Ragu de ciuperci cu smântână, praz și brandy (vinars) – rețeta de tocăniță franțuzească
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ragu de ciuperci cu smântână, praz și brandy (vinars) – rețeta de tocăniță franțuzească5 (2)

Ragu de ciuperci cu smântână, praz și brandy (vinars) – rețeta de tocăniță franțuzească. Mâncare de ciuperci cu usturoi, praz, armagnac, afumătură și sos gros de smântână dulce. Cum se fac cele mai gustoase ciuperci cu smântână? Rețete cu ciuperci de cultură (champignon albe sau brune) și ciuperci de pădure (hribi, crăițe sau bureți domnești, gălbiori etc). 

Sunt sigură că deja vă este poftă de acest ragu de ciuperci! O tocăniță franțuzească cu bucăți mari de ciuperci proaspete (champignon albe sau brune) combinate cu hribi și crăițe (bureți domnești) la borcan, cu praz, usturoi, afumătură, unt și smântână dulce. Vinarsul (cognac, armagnac sau alt brandy) aduce nota de rafinament al acestui fel simplu de mâncare.

Da, este o altă variantă de mâncare de ciuperci cu smântână și usturoi, diferită de cea pe care o facem în mod curent – rețeta aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 3-4 porții de ragu de ciuperci cu smântână și Armagnac.

Ragu de ciuperci cu smântână, praz și brandy (vinars) – rețeta de tocăniță franțuzească

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 45 minute

Ingrediente:



 

Cum se face acest Ragu de ciuperci cu smântână, praz și brandy (vinars) – rețeta de tocăniță franțuzească?

Ingrediente pentru tocănița de ciuperci în stil franțuzesc cu cognac sau armagnac

Aici vedeți doar o parte din ciupericile champignon brune (nu au încăput toate pe tocător). Am scos și un borcan de mix de ciuperci în saramură (hribi cu crăițe), o bucată de kaiser afumat (rețeta aici), prazul, usturoiul, smântâna dulce și vinarsul. Eu am folosit Armagnac dar la fel de bine puteți folosi cognac sau alt brandy.

Am tăiat prazul în rondele, am mărunțit usturoiul și am tăiat afumătura în cubulețe. Am tăiat ciupercile proaspete în bucăți mari deoarece ele scad mult la fiert.

Am desfăcut borcanul cu hribi și crăițe (bureți domnești) conservate astă toamnă în saramură – rețeta aici. Le-am scurs bine de zeamă.

Mod de preparare ragu franțuzesc de ciuperci cu praz, usturoi, afumătură și smântână dulce

Am ales o tigaie încăpătoare, cu pereți mai înalți. Am pus în ea uleiul și l-am încins un pic, fără să fumege. Am adăugat prazul, afumătura, usturoiul și bucățica de unt și le-am sotat la foc mic timp de 6-7 minute. Ele nu trebuie să se rumenească! Am turnat vinarsul (Armagnac în cazul meu) și am așteptat să se evapore alcoolul din el.

Au urmat ciupercile proaspete pe care le-am amestecat cu grijă cu legumele călite din tigaie. Ca să-și lase apa, le-am sărat lejer, le-am acoperit cu un capac și le-am gătit 10 minute la foc mic.

Apoi am completat cu ciupercile din borcan, bine scurse de saramură. Am fost precaută cu sarea deoarece acestea sunt foarte sărate! Am asezonat totul cu piper negru proaspăt măcinat. Ciupercile mele nu au lăsat prea multă apă așa că am turnat 100 ml de de apă fierbinte și am continuat gătirea acestui ragu de ciuperci, la foc mediu, pentru 4-5 minute, fără capac.



Am desfăcut amidonul într-o ceșcuță, în lapte rece. Am turnat smântâna dulce peste tocănița de ciuperci și, imediat, am adăugat și amidonul cu lapte. Am lăsat mâncarea de ciuperci să dea în clocot și să fiarbă încet 2 minute, cât să se gătească amidonul și să se lege sosul de smântână. Am mai pus un pic de piper și am stins focul.

Am tras tigaia cu ragu de ciuperci deoparte și am presărat totul cu pătrunjel verde tocat.

Servire Ragu de ciuperci cu smântână, praz și brandy (vinars) – rețeta de tocăniță franțuzească

Acest ragu de ciuperci de cultură și de pădure se servește fierbinte. Nu vă pot descrie aromele din bucătărie! Miroase a ciuperci, a unt, a vinars și, foarte discret, a usturoi.

Ciupercile au sos gros de smântână, fin și catifelat. Iată cât de ușor și de rapid se face acest ragu franțuzesc de ciuperci! Merge grozav de bine cu baghete sau cu felii de pâine proaspătă.

Dacă tăiați ciupercile ceva mai mici, atunci puteți folosi această tocăniță cremoasă la umplerea unor vol au vent – rețeta aici.



Sau puteți umple cu ragu de ciuperci niște coji de choux aperitiv – rețeta aici.

Micile coji de tartă aperitiv (coșulețe) pot fi și ele umplute cu tocănița de ciuperci de mai sus – rețeta aici.

Și rulada pufoasă aperitiv poate fi umplută cu această mâncare de ciuperci cu smântână și Armagnac – rețeta aici.

Aici găsiți mai multe rețete cu ciuperci.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]