Sos de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru friptura de miel (sau de porc, pui)
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Sos de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru friptura de miel (sau de porc, pui)0 (0)

Sos de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru friptura de miel (sau de porc, pui). Sos rapid sau dressing răcoritor cu iaurt grecesc și usturoi pentru grătare sau fripturi la cuptor. Cum se face un sos simplu de iaurt la rece? Rețete de sosuri și dressinguri.

Multă lume se întreabă ce sosuri sau garnituri se potrivesc la friptura de miel de Paști. Am scris un articol dedicat special acestor feluri care merg bine cu carnea de miel – vezi aici.

Acest sos de iaurt cu usturoi este unul dintre ele. Este răcoritor, aromat, acrișor. Merge perfect și cu alte cărnuri fripte la cuptor sau la grătar. Poate constitui și un dressing pentru salată verde, salată de castraveți sau de cartofi.

Seamănă oarecum cu clasicul sos grecesc tzatziki care conține și castraveți – rețeta aici. Și acesta se potrivește cu carnea la grătar sau cu anumite fripturi la cuptor.

Cum vine vremea bună îmi cumpăr mai multe ghivece cu plante aromatice pe care le țin pe pervazul geamului de la bucătărie. Am mereu la îndemână: busuioc, cimbru, oregano, rozmarin, mentă, pătrunjel verde și cepșoară (Schnittlauch, chives). Le folosesc la aromatizarea anumitor preparate însă nu abuzez de ele… adică nu pun de toate în toate felurile de mâncare!

Pentru a prepara acest sos rapid de iaurt am folosit frunze proaspete de mentă verde și de cepșoară.



Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 6 porții de sos răcoritor de iaurt cu mentă, usturoi și lămâie.

Sos de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru friptura de miel (sau de porc, pui)

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gatire

Timp Total

5 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de sos de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru friptura de miel (sau de porc, pui)?

Ingrediente pentru sos răcoritor, aromat și acrișor cu iaurt

Am pregătit un castron cu iaurtul grecesc. Lângă el vedeți menta proaspătă, cepșoara, lămâia, usturoiul granulat și piperul. Pe lângă acestea am mai folosit un pic de sare și de ulei de măsline.

Bineînțeles că putem folosi și usturoi vechi sau, primăvara, usturoi verde. Mie îmi place usturoiul granulat pentru că are un gust ușor dulceag.



Preparare sos sau dressing de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie

Am amestecat iaurtul grecesc cu pudră de usturoi, sare, zeamă și coajă rasă de lămâie și piper mozaic proaspăt râșnit. Coaja de lămâie aduce o notă de prospețime acestui sos. Aveți grijă cum dozați zeama de lămâie! Puneți-o treptat și gustați din sos.

Am tocat și câteva frunze proaspete de mentă și de cepșoară verde, am picurat un pic de ulei de măsline.

Am amestecat totul și gata! Am făcut rapid un sos cu iaurt, usturoi și mentă cu arome de primăvară și gust acrișor.

Acest sos răcoritor cu iaurt se poate păstra 3-4 zile la frigider (în cutie închisă sau borcan cu capac).

Servire sos de iaurt cu usturoi, mentă și lămâie pentru friptura de miel (sau de porc, pui)

Sosul aromat de iaurt se servește rece, scos direct din frigider. Se poate servi și cu felii de pâine de casă, pe post de gustare. Vă asigur că se va goli rapid castronul!

Noi l-am mâncat alături de o friptură din ciolănele de miel (la cuptor) – rețeta aici. O combinație senzațională!



Vă dați seama ce bine merge sosul rece și cu o friptură de pulpă de miel cu usturoi și vin alb (la cuptor) – rețeta aici.

Vă las aici mai multe rețete de friptură de miel la cuptor

Puteți folosi acest sos și la o salată de cartofi. Înlocuiți dressingul de la această salată.

Sau puteți face o salată de castraveți proaspeți cu acest dressing prin adaptarea acestei rețete.

Sun sigură că v-am făcut poftă cu acest sos rapid cu iaurt grecesc, mentă, usturoi și lămâie și că-l veți prepara cât mai curând!



Practic putem servi acest sos rece la orice preparat la grătar (carne sau legume): ceafă, cotlete, frigărui etc. Mai multe rețete găsiți aici.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]