Salată cu pui fript, avocado, porumb, brânză și dressing cremos de iaurt cu usturoi. Rețeta de salată de pui cu avocado, cașcaval sau Cheddar, ardei copți, porumb rumenit în tigaie și sos cremos de iaurt grecesc cu usturoi și verdețuri. Rețete de salată cu carne de pui (friptură rece). Rețete cu avocado. Rețete cu porumb. Rețete cu ardei copt.
Vara este vremea salatelor reci, colorate, pline de nutrienți valoroși, dar totuși lejere. Așa este această delicioasă salată cu pui fript, felii de avocado, boabe de porumb rumenite în tigaie, brânză rasă, salată verde, bucățele de ardei copt și un dressing cremos, acrișor și usturoiat. Sunt sigură că deja vă este poftă de ea!
Cred că de multe ori vă rămân resturi de friptură rece și nu mai știți la ce să le folosiți. Și eu am pățit la fel cu această friptură din pui întreg, la cuptor (rețeta aici). Am rămas cu o pulpă care a stat 2 zile la frigider și pe care n-aveam chef să o mănânc ca atare și nici în sandvișuri. Bineînțeles că puteți folosi și piept sau aripi de pui sau rămășite reci din fripturi de porc sau vită.
De asemenea, am avut în frigider o salată faină de ardei copți (rețeta aici) din care am scos câteva fâșii pentru a le pune în salata de pui. Dacă nu aveți salată șa îndemână atunci coaceți un ardei gras pe plită.
Iată cum, din „leftovers” sau resturi de mâncare se poate compune un fel deosebit de gustos și de apetisant!
Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 6-8 porții de salată de pui cu avocado.
Salată cu pui fript, avocado, porumb, brânză și dressing cremos de iaurt cu usturoi
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire
Timp Total
15 minute
Ingrediente:
Cum se face o salată cu pui fript, avocado, porumb, brânză și dressing cremos de iaurt cu usturoi?
Ingrediente pentru salata de pui cu avocado, porumb rumenit, ardei copți și brânză Cheddar
Am pregătit: pulpa de pui (friptura rece), ardeii copți (în cutie), salata verde asortată, porumbul fiert, avocado, bucata de brânză Cheddar, iaurtul grecesc cu 2% și usturoiul (am folosit 4 căței).
Am dezosat pulpa friptă de pui și am tăiat carnea în fâșii. Pielea rumenită se păstrează, nu se îndepărtează!
Am pregătit ardeii copți pentru a fi tocați în bucățele mai mici.
Am dat jos boabele de porumb de pe știuleți.
Pentru extra savoare am decis să rumenesc porumbul într-o tigaie largă pe care am încins-o bine. Am pus o lingură de ulei și un praf de sare și am rumenit bine boabele de porumb întorcându-le cu spatula. Arenție, porumbul „saltă” în tigaie! Tare bine miroase în bucătărie: a popcorn! Am scos porumbul din tigaie și l-am lăsat la răcit.
Cum se face dressingul cremos cu iaurt grecesc, usturoi, verdețuri și lămâie?
Am ales un castron potrivit în care am pus iaurtul grecesc și usturoiul zdrobit. Deoarece am nevoie de zeamă de lămâie am decis să tai acum și avocado în 2 și să stropesc bine jumătățile cu acesta. Astfel se previne oxidarea pulpei de avocado. Restul de suc stors din aceeași jumătate de lămâie l-am pus în dressing împreună cu un praf bun de sare.
Am adăugat pătrunjelul verde tocat și am amestecat bine. Dressingul cremos pentru salata cu pui fript și avocado este gata!
Am scos jumătățile de avocado din coji cu ajutorul unei linguri, am ras mare brânza Cheddar sau cașcavalul și am pregătit ardeii copți tocați.
Montare salată cu friptură rece de pui, avocado feliat, brânză Cheddar și boabe de porumb rumenite
Am ales un castron (salatieră) incăpător în care am pus toată salata verde. Dacă sunt foi mari atunci le spălați, le scurgeți bine și le rupeți cu mâna în bucăți potrivite. Peste salata verde am pus 1/2 din dressingul cremos. Fiind destul de gros, l-am distribuit sub formă de grămăjoare și l-am amestecat delicat cu foile de salată. Au urmat 1/2 din boabele de porumb prăjite, 1/2 din brânza cheddar, 1/2 din ardeiul copt și 1/2 din avocado. A urmat toată carnea de pe pulpa friptă de pui și restul ingredientelor rămase. La suprafață am încheiat cu mici grămăjoare de dressing cremos de iaurt cu usturoi și pătrunjel verde.
Servire salată cu pui fript, avocado, porumb, brânză și dressing cremos de iaurt cu usturoi
Gata! Ce culori faine are această salată cu pui și avocado! Bucățelele fragede de pulpă friptă au pielea rumenită.
Boabele de porumb rumenite sunt foarte gustoase, ardeii copți au aromă specifică de fum, avocado este cremos și sănătos iar dressingul acrișor-usturoiat de iaurt leagă perfect aceste componente. Salata verde de la bază conferă nota de prospețime și textura „crocantă”.
Această minunată salată cu pui fript, avocado, porumb, brânză și dressing cremos de iaurt cu usturoi poate fi păstrată 2-3 zile la rece, în cutie închisă. Ea poate fi servită ca atare sau alături de felii de pâine proaspătă sau prăjită sau de lipii sau tortillas încălzite în tigaie. Este grozavă pentru zilel calde de vară!
Dacă sunteți amatori de salate cu carne de pui atunci vă mai las 2 rețete faine! Prima este Salata Hawaii cu pui, maioneză dietetică (fără ulei), cașcaval și șuncă – rețeta aici.
A doua propunere este salata clasică de pui cu ciuperci și maioneză – vezi aici.
Aici găsiți mai multe rețete sănătoase cu avocado.