Salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii, usturoi și busuioc
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii, usturoi și busuioc0 (0)

Salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii, usturoi și busuioc. Rețeta de salată cu farfalle și dressing italian cu usturoi, roșii. Cum se face salata cu paste? Rețete de salate pentru vară. Rețete pentru picnic. Rețete de paste. Rețete cu roșii.

Am făcut această salată de paste în stil italian în Olanda, la fiica mea. Am avut o serie de petreceri în aer liber cu colegii ei de facultate iar acești copii au fost foarte încântați de felurile cu care i-am servit. Salata cu farfalle, mozzarella și roșii a avut un dressing extra gustos preparat în stil italian: cu usturoi, roșii deshidratate puse în ulei, busuioc proaspăt etc. Atât de faină a fost combinația încât copiii au lins efectiv farfuriile și au mai cerut o porție!

Salata de paste (Nudelsalat sau Partysalat) este foarte populară în Germania și Austria dar și la vecinii maghiari. Este foarte îndrăgită de cei mici așa că salata aceasta apare des pe mesele de la aniversările copiilor dar și la picnic (ieșiri la iarbă verde). Se poate face în diverse variante dar neapărat cu paste scurte (fusilli, farfalle, penne etc). Cea mai îndrăgită este această salată de paste cu șuncă, cașcaval și dressing cremos – rețeta aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă un castron mare cu salată de farfalle (aprox. 10 porții).

Salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii, usturoi și busuioc

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire: 10 minute

Timp Total: 30 minute



Ingrediente:

 

Cum se face o salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii, usturoi și busuioc?

Ingrediente pentru salată cu farfalle, brânză și roșii

Am pregătit cele necesare acestei salate cu farfalle: uleiul de măsline, oțetul balsamic, parmezanul, ardeiul iute, mini mozzarella, usturoiul, roșii uscate puse în ulei, roșiile cherry și busuoiocul proaspăt (câteva crenguțe rupte dintr-un ghiveci).

Punem și noi pentru iarnă roșii deshidratate – la borcan, în ulei de măsline. .

Mod de preparare salată cu paste și dressing picant în stil italian

Am pus pastele la fiert în multă apă cu sare (cu 1 minut mai puțin decât zicea în indicațiile de pe pachet).

Cum se face dressingul în stil italian cu busuioc, usturoi, ardei iute și roșii uscate în ulei?

E bine să sincronizăm fierberea pastelor cu finisarea dressingului. Adică să facem dressingul în timp ce fierb pastele.

Trebuie să recunosc că acest dressing italian pentru salată de paste este senzațional! L-am făcut după instinct și a ieșit grozav de bun și de aromat. Totul a mers repede deoarece am pus ingredientele direct în bolul robotului procesor (chopper, blender): frunzele și tijele de busuioc proaspăt, roșiile deshidratate din ulei, usturoiul, ardeiul iute (îl dozați după gust), sarea și uleiul de măsline.

Am procesat totul câteva secunde și am diluat sosul cu 1/2 de polonic de apă fierbinte scoasă din oala în care fierbeau pastele. Eu am pus câțiva stropi de oțet balsamic dar nu e obligatoriu. Gustați sosul înainte de a-l pune și decideți ulterior dacă e sau nu nevoie de el.



Gata! Bucătăria mi s-a umplut de niște arome fantastice! Dressingul acesta poate fi folosit și la salate de crudități (salată verde, de roșii), de cartofi sau la legume gătite la abur sau coapte la cuptor.

Între timp farfallele au fiert așa că le-am scurs și le-am așezat într-un castron. Este important ca ele să nu se răcească înainte de a le stropi cu sos așa că ne mișcăm repede.

Am turnatul sosul aromat peste pastele fierbinți și am amestecat totul rapid, fără a zdrobi farfallele. Am gustat de sare.

Nu degeaba recomandă italienii anumite modele de paste pentru anumite sosuri…. cutele acestor „fundițe” sau „fluturași” captează perfect genul acesta de sos aromat. Pastele calde absorb imediat aromele și savoarea dressingului.

Această salată de paste în stil italian se servește rece (la temperatura camerei sau scoasă de la frigider). Dacă nu serviți salata imediat atunci puteți acoperi castronul cu pastele răcorite și să-l dați la frigider dar e mai bună la temperatura camerei.

Montare și servire salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii, usturoi și busuioc

Chiar înainte de momentul servirii am pregătit restul elementelor: bilele de mini mozzarella, roșiile cherry tăiate în sferturi și câteva frunze de busuioc proaspete. Am mai adăugat și câțiva fulgi de parmezan (puteți pune parmezan ras fin)



Nu mi-a rămas decât să le pun și pe acestea peste pastele răcorite și să amestec totul cu grijă. Un strop de sare și un fir de ulei de măsline desăvârșesc acest tablou minunat colorat dar și aromat.

Gata! Am pus pe masa copiilor această salată de paste în stil italian cu mozzarella, roșii cherry și busuioc. O nebunie! Adevărul e că a fost bătălie pe ea și că mulți au cerut supliment după prima porție Este o combinație echilibrată cu elemente aromate (usturoi, busuioc, roșii uscate) și acrișoare (roșiile proaspete). Să tot mănânci!

Tot la aceste petreceri în grădină am servit lumea cu „țigarete” cu brânză (rețeta turcească de sigara borek) – adică mici rulouri din foi de plăcintă umplute cu telemea sau feta – rețeta aici.

Desertul preferat al copiilor a fost Salata Ambrozia (Ambrosia Salad) cu fructe (mandarine, cireșe, ananas), iaurt și bezele moi (marshmallows) – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această salată de paste în stil italian și că veți testa rețeta noastră de salată cu farfalle și dressing aromat cu usturoi, busuioc și roșii deshidratate!



Aici găsiți mai multe rețete de aperitive, gustări reci sau calde, meniuri party etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]