Sărățele coroniță – rețeta de inele pentru șervete și suporturi pentru ouă de Paști
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Sărățele coroniță – rețeta de inele pentru șervete și suporturi pentru ouă de Paști5 (1)

Sărățele coroniță – rețeta de inele pentru șervete și suporturi pentru ouă de Paști. Ornamente comestibile pentru masa de Paști. Cum se fac sărățelele cu untură, parmezan și unt? Sărățele foietate din aluat spornic cu telemea. Rețete pentru masa festivă de Paști.

Am creat aceste sărățele coroniță special pentru masa de Paști de anul acesta. Unele dintre ele au fost gândite ca inele pentru șervete. Nu le putem folosi la șervete textile pentru că le pătează cu grăsime! Sărățelele acestea au la bază un aluat simplu și spornic cu untură și telemea, dar sunt foietate cu unt și parmezan (unse și împăturite). Ies grozav de crocante și de gustoase!

Am făcut și coronițe mai mici pe care am așezat, pe farfurioare, ouăle roșii de Paști. Iată cum putem face un suport comestibil pentru acestea!

Aici aveți o imagine de ansamblu a mesei de brunch (mic dejun) de Paști de anul acesta. Am folosit veselă Villeroy&Boch din colecția Spring Awakening (cumpărată online de aici, de la un magazin din Bremen, Germania). Nu-i așa că este o masă veselă, de primăvară?

Coronițele mari au avut cca. 8-9 cm diametru, cele mici (suporturile pentru ouă) cam 5 cm. Din cantitățile de mai jos rezultă mai multe tăvi de sărățele coroniță.

Sărățele coroniță – rețeta de inele pentru șervete și suporturi pentru ouă de Paști

Timp de preparare: 60 minute



Timp de gatire: 15 minute

Timp Total: 1 ora 15 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac Sărățele coroniță – rețeta de inele pentru șervete și suporturi pentru ouă de Paști?

Aluat spornic pentru sărățele cu untură și telemea sau altă brânză (de vaci, de oi, brânză frământată, caș la borcan etc)

Am făcut o jumătate de porție din acest aluat a cărui rețetă o găsiți explicată aici. Am folosit ingredientele din caseta de mai sus. Puteți face și porție înteagă și mai coaceți câteva tăvi de sărățele clasice din el! Vă las la final mai multe rețete la care am folosit acest aluat grozav. Este un aluat cu drojdie care dospește (fermentează) la frigider, peste noapte.

Cum se întinde, unge și pliază aluatul pentru sărățele foietate tip coroniță?

Prima ungere cu unt moale și parmezan + prima împăturire a aluatului

Am scos aluatul de la frigider pe masa lejer înfăinată. Veți vedea că este un aluat „prietenos” care se prelucrează foarte ușor.

Am întins foaia cât de mult am putut și am uns-o pe 2/3 cu cca. 35 g de unt moale. Am nivelat apoi stratul de unt cu o spatulă, nu l-am lăsat așa.

Am prrgătit brânza rasă tip parmezan.



Am presărat stratul de unt cu un pic de parmezan ras. Am adus treimea stângă a foii peste cea din mijloc, apoi pe cea dreaptă. Am obținut un dreptunghi lung pe care l-am pliat: am adus partea de sus peste cea din mijloc, apoi pe cea de jos.

Am obținut un pachet de aluat pe care l-am acoperit cu pungă de plastic și l-am lăsat la odihnit 15 minute, pe masa de lucru.

A doua ungere cu unt moale și parmezan + a doua împăturire a aluatului

Am întins din nou aluatul și am repetat operațiunile de mai sus: ungere cu restul de unt, presărare cu restul de parmezan și plierile.

Am acoperit iar pachetul de aluat cu folie de plastic și l-am lăsat 30 de minute la relaxare.

Ultima întindere a aluatului foietat de sărățele și tăierea fâșiilor pentru coronițe 

În sfârșit m-am apucat de întinderea finală a foii de aluat pentru aceste sărățele foietate.



Am întins aluatul în foaie groasă de cca. 5 mm. Am bătut un ou cu un pic de sare și am uns cu el, cu pensula, toată foaia de aluat. Este mult mai simplu așa! Eu nu am nervi să pensulez individual fiecare saleu sau sărățea, în tavă… și să mai și curgă oul pe lângă ele.

Cu rola de pizza am tăiat fâșii lungi de cca. 25 cm și late de 1,5 cm.

Le-am presărat cu chimen sau cu alte semințe. Nu le presar cu chimen înainte de a le tăia deoarece acesta agață (împiedică) rola pentru pizza. Apoi am luat fiecare fâșie și am răsucit-o de mai multe ori, așa cum vedeți în imagine.

Cum formăm coronițele mari pentru inele de șervete și pe cele mici pentru suporturi de ouă de Paști?

Am pus cuptorul la preîncins la 180 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie spre înaltă la cele pe gaz.

Aici vedeți mai bine bagheta răsucită.



Din ea am format o coroniță cu diametrul de cca. 8-9 cm. Aceasta va fi unul dintre inelele pentru șervete.

Am făcut mai multe asemenea sărățele coroniță pe care le-am pus în tăvi așternute cu hârtie de copt.

Am scurtat unele baghete pentru a face și coronițe mai mici, suporturile pentru ouă. Capetele rămase de la baghete le-am pus la copt printre inele.

Din cantitatea de aluat de mai sus ies cam 25 de asemenea coronițe. Puteți face doar 12 și pe restul le lăsați tip baghetă și le coaceți ca sărățele.

Coacerea sărățelelor foietate tip coroniță

Am introdus câte 2 tăvi cu sărățele coroniță în cuptorul preîncins la 180 C și le-am copt cca. 14-15 minute, schimbând poziția lor la mijlocul timpului. Gata! Cât de bine miroase în bucătărie a unt și a parmezan!! Priviți cât de fain au crescut aceste sărățele și ce structură foietată au!

Le-am mutat în alte tăvi (sau pe platouri) și am continuat coacerea restului de sărățele.



Prezentarea acestor Sărățele coroniță – rețeta de inele pentru șervete și suporturi pentru ouă de Paști

Cum ziceam în introducere, nu folosim aceste sărățele coronițe la șervete textile pentru că le pătează cu grăsime. Eu am ales să trec prin ele șervețele de hârtie cu motive de Paști, tot de la Villeroy&Boch, din colecția Spring Awakening.

Aici vedeți masa noastră de mic dejun sau brunch de Paști: ouăle așezate pe coronițele suport, șervetele trecute prin inelele crocante, platoul cu tradiționala „șoancă” fiartă, caș și ridichi, sosul de maioneză cu cozi de ceapă verde (rețeta aici) și feliile de cozonac cu nucă și rahat (rețeta aici).

Dragilor, sper să încercați această rețetă de sărățele coroniță pentru masa de Paști! Sunt grozav de crocante și de gustoase!

Vă las aici și platoul meu de anul acesta cu multe fursecuri și cornulețe pentru Paști – rețetele aici.

V-am promis mai multe rețete de sărățele la care puteți folosi acest aluat spornic cu untură și telemea.

Prima rețetă la care am folosit aluatul de mai sus este cea de sărățele ieftine – vezi aici. Sunt grozav de gustoase, crocante și foarte aromate!



A doua rețetă la care am folosit acest aluat este cea de pogăcele cu șunculiță afumată, ceapă roșie și brânză – vezi aici. Au ieșit ceva de vis!

A treia propunere de utilizare a acestui aluat spornic este la sărățelele cu pastă de jumări și piper! Sunt foarte crocante, ușor picante și au textură foietată! Rețeta lor este aici.

Iată și a 4-a rețetă preparată cu acest aluat: pogăcele cu cârnați afumați și cașcaval – rețeta aici. Sunt demențiale!

Aici găsiți Colecția ePoftă.ro de Rețete pentru Paști.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]