Bucurați-vă de o reteta delicioasă și aromată pentru salata de ciuperci de padure, care vă va răsfăța simțurile gustative. Chiar dacă hribii și galbiorii pot fi dificil de găsit și mai scumpi, merită să faceți un mic răsfăț din când în când. Această salată are un gust deosebit care vă va încânta papilele gustative și vă va oferi o experiență culinară de neuitat.
Ciupercile de pădure, precum hribii și galbiorii, sunt recunoscute pentru aroma lor intensă și textura lor uimitoare. Deși pot fi greu de găsit, mai ales în formă proaspătă, puteți încerca și varianta uscată a acestor ciuperci. Dacă optați pentru ciuperci uscate, pur și simplu le lăsați în apă fierbinte timp de 7-10 minute și le schimbați apa de câteva ori pentru a se rehidrata.
Această salată de ciuperci poate fi servită atât ca fel principal, mai ales seara, cât și alături de o bucățică de friptură de somon în crustă de ierburi aromate. Dacă tăiați ciupercile în bucăți mai mici, puteți să întindeți compoziția pe felii de pâine prăjită pentru a crea delicioase bruschete cu ciuperci.
Ingredinte:
Mod preparare salata de ciuperci de padure:
I.Hribii si galbiorii se spala bine, se toaca felii si se pun la calit intr-o tigaie cu unt pana cand acestia devin aurii.
II. Se condimenteaza cu sare si piper si putin vin alb si se mai tin pe fic pana cand vinul se evapora usor. Se trag de pe foc si se adauga ceapa si mararul tocate marunt.
III. Se lasa 3-4 minute la racit apoi se pot servii cu placere.