Sos Big Mac pentru burgeri, fripturi sau cărnuri la grătar
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Sos Big Mac pentru burgeri, fripturi sau cărnuri la grătar5 (1)

Sos Big Mac pentru burgeri, fripturi sau cărnuri la grătar. Cum se face sosul pentru burgeri în genul Mc Donald’s? Sos de casă pentru hamburger, cheeseburger sau pentru grătare, fripturi la cuptor, sandvișuri calde sau reci, lipii umplute etc. Rețete de sosuri reci și calde.

Multă lume încearcă să descifreze rețetele originale are diferitelor preparate celebre și să creeze replici ale acestora. Da, și acest sos Big Mac este un „copycat” al sosului original pentru burgerii preparați de Mc Donald’s. Este un sos rece, cremos, acrișor-dulceag și foarte gustos, care se prepară rapid și cu ingrediente ieftine, la îndemâna oricui.

Am făcut acest sos special pentru Big Mac Roll (rulada-burger) – rețeta aici. A ieșit o nebunie!

Maioneza este baza acestui sos și vă recomand să o faceți acasă! Vă las aici rețeta rapidă (în 60 de secunde) de maioneză clasică sau rețeta de maioneză dietetică (fără ulei) – vezi aici.

Puteți face acest sos Big Mac și de post dacă folosiți maioneză vegană (de post) – rețeta aici.

Sunt multe rețete de Big Mac sauce și am citit vreo 5-6 dintre ele. M-am oprit asupra acesteia pe care am adaptat-o discret. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 350 g de sos Big Mac – adică vreo 8-10 porții.

Sos Big Mac pentru burgeri, fripturi sau cărnuri la grătar

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire

Timp Total

10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face acest Sos Big Mac pentru burgeri, fripturi sau cărnuri la grătar?

Ingrediente pentru Big Mac sauce

Am folosit un castravete murat mărișor, o jumătate de ceapă (roșie sau albă) tocată fin și un pic de usturoi mărunțit.



Am făcut rapid un pic de maioneză clasică (aveți mai sus rețeta) peste care am mai pus niște muștar. Am ras fin castravetele murat și am pregătit mierea, ketchupul și condimentele. În majoritatea rețetelor americane se folosea „pickle relish” – un fel de dulceață din castraveți cu oțet pe care eu am înlocuit-o cu castravete murat și un pic de miere. Este nevoie de acest dulce în sosul Big Mac!

Modul de preparare a sosului Big Mac pentru hamburgeri, cheeseburger sau cărnuri fripte la cuptor sau pe grătar

Am adăugat ketchup peste maioneza și muștarul din castron și am amestecat cu lingura.

Am adăugat ceapa, usturoiul și castravetele murat ras și am amestecat bine. Am pus un pic de miere și boia dulce. Am adăugat doar câteva picături de oțet alb deoarece sosul era destul de acrișor.

În final am asezonat acest sos Big Mac cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

L-am amestecat bine și l-am gustat. Este perfect!



Servire și păstrare Sos Big Mac pentru burgeri, fripturi sau cărnuri la grătar

Sosul Big Mac este cremos, dulceag-acrișor, potrivit de sărat, cu arome faine de ceapă, usturoi și castraveți murați. El se poate păstra la frigider (în borcan sau cutie de plastic) până la 4-5 zile.

Cum ziceam mai sus, am garnisit cu el rulada Big Mac (rețeta în introducere). Super!

El se potrivește perfect cu oricare dintre acești burgeri de casă: de somon (rețeta aici), de curcan (rețeta aici) sau cu cheeseburger de vită (rețeta aici).

Acest sos Big Mac se poate folosi și la sandvișuri reci sau calde, la umplerea lipiilor sau tortillas dar și pentru a însoți chiftele, cărnuri fripte la grătar, la tigaie sau la cuptor. Este fantastic de gustos și merită să-l testați!

Recent am făcut și Sosul 1000 de insule (Thousand Island Dressing) care seamănă mult cu sosul Big Mac (de fapt e invers!). El mai are și alte ingrediente în compoziție și are textură fină, cremoasă – vezi aici rețeta.

Aici găsiți mai multe rețete de sosuri (calde și reci, dressinguri, dipuri și marinade.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]