Somon la cuptor cu grepfruit si ceapa verde. Pestele se gateste extraordinar de repede, in cateva minute. Am avut in casa doua bucati frumoase de somon (puteti folosi orice peste aveti la indemana) si le-am copt rapid pe un pat acrisor si parfumat din rondele de grepfruit roz. Grepfruitul i-a conferit o aciditate foarte echilibrata si o aroma dulceaga-amaruie iar ceapa verde l-a inveselit cu accente de primavara.
Noi am mancat acest somon la cuptor alaturi de bagheta proaspata insa merge si cu cartofi noi copti, orez sau salate asortate. Sosul rezultat la copt este foarte bun!
O alta reteta grozava cu somon gasiti aici – in foietaj, alaturi de sparanghel.
sau mici gustari (canapeuri) cu somon afumat si crema de branza – reteta aici.
Somon la cuptor cu grepfruit si ceapa verde
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 20 minute
Timp Total: 30 minute
Feliile de somon se spala in apa rece si se zvanta cu servete de hartie. Partea cu pielea se cresteaza din loc in loc (nu foarte adanc, maximum la 1 cm). Somonul se condimenteaza bine pe ambele parti cu sare marina, piper si putin chili.
Se incinge cuptorul la 200C (treapta mare la cele cu gaz).
Se curata grepfruitul de coaja si de membrana alba groasa si amaruie si se taie rondele de cca. 0,5 cm. Ceapa verde se toaca si ea rondele.
Se alege un vas termorezistent (sau o tava mai adanca) si se unge bine cu o lingura de ulei de masline. Pe fundul terinei se aseaza rondelele de grepfruit si cele de ceapa verde. Se sareaza lejer.
Peste stratul de grepfruit si ceapa verde se aseaza bucatile de somon cu pielea in sus. Nu le-am mai uns cu ulei deoarece somonul este suficient de gras si lasa grasime la copt.
Se da terina la cuptor pentru 15-20 de minute. Pestele se gateste foarte repede si exista riscul ca acesta sa fie over-cooked (prea gatit).
Dupa scurgerea celor 15-20 de minute se verifica daca s-a rumenit pielea. Aceasta devine inchisa la culoare si crocanta. Este gata!
Mod de servire Somon la cuptor cu grepfruit si ceapa verde
Se aseaza cate o felie de somon impreuna cu cateva rondele de grepfruit si ceapa verde. Se indeparteaza pielea crocanta si se stropeste carnea frageda cu 1-2 linguri din sosul parfumat si acrisor care-l inconjoara! Se serveste cu paine proaspata, bagheta, orez, cartofi sau salata asortata.
Somon la cuptor cu grepfruit si ceapa verde. O combinatie foarte fina! O cina rapida si sanatoasa.
Aici gasiti inca o reteta de somon la cuptor insa invelit in hartie de copt (papiota).
Sa incercati si voi aceasta reteta de somon la cuptor cu grepfruit si ceapa verde!
Cititorii nostri au testat reteta!
Aici gasiti mai multe retete cu peste si fructe de mare: