Salată cu ardei copți, roșii, brânză, usturoi și fasole boabe sau năut, linte. Rețeta de salată de ardei copt cu telemea sau feta și boabe de fasole din conservă. Cum se face o salată rapidă și gustoasă de vară? Rețete cu fasole uscată. Rețete cu ardei copți.
Sunt mare amatoare de ardei copți și îi includ în diferite preparate. Dincolo de clasica salată de ardei copt (rețeta aici) folosesc ardeii și în mâncăruri, sosuri, supe cremă sau în preparate reci. Așa s-a născut această salată cu ardei copți, fasole, roșii, brânză și dressing cu usturoi. Super gustoasă! Este genul de salată care se păstrează 3-4 zile la frigider și se mănâncă rece. Adevărul este că ne pică tare bine așa ceva în zilele caniculare.
Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 4 porții de salată. Puteți multiplica ingredientele în funcție de necesități. Oricum, puteți jongla cu proporțiile ingredientelor: puteți pune mai multe roșii, mai puțină brânză etc.
Salată cu ardei copți, roșii, brânză, usturoi și fasole boabe sau năut, linte
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire
Timp Total
30 minute
Ingrediente:
Cum se face o salată cu ardei copți, roșii, brânză, usturoi și fasole boabe sau năut, linte?
Ingrediente pentru salata de ardei copt cu telemea, usturoi, roșii și boabe de fasole
Am început cu coacerea ardeilor grași sau kapia pe o plită metalică așezată pe ochiul cel mare al aragazului. Dacă aveți plită electrică sau cu inducție, atunci vă recomand să citiți aici metodele optime de coacere a ardeilor.
Am decojit ardeii copți și i-am curățat de cotoare. Am colectat toată zeama lăsată de ei deoarece aceasta este extrem de gustoasă și de aromată. Am pregătit telemea, roșiile, fasolea boabe, usturoiul și verdeața.
Am avut un borcan de fasole grasă și untoasă (spaniolă) cu boabe gigantice. Lungimea unui bob de fasole era de cca. 4 cm iar unele erau și mai mari! Faină fasole! Mai ales că pielița boabelor era ultra subțire iar miezul lor era cremos. Grecii sunt mari amatori de fasole gigantică (fasolia gigantes) și prepară cu ea un fel tradițional: plaki. Dacă nu aveți așa ceva atunci folosiți orice fasole boabe la conservă (albă, neagră, pestriță), năut sau linte – cu condiția să fie în apă cu sare, nu cu sos de roșii.
Nu e greșit dacă puneți fasole uscată la înmuiat de cu seară (în apă rece) și o fierbeți a doua zi (vezi aici cum se procedează).
Am tăiat ardeiul copt în fâșii și am tocat pătrunjelul verde.
Mod de preparare salată de fasole boabe cu ardei copți, telemea, usturoi și roșii
Am ales un castron încăpător în care am pus boabele de fasole scurse. Am și gustat 2-3 din ele… sunt grozave!
Peste fasole am pus ardeii copți tăiați, roșiile feliate, pătrunjelul tocat și usturoiul zdrobit.
Am stropit totul cu ulei de floarea soarelui sau de măsline și cu un pic de zeamă de lămâie. Lămâia este opțională și vă asigur că salata este gustoasă și fără ea. Am amestecat salata cu delicatețe pentru a nu zdrobi boabele de fasole.
Ultima adăugată a fost telemeaua pe care am sfărâmat-o. Am lăsat deoparte un pic de telemea pentru decor iar pe restul am amestecat-o în această salată cu ardei copți, roșii, usturoi și fasole boabe. De-abia la final am gustat salata de sare deoarece telemeaua mea a fost foarte sărată. Dacă este cazul puteți pune un pic de sare.
Pont: am pus salata la frigider (acoperită cu folie de plastic) pentru 2 ore. Astfel roșiile își lasă zeama, gusturile și aromele se vor întrepătrunde iar salata va deveni mai gustoasă! În plus, în zilele calde de vară ne pică mai bine o salată rece, scoasă direct de la frigider.
Servire salată cu ardei copți, roșii, brânză, usturoi și fasole boabe sau năut, linte
Cum spuneam mai sus, această salată în stil mediteraneean este gustoasă rece, scoasă de la frigider. Noi am mâncat-o cu o baghetă a cărei coajă crocantă este perfectă pentru a fi înmuiată în sosul usturoiat. Yummy! Ai mei au fost foarte încântați de combinația de ardei copt cu usturoi, roșii, brânză și fasole boabe! Adevărul este că toate elementele se potrivesc de minune unele cu altele. Salata poate fi păstrată 3-4 zile la frigider, în cutie cu capac. Parcă devine tot mai gustoasă pe zi ce trece
În zilele de post de vară puteți renunța la brânză. O altă variantă de salată de fasole (de post) găsiți aici.
Tot cu fasole boabe fac și o delicioasă salată mediteraneeană cu pește din conservă – rețeta aici.
Pomeneam mai sus despre linte sau năut așa că vă las și o rețeta delicioasă de salată de linte cu roșii, ardei și dressing cremos – vezi aici.
Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această salată cu ardei copți, roșii, brânză, usturoi și fasole boabe și că veți testa rețeta noastră!
Aici găsiți mai multe rețete cu ardei copți.