Salata italiana de cartofi noi este o reteta simpla, rapida si usor de pregatit.
Imi plac cartofii noi oricum ar fi gatiti. Profit de faptul ca sunt in sezon si ii pregatesc de minim 2 ori pe saptamana in diverse moduri.
Poti sa te inspiri si tu din colectia mea de retete. O poti vedea daca apesi aici.
Poti pregati aceasta salata italiana de cartofi noi in orice sezon, folosind si cartofi vechi, dar parca are mai multa savoare in aceasta perioada.
Am folosit busuioc din ghiveci, iar sosul de pesto a fost pregatit in casa, dar poti cumpara daca nu ai la indemana mult busuioc proaspat.
Reteta de pesto o poti citi daca apesi aici.
Sosul pesto merge foarte bine cu cartofii. Eu am folosit doar 1 lingurita varfuita, dar poti folosi mai mult.
Poti manca salata italiana de cartofi noi fie calda, fie dupa 30-60 minute, dar iti recomnad sa o pastrezi la temperatura camerei.
O poti savura simpla, dar si pe post de garnitura langa omleta, de exemplu.
Este satioasa si poate fi o idee buna atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Poti pregati aceasta salata si in momentele in care vrei sa reciclezi niste sunca uitata prin frigider si cateva bilute de mozzarella.
Iti las mai jos cateva idei de retete de salata de cartofi noi pregatite de mine, foarte apreciate de cei care ma urmaresc:
Salata italiana de cartofi noi este savuroasa, aromata, mai sanatoasa decat salatele pe baza de maioneza.
Imi place aceasta reteta pentru gusturile, texturile si culorile frumoase pe care le gasesc in farfurie.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata italiana de cartofi noi:
Ingrediente:
750 g cartofi noi mici
150 g bile de mozzarella
200 rosii cherry
2 linguri parmezan ras fin
10-12 frunze de busuioc mici/medii
4 felii Prosciutto Cotto
Pentru dressing:
1 lingurita varfuita pesto de busuioc
4 linguri ulei de masline
1,5 linguri otet de vin alb
1-2 linguri apa
sare
piper
Pentru decor:
frunze de busuioc
PREPARARE:
Am spalat cartofii foarte bine sub jet de apa, apoi i-am pus la fiert in apa cu putina sare.
Pentru ca am ales cartofi mici au fost gatiti in 15 minute. Poti face proba cu o furculita care intra si iese usor din ei.
Am ales cartofi de marime aproximativ egala, astfel incat sa se fiarba toti in acelasi timp.
Poti taia cartofii mai mari in bucati de aceeasi marime.
Daca folosesti cartofi de marime medie ii poti taia in jumatate sau in sferturi. Acestia vor absorbi mai bine dressingul.
Cat timp s-au fiert cartofii am pregatit dressingul amestecand toate ingredientele enumerate mai sus.
Cand cartofii au fost fierti i-am scurs, iar pe cei putin mai mari i-am curatat de coaja, desi nu era nevoie.
Am pus cartofii intr-un bol. Am adaugat dressingul, parmezanul ras si rosiile cherry.
Rosiile mele erau foarte mici, asa ca le-am lasat intregi, dar poti sa le tai in jumatate daca sunt mai mari.
Am amestecat usor incercand sa acopar toti cartofii cu dressing si parmezan.
In acest moment se gusta pentru a adauga, dupa gust, sare, piper sau otet. Este posibil, daca tai cartofii, sa fie nevoie de mai mult dressing.
Am adaugat frunzele de busuioc (pe cele mai mari le-am rupt) si am amestecat pentru ultima oara.
Salata italiana de cartofi noi este tare buna!
Sper ca o vei incerca si tu.
Daca vrei sa pregatesti o alta reteta de inspiratie italiana cu cartofi noi iti recomand sa incerci reteta de mai jos.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.