Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare. Rețeta de sos rece și cremos cu maioneză, usturoi, roșii deshidratate și fileuri de anșoa. Sosuri de casă pentru fructe de mare și pește.
Am făcut aceste sos aioli picant pentru niște creveți simpli, fierți (vă las rețeta la final). Sosul acesta rece și cremos este pur și simplu perfect pentru fructe de mare sau pește! Aioli este un sos gros (tip emulsie ulei cu usturoi) care adesea se face ca o maioneză cu usturoi. Eu am ales ultima variantă la care am adăugat fileuri de anșoa, roșii deshidratate (în ulei), lămâie și sos de ardei iute. Prepararea sosului durează câteva minute, cu tot timpul necesar preparării maionezei de casă!
Puteți alege între maioneza rapidă (la minut), clasică – rețeta aici.
Sau maioneza dietetică (fără ulei) care are de 15 ori mai puține calorii decât cea clasică – rețeta aici.
Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 6 porții de sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa.
Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatire
Timp Total
5 minute
Ingrediente:
Cum se face Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare?
Ingrediente pentru sos rece cremos cu usturoi, maioneză, fileuri de anșoa și roșii deshidratate
Iată maioneza de casă, fileurile de anșoa (borcanul mic), sosul iute Tabasco, usturoiul, roșiile italiene în ulei și lămâia. Nu am folosit decât 3 linguri din maioneza pe care o vedeți.
Preparare aioli cu anșoa, roșii în ulei și sos iute Tabasco
Am lucrat direct în paharul înalt al blenderului de mână. Am pus toate ingredientele (mai puțin sarea), inclusiv maioneza. Sarea se pune la final, după blendare, deoarece fileurile de anșoa sunt foarte sărate!
Am procesat totul cu câteva secunde cu blenderul de mână și gata! Am gustat de sare și am decis să mai adaug un pic de zeamă de lămâie.
Servire și păstrare Sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa – pentru creveți, pește, scoici sau alte fructe de mare
Acest sos aioli picant cu roșii uscate și anșoa este fin, cremos, bine legat și extrem de gustos. Neapărat să încercați rețeta pentru că merită! Sosul acesta se păstrează la frigider 3-4 zile, în recipient închis.
L-am alăturat unor creveți simpli, doar opăriți în apă cu sare – rețeta aici. Creveții ies super fragezi iar combinația lor cu sosul acesta este de vis!
Nouă ne-a plăcut mult mai mult decât clasicul sos cocktail pentru creveți care este maioneză cu ketchup și sos Worchestershire – rețeta aici.
Recent am mai făcut un alt sos, de lămâie, pentru pui, legume sau pește – rețeta aici.
Aici găsiți „Colecția de sosuri, dressinguri și marinade” ePoftă.ro.