Salata de ciuperci cu castraveti acri este o reteta delicioasa si simplu de preparat. Combina ingredientele proaspete pentru a obtine un gust savuros si o textura placuta.
Castravetii acri, pregatiti in otet, adauga o nota acrisoara si racoritoare salatei. Textura crocanta a castravetilor se imbina perfect cu ciupercile, care aduc o aroma deosebita.
Pentru a prepara salata, trebuie sa tai castravetii in bucatele mici si sa ii presezi bine pentru a elimina excesul de zeama. La fel, ciupercile trebuie spalate si taiate in bucatele, apoi scurse bine pentru a nu lasa prea multa umiditate.
Intr-un bol, combina castravetii si ciupercile tocate, apoi adauga usturoiul zdrobit, sare si piper. Aceste condimente vor aduce un gust intens si echilibrat salatei.
Adauga smantana grasa si amesteca bine pentru a omogeniza toate ingredientele. Este important sa adaugi smantana treptat, pentru a controla consistenta salatei. Daca doresti o salata mai ferma, nu adauga toata cantitatea de smantana de la inceput.
Continua sa amesteci pana cand smantana se distribuie uniform si se integreaza perfect cu celelalte ingrediente. Daca simti nevoia, mai poti adauga smantana sau ajusta gustul prin adaugarea de castraveti acri suplimentari.
Salata de ciuperci cu castraveti acri poate fi servita pe o felie de paine prajita, in sandvisuri sau ca garnitura pentru diferite fripturi. Aceasta salata este potrivita pentru mesele de vara, deoarece are un gust racoritor si este usor de preparat.
Salata de ciuperci cu castraveti acri se prepara in max 10 minute, astfel ca devinde o mancare pe care o poti pregatii pe fuga cu ceva ce ai prin frigider. Se poate adauga si piept de pui fript si taiat bucatele, insa deja asta ar necesita timp, iar cu aceasta salata tocmai timpul este cel pe care ne dorim sa-l economisim.
Ingrediente salata de ciuperci cu castraveti:
Mod preparare salata de ciuperci cu castraveti acri:
I. Castravetii se toaca in bucatele mici, apoi se preseaza bine in palme astfel incat sa ramana cat mai uscati, prea multa zeama si o sa iasa o salata apoasa.
II. Ciupercile se spala bine, apoi se toca bucatele. Si acestea la fel ulterior se strang bine in palme astfel incat sa aiba cat mai putina zeama.
III. Intr-un bol se pun ciupercutele si castravetii tocati, usturoiul zdrobit se adauga sare si piper si se amsteca astfel incat toate sa prina sare si piper.Adaugati si mararul tocat foarte marunt.
IV. Adaugati dou lingur de smantana si apoi incepeti sa amestecati. Nu adaugati toata smantana de la inceput, salata trebuie sa fie ferma.
V. Amsetcati pana cand smantana se distribuie uniform pe toate ingredientele si daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati.
VI. In functie de cum va place puteti sa echilibrati gustul adaugand mai multi castraveti acri sau smantana. Se serveste pe o felie de paine prajita, in sendvisuri sau chiar si salata pentru diferite fripturi.
ePoftă bună!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.