Salata de icre este un preparat delicios și ușor de pregătit, perfect pentru a fi savurat în diferite ocazii.
Ingredientul principal al acestei salate este icra de crap sarată, care adaugă un gust intens și bogat.
Pentru a obține o consistență perfectă, adăugăm gris și apă minerală în compoziție, care vor ajuta la omogenizarea ingredientelor.
Un ingredient secret pentru a aduce prospețime și savoare în salata de icre este sucul de lămâie.
Pentru a completa aroma și a adăuga textură, adăugăm ceapă albă tocată mărunt, care se încorporează perfect în compoziție.
Recomandăm să lăsați salata de icre la rece pentru o perioadă scurtă înainte de a fi consumată, astfel încât aromele să se combine și să se dezvolte pe deplin.
Pentru a vă bucura de această delicatesă, puteți întinde salata pe felii de pâine și puteți adăuga câteva rondele de ceapă verde proaspătă deasupra.
Reteta poate fi adaptată și pentru alte tipuri de icre, cum ar fi cele de somn, hering, știucă sau pastrav, oferindu-vă posibilități nelimitate de explorare culinară.
Indiferent de ocazie, salata de icre este o alegere excelentă pentru a vă răsfăța papilele gustative cu savoare și prospețime.
Bucurați-vă de această delicioasă și ușoară rețetă de salată de icre și impresionați-vă familia și prietenii cu talentele dvs. culinare!
Am folosit icre la cutiuta de 100 de gr, dar am folosit decat jumatate, deja sarate luate de la Lidl, le-am nimerit bune de data asta. Puteti sa folositi si incre proaspete insa trebuie sa le dati putina sare inainte si sa le lasati vreo 30 de minute sa prinda sare. Daca luati icre sarate este bine sa le gustati inainte, e posibil sa fie prea sarate si atunci trebuie sa le lasati vreo 30-40 de minute in apa rece sa iasa sarea din ele. Le scurgeti apoi se apa utilizand un tifon sau o sita foarte deasa cum este cea pentru ceai.
Am vazut ca multi le prepara cu mixerul, mie imi place cat se poate de traditional, asa ca le frec cu lingura de lemn, astfel am posibilitatea sa le gust din cand in cand, fie mai adaug lamaie, fie ulei, sau apa minerala. Apa minerala are efectul se legare in caz ca se taie si de asemena sa le faca mai pufoase. Ceapa o puteti adauga si tocata cu robotul insa mie imi place mai mult tocata marunt de cutit pentru ca isi pastreaza integritatea si gustul mai intens. Cine vrea poate sa mai opreasca o lingurita de icre pe care sa o adauge la final in compozitie sa ofere o coloare mai portocalie salatei.
Langa salata de icre merge de minune un pahar de vin alb sec.
Ingrediente
Mod preparare salata de icre:
I. Se pune apa pe aragaz iar cand fierbe se adauga “in furtuna” grisul. Se amesteca tot timpul cu un tel sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda. Se lasa apoi la racit, sa devina caldut.
II. Intr-un bol se pun icrele, grisul racit si se amestca bine pana se omogenizeaza.
III. Se adauga apoi ulei usor in fir si se amestca bine. Adugati apoi putin zeama de lamaie si amestecati din nou Se adauga si o lingura de apa minerala, se amesteca bine si apoi se toarna iarasi ulei. Faceti acest procedeu, ulei, zeama de lamaie, apa minerala pana se terminati tot uleiul. Trebuie sa gustati din cand in cand, astfel incat sa obtineti un gust echilibrat intre ulei, zeama de lamaie si gustul de peste.
IV. Se adauga ceapa tocata marunt, cu cutitul sau cu robotul de bucatarie. Se amesteca bine sa se incoporeze ceapa bine si se da la rece pentru 20-30 de minute inainte sa se consume.
V. Salata de icre este ideala intinsa pe paine cu mici rondele de ceapa verde pe deasupra.
* aceeasi reteta o puteti utiliza pentru icre de somn, hering, stiuca sau pastrav
ePoftă bună!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.