Salata de boeuf
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Salata de boeuf

Salata de boeuf este un preparat tradițional românesc asociat în mod obișnuit cu zilele de sărbătoare, dar de ce să nu o savurăm odată pe lună? Dacă aveți morcovi proaspeți de la țară și vreți să testați borcanele de gogoșari și castraveți în oțet, o salată de boeuf ar fi alegerea perfectă.

De regulă, adaug și carne, fie bucățele de pui, fie mușchi de vită fiert și tocat mărunt, dar puteți adapta rețeta în funcție de preferințele dvs. În zilele de post, puteți prepara salata de boeuf fără carne și puteți utiliza o rețetă de maioneză de post.

Un sfat important: evitați utilizarea cartofilor foarte mari, deoarece aceștia nu se vor fierbe uniform și pot deveni foarte moi la exterior, iar cuburile vor fi dificil de păstrat. Nu este recomandat să-i fierbeți fără coajă sau în bucăți mari. Vă voi dezvălui un mic secret pentru a pregăti maioneza mai ușor în instrucțiunile de mai jos.

Salata de boeufIngrediente salata de boeuf:

ingrediente salata de boeuf

Mod preparare salata de boeuf:

Cartofii si morcovii se pune la fiert in apa cu o lingura de sare.

cartofi morcovi la fiert

Se tin la fiert aprox 40 de min, de obicei morcovii cand sunt fierti se ridica deasupra. Intre timp gogosarii si castravetii se toaca cubulete si se pun la scurs.

castravatei murati tocati

muraturi la scurs

Telina se da pe razatoarea mica si se stropeste cu putina zeama de lamaie.



telina fideluta

Fierbeti un ou tare. Intr-un bol amestecati galbenusul fiert si un galbenus crud impreuna cu lingurita de mustar.

inceput maioneza

Amestecati usor cu o lingura de lemn si adaugati cate putin cate putin din ulei pana creste maioneza. Adaugati cand terminati uleiul zeama de la o jumatate de lamaie si o lingurita de sare. Ca sa nu se miste bolul in timp ce cu o mana amestecati si cu alta adaugati ulei, umeziti un prosop cu apa, formati un cer pe masa din acesta si puneti bolul pentru maioneza in centru.

maioneza salata

Dupa ce s-au fiert morcovii si cartofii adugati peste ei apa rece sa se raceasca si apoi curatati-i de coaja si toacati-i cubulete.

morcov tocat

Intr-un bol se amesteca morcovii, cartofii, gogosarii, catravetii, mazarea si telina.

legume salata boeuf

amestec salata boeuf



Se aduaga treptat si amesteca bine cate putina maioneza, daca adaugati prea multa nu o sa iasa buna salata de boeuf. Adugati sare si piper dupa gust.

salata boeuf

ePofta buna!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]