Pulpa de curcan la cuptor
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pulpa de curcan la cuptor5 (2)

Majoritatea dintre noi consumam cel mai mult carne de pui, porc si vita, peste cand e dezlegare la peste si din cand in cand cate o carne de miel sau iepure neglijand carnea de curcan. Carnea de curcan are un continut ridicate de proteine si este o sursa buna de niacina, vitamina B6 si seleniu, de asemenea scade nivelul colesterolului din sange si ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, astfel carnea de curcan contine mult mai multe substante nutritive in comparatie cu carnea de pui.

Tocmai ce m-am intors de la tara saptamana trecuta unde am “zapacit” un curcan cu care nu exagerez am umplut o lada intreaga de congelator numai cu carne. Am scos si niste piept pentru snitele insa chiar vroiam sa incerc si o pulpa la cuptor cu nitica sos, de obicei pulpele le dadeam prin masina de tocat iar carnea o foloseam la sarmale sau chiftele. Rezultatul a fost uimitor, reteta necesita putina rabdare insa la final o sa fiti pe deplin multumimiti.

pulpa de curcan la cuptor
Pulpa de curcan la cuptor

Timp de pregatire: 10 minTimp de gatire: 90 minTimp Total: 100 minNumar portii: 2 portiiGrad de dificultate: mediu

Ingrediente pulpa de curcan la cuptor:

Mod preparare pulpa de curcan la cuptor:

I. Pulpa se cresteaza pe partea cu pielea si se condimenteaza bine pe toate partile cu sare, piper macinat si coriandru. Se aseaza intr-un vas de yena stropit cu putin ulei de masline iar pe langa se pune ceapa, prazul si ardeiul iute tocat rondele. Se stropeste bine cu vin apoi se da la cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aprox 40-50 de min.

pulpa de curcan gata de cuptor
Pulpa de curcan gata de cuptor

II. Se scoate tava de la cuptor si se intoarce pulpa cu pielea in jos. Pe deasupra se toarna sosul de rosii si linguritele de mustar care se amesteca bine cu vinul si rosiile din tava pana devine un sos cremos. Se unge bine carnea cu sosul din tava si se da iar la cuptor pentru inca vreo 30 de min apoi se scoate si iar se intoarce pulpa cu pielea in sus lasand la cuptor inca 10-20 de minute.

sos pt cuptor
Sos pt cuptor

III. Carnea se verifica daca e bine facut si patrunsa peste tot, carnea de curcan nu e buna “in sange”.

gata de la cuptor
Gata de la cuptor

IV. Se serveste cu un piure de cartofi si morcovi cu ceapa verde si sos de tava.

curcan la cuptor cu piure
Curcan la cuptor cu piure

V. Merge pe langa piure si niste gogosari in otet sau castraveti murati si eventual un pahar de vin.

pulpa de curcan in sos
Pulpa de curcan in sos

Pofta buna !

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]