Salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean5 (1)

Salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean. Rețeta de salată simplă și rapidă cu boabe de fasole din conservă. Cum se face o salată gustoasă cu fasole uscată fiartă, ardei grași, măsline, roșii și vingretă cu usturoi? Rețete de post. Rețete de salată. Rețete cu legume. Rețete cu fasole boabe. Rețete cu măsline.

Am făcut recent această salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și a fost foarte apreciată de ai mei. Nici nu e de mirare deoarece a fost extrem de gustoasă! A avut boabe mari de fasole albă untoasă, cubulețe crocante de ardei gras, măsline verzi umplute și felii de roșii cherry. Dressingul usturoiat cu lămâie și ulei de măsline ne transportă pe țărmul Mediteranei La fel și culorile vii și atractive ale componentelor acestei salate simple.

Nu am urmat vreo rețetă anume ci am improvizat în funcție de ingredientele avute la dispoziție. Mai demult am publicat o altă rețetă de salată de fasole boabe (tot de post) așa cum o făcea străbunica ardeleancă: cu ceapă roșie și paprika (boia). Rețeta ei o găsiți aici. Aceea are vinegretă clasică cu oțet dar, în cazul salatei de față, am ales zeama de lâmâie pentru a o acri.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 4 porții de salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing mediteraneean (ca fel principal) sau 8-10 porții mai mici dacă aceasta face parte dintr-o serie de mai multe gustări sau aperitive.

Salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire

Timp Total



10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean?

Ingrediente pentru salată simplă de fasole boabe cu măsline, usturoi, roșii și ardei grași colorați

Am pregătit cele necesare salatei de post: fasolea boabe fiartă (la borcan sau la conservă). ardeii roșii și verzi, ardeiul iute, usturoiul, pătrunjelul verde, roșiile cherry și măslinele. Eu am folosit măsline verzi umplute cu ardei roșu da puteți alege și măsline simple, fără sâmburi (verzi sau negre).

Pe vremuri trebuia pusă fasolea uscată la înmuiat de cu seară (în apă rece) și apoi trebuia fiartă a doua zi în mai multe ape (vezi aici cum se procedează).

Acum se găsesc conserve cu fasole boabe gata fiartă așa că putem prepara mult mai repede această salată. Eu aleg conserve de fasole cu boabe mari albe, fără sos de roșii sau alte condimente (chili). Doar fasole boabe în apă cu sare (natur). Citiți etichetele conservelor și veți vedea că NU conțin conservanți ci doar legume, apă și sare.

Nu este greșit dacă punem și fasole pestriță în combinație cu cea albă și nici dacă facem o combinație de fasole cu năut fiert sau cu linte.

Am avut un borcan de fasole grasă și untoasă (spaniolă) cu boabe gigantice. Lungimea unui bob de fasole era de cca. 4 cm iar unele erau și mai mari! Faină fasole! Mai ales că pielița boabelor era ultra subțire iar miezul lor era cremos. Grecii sunt mari amatori de fasole gigantică (fasolia gigantes) și prepară cu ea un fel tradițional: plaki.



Am spălat ardeii, i-am curățat de cotoare și i-am tocat în cubulețe. Puteți folosi ardei „semafor”: roșu, galben, verde. Am spălat roșiile cherry și le-am tăiat în 2 sau 3 (în funcție de dimensiuni). Am avut un mix de roșii cherry colorate: roșii, galbene, oranj și carbon (cele mai negre).

Mod de preparare salată rapidă de fasole boabe din conservă cu măsline, ardei, roșii și usturoi

Dressing simplu cu usturoi și lămâie – în stil mediteraneean

Într-un castron încăpător am pus 3 linguri de ulei de măsline și am zdrobit usturoiul. Am presărat piper negru proaspăt măcinat și sare și am stors zeama de lămâie. Am amestecat totul bine. Este un dressing simplu, aromat, extrem de gustos.

Am adăugat pătrunjelul verde tocat și măslinele scurse de zeamă. Tare bine merg măslinele cu usturoi! Apoi am pus ardeii tocați, roșiile, 1/2 de ardei iute tocat fin și am amestecat cu grijă. Tare bună va fi această salată de post cu fasole boabe!

Boabele de fasole au fost ultimul ingredient pus în această salată de post.

Am amestecat totul cu mare grijă ca să nu zdrobesc boabele delicate de fasole. Am mai gustat de sare și piper și gata!



Această salată de post cu fasole boabe este gustoasă rece, după ce stă măcar 1-2 ore la frigider. Eu o țin în caserolă de plastic cu capac. E nevoie de acest răgaz pentru „împrietenirea” aromelor și gusturilor diferitelor ingrediente. Salata se păstrează bine la frigider și 6-7 zile.

Servire salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean

De-abia am așteptat să gustăm salata! E bună rece, de la frigider. este apetisantă și foarte aromată iar de gust nici nu vă mai povestesc! Am mâncat câte o porție bună din această salată de fasole cu pâine proaspătă dar merge bine și cu felii de pâine prăjită sau cu crutoane crocante.

Sosul usturoiat și acrișor din farfurie este perfect pentru a fi șters temeinic cu bucățele de pâine! Boabele gigantice de fasole untoasă se topesc în gură iar cubulețele de ardei gras sunt crocante și oferă textură salatei. O nebunie de mâncare simplă și rapidă de vară sau de post!

Dacă nu țineți post atunci puteți oferi această salată drept garnitură lângă cărnuri fripte la grătar (pui, porc, pește, vită) sau puteți să o decorați cu bucățele de telemea (feta).

Puteți lăsa salata simplă (fără fasole boabe) și aveți o salsa mediteraneeană foarte gustoasă și colorată – rețeta aici.

Sau îi puteți adăuga pește din conservă și obțineți o fabuloasă salată cu sardine și fasole – rețeta aici.

Am pomenit mai sus despre combinația grozavă măsline+usturoi. Ea se regăsește și în alt preparat tradițional mediteraneean: tapenade. Este o pastă tartinabilă de măsline negre și verzi cu usturoi, capere și ulei care are gust și arome de vis! Rețeta o găsiți aici.



Vă recomand o salată caldă de linte cu ceapă (tot de post) – rețeta aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu această minunată salată de post cu fasole boabe, usturoi, măsline și dressing în stil mediteraneean și că veți testa rețeta noastră!

Aici găsiți mai multe rețete cu fasole boabe sau fasole uscată – atât de post cât și cu carne.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]