Salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos0 (0)

Salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos. Rețeta de salată cu morcovi din supă, iaurt grecesc și maioneză. Ce facem cu morcovii fierți din supă? Rețete de salate. Rețete cu maioneză. Rețete cu legume fierte sau crude.

De câte ori nu vi s-a întâmplat să rămâneți cu legume fierte din supa limpede de pasăre sau de vită? Mie îmi place să pun mulți morcovi în supă și de multe ori rămân 2-3 bucăți în oală deoarece ai mei nu se omoară după ei. Mai jos sunt imagini cu: supa de găină (rețeta aici), supa de pui cu găluște (rețeta aici), supa de rață sau consomme (rețeta aici) și supa din rasol de vită (rețeta aici).

În toate aceste supe limpezi de carne pun la fiert multe legume și zarzavaturi: morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină. Din carnea de vită și legumele fierte în supă fac salata de boeuf clasică (rețeta aici). Câteodată mâncăm rasolul de vită ca atare și atunci, din legumele rămase, fac salata a la russe (rețeta aici). În ambele cazuri trebuie să completez cu cartofi fierți, mazăre și castraveți acri.

Ei bine, de data aceasta m-am gândit să folosesc doar morcovii fierți din supă și să fac din ei o salată mai simplă cu un dressing cremos și aromat. A ieșit ceva foarte gustos!

Maioneza clasică poate fi înlocuită cu una dietetică (fără ulei) – vezi aici rețeta.

Dacă sunteți interesați de o salată de morcovi cruzi (de post, raw vegană) atunci vă recomand această rețetă. Studiile științifice spun că beta carotenul din morcovi este mai ușor absorbit de organism și transformat în vitamina A dacă aceștia sunt gătiți (fierți, copți, sotați). La cei cruzi beneficiem și de vitamina C care este, din păcate, distrusă prin gătire.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 2-3 porții de salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos.

Salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire

Timp Total



15 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos?

Cum se fierb morcovii pentru salată?

Sfatul meu este să folosiți morcovi fierți în supă, nu în apă chioară deoarece savoarea lor nu va fi aceeași. Supa poate fi una pe bază de carne (din cele enumerate mai sus) sau doar din legume (vezi aici).

Am folosit morcovi cruzi pe care i-am decojit și i-am spălat.

I-am lăsat în bucăți mari și i-am pus la fiert cu restul ingredientelor din rețetele respective. În mod special pun mai mulți morcovi în supă deoarece știu că îi voi folosi la salată. În plus, morcovii dau gust, aromă și culoare tuturor acestor supe așa că nu e greșit să exagerăm un pic cu ei.

După fierbere am scos morcovii din supă cu o spatulă perforată și i-am lăsat la scurs și răcorit.



Preparare salată de morcovi fierți în supă

Am tăiat morcovii fierți în cubulețe potrivite cu latura de cca. 1 cm.

Am preparat o maioneză rapidă din 1 gălbenuș, 1 linguriță de muștar, 70 ml ulei de floarea soarelui pe care am asezonat-o la final cu sare și puțin piper. Aici vedeți cum se face. Dacă vreți o variantă mai dietetică atunci înlocuiți maioneza cu iaurt grecesc dar musai puneți lingurița de muștar.

Am tocat o mână bună de frunze de pătrunjel.

Am așezat morcovii într-un castron și am completat cu usturoiul zdrobit, iaurtul grecesc, maioneza de casă și pătrunjelul verde tocat.

Am amestecat totul delicat cu o spatulă având grijă să nu terciuiesc morcovii.



Am gustat salata de morcovi fierți și am completat asezonarea cu un pic de sare și câțiva stropi de zeamă de lămâie care să echilibreze dulceața morcovilor. Acum e perfectă!

Servire salată din morcovi fierți în supă

Am mutat salata de morcovi într-un castron curat, am decorat-o cu câteva frunze de pătrunjel verde și am pus-o pe masă. Am prăjit câteva felii de pâine și am mâncat totul cu poftă Tare mult le-a plăcut și alor mei. Merge bine și cu pâine proaspătă, nu e musai să o prăjiți.

O altă salată faină cu dressing cremos este cea cu varză albă și roșie (coleslaw) – rețeta aici.

Morcovii pot fi gătiți și la abur (fără aparatură specială) și serviți cu unt aromat cu usturoi și pătrunjel – vezi aici.

Cred că v-am făcut poftă cu această salată de morcovi fierți cu usturoi, pătrunjel verde și dressing cremos cu iaurt și maioneză!

Deoarece morcovii sunt foarte sănătoși atât cruzi cât și gătiți vă las aici mai multe idei de preparare a acestora.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]