SOS CREMOS DE CIUPERCI CU SMANTANA SI USTUROI
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » SOS CREMOS DE CIUPERCI CU SMANTANA SI USTUROI0 (0)

Sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi. Sos de ciuperci cu smantana, reteta foarte simpla si foarte rapida. Reteta sos cremos de ciuperci cu smantana pentru friptura, rasol, snitele, chiftele sau paste. Cel mai bun sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi. Sos de ciuperci cu smantana pentru paste sau fripturi.

sos cremos de ciuperci o diva in bucatarie

Reteta de sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este foarte gustoasa si o poate pregati chiar si un incepator in ale bucatariei. Nu necesita ingrediente complicate si nici tehnici speciale de pregatire.

Este important sa folositi smantana grasa de gatit de buna calitate. De acest lucru depinde gustul final al acestui sos si savoarea pe care o aduce mancarii pe care o va insoti.

Am folosit de multe ori acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi langa snitel de pui cu piure de cartofi.

Ne-a placut si cand l-am pus langa cordon bleu, friptura de pui pregatita la cuptor, carne de porc la gratar dar si pentru a insoti o portie de paste.

Daca vreti sa vedeti cum puteti pregati un snitel de pui bun, cu carne frageda, fara sa fie uscat ca o talpa de pantof, va invit sa apasati aici.

Reteta de cordon bleu o gasiti daca apasti aici.

Va las mai jos doua poze ce vor vorbi de la sine despre asocierile pe care le-am facut de-a lungul timpului, caci acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este unul din sosurile cele mai pregatite la noi in casa.

sos cremos de ciuperci b



sos cremos de ciuperci a

Un sos poate completa gustul unei mancari. De cele mai multe carnea poate parea fada fara o salata sau un sos.

Carnea de pui si pestele in mod special au nevoie de sosuri de aduc suculenta.

Un alt motiv pentru care aveti nevoie de sos in farfurie este ca acesta aduce un mare plus din punct de vedere estetic.

Pana la urma o mancare ne atrage in primul rand pentru felul in care arata, apoi pentru miros, iar gustul vine abia la final.

In alta ordine de idei pastele fara sos nu au farmec.

Partea buna la acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este ca poate fi pregatit in avans si doar incalzit si pus langa mancare sau in paste.

sos cremos de ciuperci diva in bucatarie v

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi:

Ingrediente

sos cremos de ciuperci cu smantana:



(cantitatile de mai jos ajung pentru 250 g paste)

500 g ciuperci champignon medii

50 g unt

2 linguri ulei masline

5 catei usturoi

1 ceapa medie

20 ml vin alb

400 ml smantana pentru gatit

sare

piper proaspat macinat



patrunjel verde

Mod de preparare

sos cremos de ciuperci cu smantana:

Pentru a pregati sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi am inceput prin a curata ciupercile.

Le-am taiat felii in timp ce am pus untul la topit la foc mic si am sotat usturoiul taiat rondele. Puteti sa il tocati si in cuburi.

sos cremos de ciuperci cu usturoi 1 sos cremos de ciuperci cu usturoi 2

Dupa 30 secunde am adaugat ulieul de masline si ceapa si am sotat-o pana cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Am adaugat ciupercile feliate si le-am sotat si pe acestea pana cand nu au mai lasat lichid.

sos cremos de ciuperci cu usturoi 3 sos cremos de ciuperci cu usturoi 4

Am stins cu vin, l-am lasat sa se evapore, amestecand in acest timp in tigaie, apoi am adaugat sare si piper proaspat macinat. Am turnat smantana pentru gatit si am lasat-o sa fiarba la foc mic pana cand volumul a scazut la jumatate si aceasta s-a ingrosat.

Nu va grabiti, acest lucru se intampla in 10 minute (max 15) si trebuie sa mai amestecati din cand in cand.



Reteta de sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este gata!

Am oprit focul am adaugat patrunjelul verde si am amestecat.

sos cremos de ciuperci cu usturoi 5 sos cremos de ciuperci cu usturoi 6

Atat de simplu si atat de bun!

Cu siguranta o sa va impresionati familia si prietenii cu acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi.

Acesta poate fi acel detaliu care schimba gustul preparatului final.

Va doresc spor la gatit si m-as bucura sa imi trimiteti poze cu preparatele voastre.

Pagina noastră de Facebook este aici.

Va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube pentru retetele in varianta video

Va astept cu drag si in grupul – Retete delicioase.



Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]