Salata de ciuperci cu castraveti acri
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Salata de ciuperci cu castraveti acri

Salata de ciuperci cu castraveti acri este o reteta delicioasa si simplu de preparat. Combina ingredientele proaspete pentru a obtine un gust savuros si o textura placuta.

Castravetii acri, pregatiti in otet, adauga o nota acrisoara si racoritoare salatei. Textura crocanta a castravetilor se imbina perfect cu ciupercile, care aduc o aroma deosebita.

Pentru a prepara salata, trebuie sa tai castravetii in bucatele mici si sa ii presezi bine pentru a elimina excesul de zeama. La fel, ciupercile trebuie spalate si taiate in bucatele, apoi scurse bine pentru a nu lasa prea multa umiditate.

Intr-un bol, combina castravetii si ciupercile tocate, apoi adauga usturoiul zdrobit, sare si piper. Aceste condimente vor aduce un gust intens si echilibrat salatei.

Adauga smantana grasa si amesteca bine pentru a omogeniza toate ingredientele. Este important sa adaugi smantana treptat, pentru a controla consistenta salatei. Daca doresti o salata mai ferma, nu adauga toata cantitatea de smantana de la inceput.

Continua sa amesteci pana cand smantana se distribuie uniform si se integreaza perfect cu celelalte ingrediente. Daca simti nevoia, mai poti adauga smantana sau ajusta gustul prin adaugarea de castraveti acri suplimentari.

Salata de ciuperci cu castraveti acri poate fi servita pe o felie de paine prajita, in sandvisuri sau ca garnitura pentru diferite fripturi. Aceasta salata este potrivita pentru mesele de vara, deoarece are un gust racoritor si este usor de preparat.

Salata de ciuperci cu castraveti acri se prepara in max 10 minute, astfel ca devinde o mancare pe care o poti pregatii pe fuga cu ceva ce ai prin frigider. Se poate adauga si piept de pui fript si taiat bucatele, insa deja asta ar necesita timp, iar cu aceasta salata tocmai timpul este cel pe care ne dorim sa-l economisim.

salata de ciuperci cu castraveti

Salata de ciuperci cu castraveti acri



Ingrediente salata de ciuperci cu castraveti:

ingrediente salata de ciuperci cu castraveti

Mod preparare salata de ciuperci cu castraveti acri:

I. Castravetii se toaca in bucatele mici, apoi se preseaza bine in palme astfel incat sa ramana cat mai uscati, prea multa zeama si o sa iasa o salata apoasa.

castraveciori bucatele

II. Ciupercile se spala bine, apoi se toca bucatele. Si acestea la fel ulterior se strang bine in palme astfel incat sa aiba cat mai putina zeama.

ciuperci tocate

III. Intr-un bol se pun ciupercutele si castravetii tocati, usturoiul zdrobit se adauga sare si piper si se amsteca astfel incat toate sa prina sare si piper.Adaugati si mararul tocat foarte marunt.

ingredinte salata in bol

IV. Adaugati dou lingur de smantana si apoi incepeti sa amestecati. Nu adaugati toata smantana de la inceput, salata trebuie sa fie ferma.

adaugare smantana

V. Amsetcati pana cand smantana se distribuie uniform pe toate ingredientele si daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati.



salata aproape gata

VI. In functie de cum va place puteti sa echilibrati gustul adaugand mai multi castraveti acri sau smantana. Se serveste pe o felie de paine prajita, in sendvisuri sau chiar si salata pentru diferite fripturi.

castravecior cu ciuperci

salata cu castraveti

salata cu smantana

ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]