Salata de vinete
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Salata de vinete

Descoperă savoarea autentică si delicioasa de salata de vinete într-o călătorie culinară plină de emoție și tradiție. Această rețetă clasică îți îmbrățișează sufletul și îți încântă simțurile cu arome autentice și o textură catifelată.

Fiecare lingură din această salată este o bucurie pentru papilele gustative, un regal de gusturi și un dans al contrastelor. Vinetele coapte în cuptor dezvăluie o dulceață subtilă, iar ceapa adaugă o notă de prospețime și crocant. În timp ce mesteci cu încântare, vei simți cum fiecare ingredient își lasă amprenta asupra gustului, creând o combinație perfect echilibrată.

Dar această salată nu este doar o rețetă, ci și o poveste a tradiției și a valorilor familiei. Preparată cu migală și dragoste, ea aduce aminte de momentele petrecute împreună, de zilele de vară și de mesele încântătoare în grădina bunicilor. Fiecare lingură este o călătorie în timp, într-un colț al inimii în care se păstrează amintirile și iubirea pentru mâncare.

Bucuria de a pregăti această salată începe odată cu coacerea vinetelor, când aroma îmbietoare se răspândește în bucătărie. Apoi, într-o simfonie de arome și culori, vinetele coapte sunt mestecate cu grijă și atenție, adăugându-se ceapa fin tocată și maioneza preparată cu pricepere. Ingredientele se contopesc într-o compoziție omogenă, plină de prospețime și savoare.

Încântarea este amplificată de momentul în care salata de vinete este servită. Fie că o savurezi alături de o friptură suculentă sau ca garnitură la o masă festivă, fiecare gustare te poartă într-o lume a aromelor autentice și a tradițiilor culinare transmise din generație în generație.

Așadar, îmbrățișează magia gustului autentic și încearcă această delicioasă salată de vinete. Fiecare lingură este un tribut adus tradiției și iubirii pentru mâncare, o călătorie în universul culinar al amintirilor fericite și al savoarelor autentice. Fii pregătit să te răsfeți cu fiecare înghițitură și să împărtășești această minunată rețetă cu cei dragi.

De asemenea salata de vinete poate fi preparat in zilele de post gatind salata de vinete fara maioneza. Utilizati pentru tocarea vinetelor o spatula de lemn sau cutit de ceramica altfel obiectele din metal vor oxida vinetele.

Secretul acestei salate este sa lasi vinetele cat mai mult la scurs dupa ce s-au copt. La fel in momentul curatirii lor de coaja in care s-au copt nu utiliza nimic din metal. Salata de vinete se poate servi ca aperitiv pe paine prajita cu feliute mici de rosii pe deasupra.

salata de vinete

Ingrediente



Mod de preparare salata de vinete

  1. Se inteapa vinetele cu o furculita din loc in loc si se dau la copt.
  2. Dupa ce s-au copt se decojesc si se lasa la scurs pentru 30 minute.
  3. Intre timp se prepara maioneza dintr-un galbenus crud si unul fiert.
  4. Se amesteca pana compozitia devine omogena.
  5. Treptat se pune ulei pana obtineti cantitatea necesara, in functie de preferinte.
  6. Dupa ce s-au scurs, se toaca vinetele bine cu o spatula de lemn.
  7. Se adauga ceapa taiata marunt, maioneza. Se amesteca bine si se da la rece.

ePofta buna!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]