Pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta – la cuptor
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta – la cuptor5 (1)

Pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta – la cuptor. Pui la cuptor cu alune americane (arahide) și sos iute chili. Pui marinat cu sos de soia, limeta, sos de chili și unt de arahide. Rețete thailandeze cu pui.

Acest pui picant la cuptor este preparat in stil thai (thailandez). Este o reteta foarte echilibrata, cu un balans foarte fain de sarat – dulce – iute. Imi place tot ce e cu arahide (alune de pamant, alune americane). Culmea e ca nu le rontai ca snacks ci imi place sa gatesc cu ele atat preparate dulci cat si sarate. Aceste alune merg bine cu zahar caramelizat (in dulciuri) sau cu porc, vita sau pui (in mancaruri sarate). Aveam un pui proaspat de 2 kg si am decis sa-l „imbalsamez” cateva ore cu o marinada care sa contina arahide si ceva iute (sos de chili) dar si ceva acrisor (suc de limeta sau lime). Merge traznet combinatia asta!

Puiul iute va avea un sos cremos. Cea mai buna si racoritoare garnitura pentru acest pui picant ar fi o salata mixta, de sezon. Cu ridichi, ceapa verde si castraveti. Si frunze de salata. Cu un dressing cremos din iaurt adus la viata cu sos dulce-acrisor de chili, usturoi verde (sau vechi) si cu putin unt de arahide, ca rapel la marinada carnii. Bun si sanatos!

Un pui de 2 kg este prea mult pentru 4 persoane asa ca am trecut la transatul acestuia. Spatele a mers direct in congelator pentru o viitoare supa. O jumatate din piept a fost pusa deoparte pentru o alta mancare rapida asa ca am ramas cu pulpele, aripile si cealalta jumatate de piept (cu piele si cu os cu tot, evident). Am folosit cca. 1,4 kg de carne. Puteti folosi si doar pulpe sau aripi, nu-i musai sa fie piese de la un pui intreg.

La noi socoteala a fost ca primul primeste o pulpa intreaga, urmatorii doi isi impart cealalta pulpa si cate o aripa iar ultimul sa-si manance jumatatea de piept (daca poate). Pot fi hranite lejer si 6 persoane cu acest pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta.

Pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta – la cuptor

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire: 60 minute

Timp Total: 1 ora 20 minute



Ingrediente:

 

Cum se face reteta de pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta – la cuptor?

Ingrediente pentru pui thailandez cu alune americane (arahide), sos chili si usturoi

Am pregatit cele necesare: puiul, sosul de soia (soy sauce), sosul de chili (dulce), uleiul de arahide, untul de arahide (peanut butter), siropul auriu sau mierea, limeta, usturoiul si alunele.

Cum se face marinada asiatica picanta pentru pui?

Pentru marinada picanta se mixeaza fin ingredientele intr-un blender (sau cu mixer vertical) pana rezulta o pasta fluida, iute si aromata. Se gusta si se corecteaza gustul (poate nu e destul de iute sau de sarata).

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza lejer (mai vin condimente si din marinada) si se ung bine de tot cu crema de mai sus. Se aseaza intr-o cutie de plastic care se inchide ermetic si se dau la rece pentru cateva ore (minimum 4 ore, preferabil peste noapte).

A doua zi se scoate cutia cu puiul marinat de la frigider cu minimum 2 ore inainte de gatirea acestuia. Niciodata nu prajim sau coacem carnuri reci deoarece fibrele lor musculare se contracta si devin tari!

Cum se prajeste puiul cu alune si usturoi la cuptor?

Se incinge cuptorul la 200 C (caldura sus+jos+vetilatie respectiv treapta maxima la cele cu gaz). Bucatile de pui din caserola se aseaza intr-o tava de copt potrivita, cu tot cu marinada cremoasa.



Se acopera cu o folie de aluminiu sau cu un capac si se dau la cuptor pentru 45 de minute. In ultimele 15 minute se va ridica folia si se vor lasa la rumenit. In total au nevoie cam de 60 de minute. Asa arata bucatile de pui picant rumenite la cuptor: sunt superbe si miros grozav!

Daca aveti posibilitatea puteti praji puiul si la gratar cu carbuni, in aer liber. Inainte de a aseza carnea pe gratar ea trebuie stearsa de marinada.

Salata asortata cu ceapa verde, ardei, ridichi, castraveti si limeta

Intre timp ne ocupam de salata. Se pregatesc ingredientele: ceapa verde, castravetele, ridichile, ardeiul. Se spala individual foile de salata si se lasa sa scurs.

Se monteaza salata intr-un castron incapator intr-o gratioasa alandala. Frunzele de salata verde se rup in bucati, ridichile se taie in felii diafane, ceapa verde in rondele, ardeiul in cuburi si castravetele in jumatate pe lung apoi in felii semicirculare. Se stropeste discret cu o lingura de ulei de arahide si se lasa deoparte.

Dressing sau sos cremos de iaurt cu unt de arahide si sos de chili

Se mixeaza in blender (sau cu mixerul vertical) iaurtul impreuna cu untul de arahide, sosul dulce de chili, coaja si zeama de lamaie verde, sare si piper. In dressingul rezultat se adauga la final usturoiul verde si patrunjelul. Tocate marunt. Se gusta si se mai drege cu sare sau chili. Trebuie sa aiba o nota iute dar per ansamblu sa fie racoritor si proaspat. Sa stinga iuteala puiului din cuptor.

Dressingul se aseaza intr-un castron separat. Vor face cunostinta de abia la masa, direct in farfurie. Efectul crocant va fi dat de arahidele maruntite.



Servire pui picant in stil asiatic (thai) cu alune, usturoi și limeta – la cuptor

Am asezat puiul, salata, dressingul de iaurt si alunele maruntite pe masa si am chemat lumea. Fiecare si-a ales bucatile preferate de carne.

Langa ea cate un munte de salata si 2-3 linguri zdravene de dressing racoritor de iaurt. Si peste salata si peste carne. Si cate-o mana de arahide presarate deasupra. Ne-am lins pe degete! Este fenomenal acest pui picant cu alune, usturoi și limeta! Sosul racoritor de iaurt cu unt de arahide potoleste iuteala carnii si completeaza perfect salata asortata.

Poate doresti sa incerci si reteta de aripioare de pui picante cu noodles.

O alta reteta faina este si cea de pulpe de pui cu sos de turmeric si kefir – Empire Chicken.

Aici gasiti mai multe retete exotice:



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]