Desi poate parea o reteta simpla, sa prepari un snitel de pui care sa fie bun si gustos nu este la fel de usor pe cat pare. Pentru a obtine un snitel fraged si suculent, este nevoie sa stii cateva mici trucuri. Snitelul are o istorie interesanta, iar citind despre acesta putem intelege mai bine gustul acestuia. In mod traditional, snitelul vienez se prepara din carne de vita sau vitel, dar noi vom folosi astazi carne de pui, care este mai accesibila din punct de vedere al pretului si mai la indemana.
Pentru a pregati un snitel de pui fraged, trebuie sa folosim carne proaspata de piept de pui, taiata felii subtiri si batuta usor cu ciocanul de snitele. Acest procedeu ajuta la fragezirea carnii si face ca snitelul sa fie mai usor de mestecat si de digerat. Acelasi procedeu poate fi folosit si pentru snitelul preparat din piept de curcan.
Timp de pregatire: 20 minTimp de gatire: 15 minTimp Total: 35 minNumar portii: 6 portiiGrad de dificultate: mediu
Ingrediente:
Mod preparare snitel de pui:
I. Pieptul de pui se feliaza subtire, apoi se bate usor cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti si se lasa asa vreo 10 min la frigider. Ca sa nu se rupa fibrele carnii, puteti sa inveliti carnea intr-o folie strech.
II. Intr-o farfurie pragtiti pesmet, iar in alta faina cu pesmet. Oualele se bat spuma si se adauga putina sare si putin piper in ele.
III. Bucatile de carne se trec prima data prin pesmet, apoi prin oua si ulterior prin amestecul de faina cu pesmet. Se prajesc apoi in ulei la foc mediu spre mare pe ambele parti pana cand prin o culoare aurie.
IV. Snitelul de pui se serveste cu orice fel de granitura, se poate utiliza la sandvisuri sau la shaorma.