Snitel de vita cu ceapa
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Snitel de vita cu ceapa0 (0)

Snitel de vita cu ceapa – felii de carne de vitel (sau vita) cu un sos cremos de ceapa. Un fel de friptura scazuta de vita sau o tocanita de vitel. Desi nu pare mancare pentru copii, acest snitel de vita cu ceapa face parte din categoria amintirilor din copilarie legate de bunica. Pe atunci nu prea eram mare amatoare de sosuri, dar acest snitel cu ceapa mi-a placut atat de mult incat, daca reusea bunica sa faca rost de carne de vitel sau vita, clar trebuia sa-mi faca.

Snitel vine de la „Schnitzel” (lb. germana) si desemneaza o felie subtire de carne, fara os. Snitelul vienez este cel pane – in faina, ou pesmet. Deci nu orice snitel trebuie sa fie prajit in crusta crocanta. Aici vedeti cum se face un snitel vienez autentic – reteta aici.

Sosul de ceapa este foarte bine facut, nu se simt bucatile de ceapa, ci este cremos si aromat. Practic snitelele cu ceapa se pot face si cu carne de porc, dar mie personal cu carne de vitel sau vita imi plac mai mult.

Din cantitatile de mai jos rezulta 4 portii de snitel de vita cu ceapa.

Snitel de vita cu ceapa

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 45 minute

Pregatirea carnii pentru snitele cu ceapa

Carnea de vitel se taie feliute, de grosime de circa 1 cm. Se bate foarte usor (eu am un batator de carne cu o suprafata neteda, cu aceea se bate perfect).

Feliile se sareaza se pipereaza, se dau prin faina si se scutura usor.

Intre timp, intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Snitelele se prajesc pe ambele parti pana devin usor rumene. Se scot intr-o tava.

Pregatirea sosului de ceapa

Ceapa se curata si se rade pe razatoarea mare sau se taie solzi (pestisori).

Intr-o kukta (oala sub presiune) sau intr-o oala grea de fonta (cel mai bine intr-un slow cooker) se aseaza carnea si ceapa, in straturi. Se incepe cu un strat de 1/3 ceapa, desupra lui urmeaza 1/2 din feliile de carne, iar ceapa, iar carne si la final se incheie cu ceapa. 3 straturi de ceapa cu 2 straturi de carne intre ele.

Se mai sareaza deasupra un pic si se adauga 300 ml apa, cat sa ajunga la nivel cu ultimul strat de carne. Tot acum am presarat si o lingurita rasa de paprika (boia dulce).

Oala sub presiune (inchisa) cu aceste snitele de vita cu ceapa se pune la fiert si se cronometreaza 30 de minute de la momentul inceperii fierberii – daca este vitel. Daca aveti carne mai batrana mariti timpul pana la 40-50 de minute. Carnea trebuie sa fiarba la foc foarte mic. Daca folositi o oala grea de fonta va dura 2 – 3 ore gatirea acestor snitele cu ceapa si cel mai bine este sa le fierbeti la cuptor, cu capac, la 170 C.

Marea problema a acestui preparat ca risca sa se prinda. Ideal este sa-l faceti intr-un slow cooker, unde in 8 ore preparatul va iesi perfect si unde nu are cum sa se arda.

Dupa ce s-a scurs timpul necesar fierberii se inchide focul si se asteapta pana se depresurizeaza kukta (oala sub presiune). Faina de pe snitele a legat sosul de ceapa, acesta devenind cremos.

Servire Snitel de vita cu ceapa

Acest snitel de vita cu ceapa se serveste cel mai bine cu galuste de faina, care absorb din sosul delicios. Sunt potriviti si cartofii (piure sau natur) sau pastele scurte fierte.

Am decorat acest snitel de vita cu ceapa cu cateva ramurele proaspete de cimbru. Carnea este frageda, se poate manca cu furculita. Sosul este cremos si aromat.

Din felii de soia texturata se pot face snitele cu sos de ceapa si rosii – reteta aici.

Cititorii nostri au incercat reteta!

Aici gasiti mai multe retete cu carne de vita – vitel:

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]