Salata de boeuf este un preparat tradițional românesc asociat în mod obișnuit cu zilele de sărbătoare, dar de ce să nu o savurăm odată pe lună? Dacă aveți morcovi proaspeți de la țară și vreți să testați borcanele de gogoșari și castraveți în oțet, o salată de boeuf ar fi alegerea perfectă.
De regulă, adaug și carne, fie bucățele de pui, fie mușchi de vită fiert și tocat mărunt, dar puteți adapta rețeta în funcție de preferințele dvs. În zilele de post, puteți prepara salata de boeuf fără carne și puteți utiliza o rețetă de maioneză de post.
Un sfat important: evitați utilizarea cartofilor foarte mari, deoarece aceștia nu se vor fierbe uniform și pot deveni foarte moi la exterior, iar cuburile vor fi dificil de păstrat. Nu este recomandat să-i fierbeți fără coajă sau în bucăți mari. Vă voi dezvălui un mic secret pentru a pregăti maioneza mai ușor în instrucțiunile de mai jos.
Ingrediente salata de boeuf:
Mod preparare salata de boeuf:
Cartofii si morcovii se pune la fiert in apa cu o lingura de sare.
Se tin la fiert aprox 40 de min, de obicei morcovii cand sunt fierti se ridica deasupra. Intre timp gogosarii si castravetii se toaca cubulete si se pun la scurs.
Telina se da pe razatoarea mica si se stropeste cu putina zeama de lamaie.
Fierbeti un ou tare. Intr-un bol amestecati galbenusul fiert si un galbenus crud impreuna cu lingurita de mustar.
Amestecati usor cu o lingura de lemn si adaugati cate putin cate putin din ulei pana creste maioneza. Adaugati cand terminati uleiul zeama de la o jumatate de lamaie si o lingurita de sare. Ca sa nu se miste bolul in timp ce cu o mana amestecati si cu alta adaugati ulei, umeziti un prosop cu apa, formati un cer pe masa din acesta si puneti bolul pentru maioneza in centru.
Dupa ce s-au fiert morcovii si cartofii adugati peste ei apa rece sa se raceasca si apoi curatati-i de coaja si toacati-i cubulete.
Intr-un bol se amesteca morcovii, cartofii, gogosarii, catravetii, mazarea si telina.
Se aduaga treptat si amesteca bine cate putina maioneza, daca adaugati prea multa nu o sa iasa buna salata de boeuf. Adugati sare si piper dupa gust.
ePofta buna!