Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare0 (0)

Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare. Rețeta de sos rece și cremos cu maioneză, usturoi, roșii deshidratate și fileuri de anșoa. Sosuri de casă pentru fructe de mare și pește. 

Am făcut aceste sos aioli picant pentru niște creveți simpli, fierți (vă las rețeta la final). Sosul acesta rece și cremos este pur și simplu perfect pentru fructe de mare sau pește! Aioli este un sos gros (tip emulsie ulei cu usturoi) care adesea se face ca o maioneză cu usturoi. Eu am ales ultima variantă la care am adăugat fileuri de anșoa, roșii deshidratate (în ulei), lămâie și sos de ardei iute. Prepararea sosului durează câteva minute, cu tot timpul necesar preparării maionezei de casă!

Puteți alege între maioneza rapidă (la minut), clasică – rețeta aici.

Sau maioneza dietetică (fără ulei) care are de 15 ori mai puține calorii decât cea clasică – rețeta aici.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 6 porții de sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa.

Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare

Timp de preparare: 5 minute



Timp de gatire

Timp Total

5 minute

Ingrediente:

 

Cum se face Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare?

Ingrediente pentru sos rece cremos cu usturoi, maioneză, fileuri de anșoa și roșii deshidratate

Iată maioneza de casă, fileurile de anșoa (borcanul mic), sosul iute Tabasco, usturoiul, roșiile italiene în ulei și lămâia. Nu am folosit decât 3 linguri din maioneza pe care o vedeți.

Preparare aioli cu anșoa, roșii în ulei și sos iute Tabasco

Am lucrat direct în paharul înalt al blenderului de mână. Am pus toate ingredientele (mai puțin sarea), inclusiv maioneza. Sarea se pune la final, după blendare, deoarece fileurile de anșoa sunt foarte sărate!

Am procesat totul cu câteva secunde cu blenderul de mână și gata! Am gustat de sare și am decis să mai adaug un pic de zeamă de lămâie.



Servire și păstrare Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare

Acest sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa este fin, cremos, bine legat și extrem de gustos. Neapărat să încercați rețeta pentru că merită! Sosul acesta se păstrează la frigider 3-4 zile, în recipient închis.

L-am alăturat unor creveți simpli, doar opăriți în apă cu sare – rețeta aici. Creveții ies super fragezi iar combinația lor cu sosul acesta este de vis!

Nouă ne-a plăcut mult mai mult decât clasicul sos cocktail pentru creveți care este maioneză cu ketchup și sos Worchestershire – rețeta aici.

Recent am mai făcut un alt sos, de lămâie, pentru pui, legume sau pește – rețeta aici.

Aici găsiți „Colecția de sosuri, dressinguri și marinade” ePoftă.ro.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]