Dupa mine e cel mai rapid desert care si tine multa vreme si merge al orice masa a zilei. De obicei cand imi scade glicemia si ma i-au ametelile sti sigur ca trebuie sa “consum” ceva dulce. Ca sa nu muncesc in fiecare zi pentru dulcegarii cam o data pe luna prepar salam de biscuiti. E simplu … pac pac … crema pac pac … amestec … pac pac la rece vreo doua ore uite asa am ceva dulce pentru toata saptamana. Merge la micul dejun cu un pahar de lapte, la serviciu dupa pranz o feliuta de ceva dulce si seara “daca imi scade glicemia” pac mai bag o feliuta. Mai jos o sa vedeti si voi reteta cat de simplu este de preparat.
Timp de pregatire: 10 minTimp de gatire: 10 minTimp Total: 140 minNumar portii: 10-15 portiiGrad de dificultate: simplu
Ingrediente salam de biscuiti:
Mod preparare salam de biscuiti:
I. Intr-un ibric mai mare se pun la incalzit laptele cu zaharul, cacaoa, rahaturl si untul si se tine pe foc amestecandu-se usor pana cand untul se topeste. Se ia de pe foc si apoi se lasa la racit.
II. Biscuitii se pun intr-un bol rupandu-se in maine si bucatele mai mici si mai mari pastradn vreo 4-5 intregi deoparte. Peste cei din bola se toarna crema din ibric si se amesteca usor cu o lingura de lemn pana cand toti biscuitii au prins din crema si inmuiat usor. Daca e prea mult crema si aluatul este prea moale mai adaugati 1-2 bisscuiti, daca e prea tare mai puteti adauga putin lapte.
III. Ulterior se adauga cam trei sferturi din nuca de cocos amestecand astfel incat aceasta sa se distribuie uniform in tot aluatul.
IV. Pe masa intindeti folie strech sau de aluminiu si incepeti sa puneti aluatul pentru salamul de biscuiti distribuind-ul in mod egal. Impaturitia folia si incepeti sa strangeti usor de la capete, apoi pe mijloc, roluti, apoi iar mai strangeti de la capete si tot asa pana cand se creaza un baton consistent de aluat care intr-un final va devenii salamul de biscuiti.
IV. Dupa ce ati format batoanele le dati la rece cam vreo doua ore pana sa puteti sa taiati din ele.
V. Dupa ce au stat la rece cand le coateti din folie presarati pe platou nuca de cocos prin care tavaliti salamul de biscuiti.
Serviti oricand cu placere !
Pofta buna !