Pulpe superioare de pui la cuptor cu garnitură de cartofi copți și mazăre
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Pulpe superioare de pui la cuptor cu garnitură de cartofi copți și mazăre5 (1)

Pulpe superioare de pui la cuptor cu garnitură de cartofi copți și mazăre. Rețeta de friptură din pulpe superioare cu cartofi. Pulpe la tavă cu cartofi aurii. Pulpe cu piele crocantă și frumos rumenită. Rețete cu pulpe de pui. Rețete de friptură la cuptor.

Suntem mai amatori de pulpe de pui deoarece ne place carnea fragedă și suculentă. Pieptul de pui nu face parte din lista de preferințe a familiei așa că gătesc des pulpe sau aripioare. Cel mai frecvent fac friptură din pulpe inferioare de pui (zise „ciocănele”) – rețeta aici.

Nu neglijez nici pulpele superioare de pui care, per ansamblu, au mai multă carne față de cele inferioare. Osul este mai mic și carnea e prezentă din abundență. Bineînțeles că pentru friptură aleg pulpele superioare cu os și piele, care nu se usucă rapid la cuptor. Osul este un bun conducător de căldură și ajută la gătirea cărnii dinspre interior spre exterior. Pielea puiului protejează carnea în timpul coacerii și menține fragedă și suculentă. În plus, pielea rumenită devine atât de crocantă încât efectiv pocnește în dinți.

În locul pulpelor superioare puteți folosi atât pulpe inferioare cât și întregi sau chiar aripi de pui – va trebui să prelungiți sau să reduceți un pic timpul de coacere în funcție de dimensiunile pieselor. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 2-3 porții de pulpe superioare de pui la cuptor. Puteți oricând multiplica ingredientele în funcție de necesități.

Pulpe superioare de pui la cuptor cu garnitură de cartofi copți și mazăre

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 60 minute

Timp Total: 1 ora 15 minute



Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de pulpe superioare de pui la cuptor cu garnitură de cartofi copți și mazăre?

Cum se condimentează pulpele de pui pentru friptură la tavă?

Am condimentat (pe ambele părți) pulpele superioare cu sare, piper negru proaspăt măcinat, un pic de boia dulce (paprika) și usturoi granulat. Am ales o tavă largă și mai adâncă (35 x 25 cm) în care am așezat pulpele cu distanță între ele. Nu am pus deloc ulei. În tavă era un pic de apă deoarece tocmai o spălasem cu câteva momente înainte.

Am curățat cartofii cruzi, i-am spălat și i-am tăiat în bucăți potrivite. Eu am folosit un cuțit cu lama ondulată dar nu e musai să-i tăiați așa. I-am sărat bine într-un castron și apoi i-am răsturnat în tavă. Le-am dat și un praf de boia dulce, un pic de usturoi și 1 lingură de ulei. Am aranjat pulpele de pui deasupra cartofilor, am turnat cca. 150 ml de apă caldă în tavă și am acoperit totul cu folie de aluminiu sau cu o altă tavă (pe post de capac).

Coacere pulpe superioare cu cartofi la cuptor

Am preîncins cuptorul la 200 C cu ventilație (căldură sus + jos) respectiv treapta înaltă la cele cu gaz. Am introdus tava cu pulpe și cartofi în cuptor pentru 45 de minute. După acest răstimp am îndepărtat folia sau capacul – așa arată momentan.

Am mărit temperatura la 220 C și am mai copt friptura din pulpe superioare de pui pentru alte 15-20 de minute – fără capac. Acum totul s-a rumenit frumos și miroase grozav!

Servire friptură din pulpe superioare de pui cu cartofi copți

La masă! Această friptură din pulpe superioare de pui cu cartofi copți se servește fierbinte. Am făcut și o a doua garnitură: un sote de mazăre cu unt – rețeta aici.



Tare bune sunt aceste pulpe! Carnea este moale și pică de pe os. Pielea a devenit crocantă iar grăsimea din ea s-a topit și a intrat în cartofii de dedesubt. Când bați cu furculița în piele se aude tac-tac. O nebunie!

Ce culoare superbă are totul! La noi în casă așa arătă fripturile: sunt rumene și apetisante, nu niște fierturi leșinate bej-gri.

În locul garniturii de mazăre puteți opta pentru un sote de morcovi cu usturoi și unt – rețeta aici.

Sau puteți face niște ciuperci cu usturoi sotate la tigaie – vezi aici.

Sau o garnitură de fasole verde cu usturoi – vezi aici.



Sau o garnitură simplă de legume sotate la tigaie – vezi aici.

Sau orice salată de sezon: verde simplă, mixtă, de roșii, de ardei copți, de castraveți, de varză etc.

Cred că v-am făcut poftă cu aceste pulpe superioare de pui la cuptor cu garnitură de cartofi copți și mazăre și că veți testa în curând rețeta!

Aici găsiți mai multe rețete cu pulpe de pui – la tigaie, la cuptor, la grătar, cu sau fără sos, pulpe pane etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]