Rulouri de primavara cu pui, legume si leurda sau usturoi reteta de spring rolls la cuptor. Inspirata de clasicele spring rolls asiatice am improvizat o cina rapida din legume chinezesti, fasii de piept de pui si foi de placinta.
Fiind inca leurda in sezon, am condimentat umplutura rulourilor cu aceasta frunza picanta. Tot din leurda am facut si un sos usor cu iaurt racoritor care sa mai potoleasca fierbinteala rulourilor. In locul leurdei puteti folosi usturoi verde (primavara) sau usturoi vechi (in extrasezon).
Diferenta majora fata de mai sus pomenitele spring rolls este ca sunt coapte in cuptor, nu prajite in baie de ulei. Eu zic ca e mai sanatos asa. Am inlocuit foile de orez cu cele subtiri de placinta si rezultatul a fost unul foarte fain. Atentie, este vorba despre foi subtiri, NU foietaj!
Daca se renunta la pieptul de pui si la dressing aceste rulouri sunt de post. Legumele sotate in stil asiatic sint foarte gustoase si aspectuoase – vezi aici reteta pas cu pas.
Din cantitatile de mai jos rezulta cca. 12 rulouri de primavara cu pui, legume si leurda sau spring rolls la cuptor.
Rulouri de primavara cu pui, legume si leurda sau usturoi reteta de spring rolls la cuptor
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 20 minute
Timp Total: 50 minute
Ingrediente:
Cum se fac rulouri de primavara cu pui, legume si leurda sau usturoi reteta de spring rolls la cuptor?
Ingrediente pentru spring rolls cu pui și legume la cuptor
Se decongeleaza legumele. Se dezoseaza pieptul de pui (daca este cazul). Carcasa si pielea se pastreaza la congelator pentru o supa ulterioara.
Mod de preparare rulouri de primavara cu legume asiatice si pui
Ciupercile se spala si se feliaza. Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se condimenteaza cu sare si piper. Aceste fasii se tavalesc bine de tot in amidon (sau faina). Prin prajire amidonul le va conferi o crusta aurie.
Se incinge un wok sau o alta tigaie mai adanca. Se pun cele 2 linguri de ulei de arahide si se prajesc la foc viu fasiile de piept de pui. Se scurg si se scot cu o paleta si se aseaza intr-un castron. In uleiul ramas se prajesc feliile de ciuperci. Acestea vor lasa apa. Se asteapta ca aceasta sa se evapore si cand ciupercile incep sa se rumeneasca se adauga sosul de soia, otetul si lingurita de zahar brun. Se amesteca bine cu paleta pana se evapora otetul si zaharul incepe sa caramelizeze discret ciupercile. In acest moment se pun legumele si se amesteca bine. Acestea vor scadea brusc temperatura din tigaie si vor lasa si ele apa. Se gatesc max. 5 minute, pana scad putin.
Se stinge focul si se transfera legumele intr-un castron. Iata si fasiile de carne usor rumenite.
Leurda se taie fasii subtiri (chiffonade) si se amesteca cu legumele usor racorite. Daca nu aveti leurda puteti folosi usturoi verde sau vechi.
Se pregatesc foile de placinta precum si un mic bol cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui si o pensula.
Umplere si impachetare rulouri de primavara cu leurda sau spring rolls cu foi de placinta
Fiecare foaie de placinta se taie in 2 pe lat. Compozitia se divizeaza ochiometric in 12 portii.
Aici vedeti un rulou cu legume langa unul cu carne de pui si legume.
Se aseaza cate o lingura de legume intr-un colt al jumatatii de foaie si se impacheteaza si se ung ca in imaginile de mai jos. Se obtin 12 rulouri cu dimensiuni de cca. 12 cm lungime.
Se incinge cuptorul la 180C (treapta medie la cele cu gaz). Se asterne o tava cu hartie de copt si se aseaza in ea aceste rulouri de primavara cu pui si/sau legume. Se mai ung cu putin ulei la suprafata.
Coacere rulouri de primavara la cuptor
Rulourile se coc 15-20 de minute la 180 C (caldura sus+sjos+ventilatie), pana devin aurii.
Nu va pot descrie aromele grozave din bucatarie!
Sos de iaurt cu leurda sau usturoi verde si lamaie
Intre timp se prepara sosul racoritor de iaurt. In vasul unui robot (blender, mixer) se pun frunzele de leurda si se stropesc cu putin ulei de masline. Se mixeaza bine apoi se adauga iaurtul rece. Se asezoneaza cu sare, piper, zeama si coaja de lamaie.
Ce combinatie parfumata si fresh! Merge perfect cu aceste rumene rulouri de primavara cu leurda.
Servire rulouri de primavara la cuptor umplute cu legume asiatice si piept de pui
Aceste rulouri de primavara cu leurda se servesc fierbinti alaturi de sosul rece, parfumat si usuturoiat cu leurda.
Vis de primavara!
Spring rolls sunt crocante si au umplutura extra gustoasa. Sosul este aromat si racoritor.
Tot cu leurda am facut si o supa crema de dovlecei
sau un pesto de leurda pentru paste, melcisori din aluat sau bruschette.
Sa incercati si voi aceasta reteta simpla de rulouri de primavara cu pui și legume sau spring rolls la cuptor!
Cititorii nostri au incercat reteta!
Aici gasiti mai multe retete exotice: