoarce peste friptura cand se serveste. In loc de bacon puteti sa folositi si piept de porc afumat si uscat. Maslinele la fel pot sa fie negre sau verzi, cred ca foarte bune la aceasta reteta ar fi maslinele verzi fara samburi sau umplute cu ardei.
Ingrediente pui la cuptor:
Mod preparare pui la cuptor:
Intr-o tava se pune hartie de copt si se unge cu unt. Pieptul de pui se taie in bucati mai mari cam de jumatate de palma. Cateii de usturoi li se taie coditele dar nu se curata.
In tava se aseaza rosiile cherry cu bucatile de piept de pui si usturoiul pus cu coditele taiate in jos. Se condimenteaza cu piper si boia bine pe toate partile si se stropeste cu putin ulei de masline.
Se da la cuptorul incins la 160 de grade pentru 30 de min. Intre timp ardeiul se taie rondele iar baconul feliuti mici cat un deget.
Dupa cele 30 de min se scoate puiul de la cuptor se intoarce pe cealalta parte si se adauga ardeiul, baconul si maslinele. Se mai stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare. Se da la cuptor pentru inca 15-20 de minute.
Cand e gata se adauga patrunjel verde proaspat tocat mai maricel.
Se serveste simplu, iar usturoiul copt se stoarce peste carne, va fi ca o pasta mmmmm foarte bun.