Șnițele din conopidă pane la cuptor sau la air fryer – cu crustă crocantă cu usturoi
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Șnițele din conopidă pane la cuptor sau la air fryer – cu crustă crocantă cu usturoi5 (2)

Șnițele din conopidă pane la cuptor sau la air fryer – cu crustă crocantă cu usturoi. Rețeta de conopidă pane cu pesmet, usturoi și parmezan. Cum se face șnițel pane din felii de conopidă? Cât timp se gătește conopida la aburi? Rețete cu conopidă sau broccoli. Rețete de legume pane.

Sunt mare amatoare de conopidă și o gătesc în multe moduri. De data aceasta am făcut niște șnițele din conopidă pane, la cuptor (sau la air fryer – friteuză cu aer cald). Au ieșit grozav de faine! Au crustă rumenită și crocantă cu pesmet, parmezan și usturoi iar miezul lor este moale, cremos. Merg foarte bine cu diferite sosuri calde sau reci și cu salată verde.

De obicei făceam conopidă pane prăjită în tigaie – rețeta aici. Acum am zis să văd cum ar ieși la cuptor.

Din cantitățile de mai jos rezultă 3-4 porții de șnițele din conopidă pane la cuptor.

Șnițele din conopidă pane la cuptor sau la air fryer – cu crustă crocantă cu usturoi

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp Total: 50 minute



Ingrediente:

 

Cum se fac Șnițele din conopidă pane la cuptor sau la air fryer – cu crustă crocantă cu usturoi?

Cum se taie șnițelele din conopidă?

Am spălat conopida și i-am îndepărtat frunzele și baza groasă a tulpinii. Am tăiat-o în două.

„Schnitzel” (șnițel) înseamnă, în limba germană, tăietură, felie. Nu e musai să fie vorba despre carne. Italienii le zic „scaloppine” iar francezii „escalope”.

Am tăiat felii de conopidă cu grosime de cca. 1,5 cm. Da, dintr-o conopidă ies 4 felii sau șnițele frumoase, restul fiind căzături. NU le aruncăm ci le folosim la alte preparate! Vă arăt, la final, ce putem face cu bucățile mici de conopidă. Momentan le strângem într-o punguță sau caserolă și le dăm la frigider. Puteți păstra bucățelele de conopidă 2-3 zile la frigider, așa că aveți timp să le gătiți în zilele următoare.

Cam așa arată o felie faină de conopidă pentru șnițele.

Câte minute se fierbe conopida la abur?

Ca să nu se umple de apă, prefer să gătesc conopida la abur, nu să o fierb în apă. Așa că am pus la fiert 1 L de apă într-o oală. Când aceasta a început să clocotească, am pus feliile de conopidă într-o sită și le-am așezat deasupra apei, fără să o atingă. Am acoperit totul cu un capac și am setat cronometrul la 6 minute. Conopida se gătește cam 90% în aceste minute, ea rămânând ușor „al dente”.



Am acoperit sita cu o farfurie pe care am pus șervețele și am răsturnat feliile de conopidă fiartă pe ea. Le-am tamponat și deasupra cu șervete ca să scap de umiditate. Am lăsat feliile la răcorit câteva minute. Nu vă necăjiți dacă se mai rup bucățele din ele deoarece șnițelele pot fi recompuse în tavă (facem puzzle cu ele).

Mod de preparare conopidă pane cu crustă de pesmet cu parmezan și usturoi – șnițele la cuptor sau la air fryer (friteuză cu aer cald)

Cum se face pesmetul aromat cu usturoi, parmezan și paprika (boia)?

Într-o farfurie adâncă am preparat panada: pesmet amestecat cu sare, usturoi granulat, parmezan ras fin și boia. Boiaua, pe lângă gust și aromă, dă culoare frumoasă acestor șnițele din conopidă pane! Fără ea, ele ar arăta nu foarte apetisant deoarece, oricât ne dorim, pesmetul nu se rumenește la cuptor așa cum o face în baie de ulei. Boiaua dulce poate fi amestecată cu boia iute sau cu harissa pudră.

Am pus cuptorul la preîncins la 200 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta înaltă la cele pe gaz. Am sărat lejer feliile de conopidă și le-am trecut, cu mare grijă, prin pesmetul aromat.

Am uns cu pensula o tavă cu 1/2 de lingură de ulei și am aranjat în ea șnițelele de conopidă. Cum ziceam mai sus, facem puzzle cu bucățelele care s-au rupt din ele. Am pensulat (sau pulverizat cu spray) conopida cu puțin ulei și am dat tava la cuptorul preîncins.

Coacere șnițel pane de conopidă la cuptor sau la air fryer

Am rumenit la cuptor aceste șnițele din conopidă pane cca. 18-20 de minute sau până ce arată ca cele de mai jos. La air fryer se prăjesc cca. 12-15 minute la 200 C (aveți grijă să nu se ardă!). Tare bine miroase în bucătărie: a usturoi și a parmezan gratinat!



Servire Șnițele din conopidă pane la cuptor sau la air fryer – cu crustă crocantă cu usturoi și parmezan

Aceste șnițele din conopidă pane se servesc fierbinți, imediat ce-au ieșit din cuptor sau din air fryer. Noi le-am mâncat împreună cu o salată verde și cu un sos cremos de brânză.

Aici este rețeta sosului cald de brânzeturi cu smântână. Este grozav de fin și de gustos!

Cum vă spuneam și în intrducere, această conopidă pane la cuptor are crustă crocantă și miez moale, cremos. O nebunie!

Mai ales când treci fiecare îmbucătură prin sosul cald de cașcaval! Să știți că șnițelele pane de conopidă sunt foarte bune și reci, a doua zi, la temperatura camerei. Ele pot fi și reîncălzite la microunde.

V-am promis câteva idei de utilizare ale „căzăturilor” de conopidă rămase de la felierea ei. Prima idee este popcornul de conopidă (la cuptor) – rețeta aici.



Sau le folosiți la prepararea unei delicioase salate de conopidă cu maioneză, iaurt și usturoi – rețeta aici.

Nouă ne place foarte mult ciorba ardelenească de conopidă cu cartofi, afumătură și smântână – rețeta aici. Micile bucățele de conopidă pot fi folosite cu succes la prepararea ei!

Nu în ultimul rând vă recomand și rețeta de piure de conopidă cu cartofi și unt – rețeta aici. Este foarte fin, cremos și gustos!

Dacă sunteți amatori de conopidă, atunci aici găsiți mai multe rețete cu această legumă versatilă.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]