Sos de maioneză cu cozi de ceapă verde pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Sos de maioneză cu cozi de ceapă verde pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive0 (0)

Sos de maioneză cu cozi de ceapă verde pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive – rețeta veche de familie. Maioneză de casă cu smântână și ceapă verde pentru masa de Paște sau pentru alte gustări reci. Cum se face maioneza rapidă fără ulei mult? Rețete de Paști.

Acest sos de maioneză cu cozi de ceapă verde și smântână este „trade mark”-ul meselor de Paște din familia noastră. Mama îl face de când eram copilă și a avut mereu un succes imens cu el. De ce? Pentru că, spre deosebire de maioneza clasică, acest sos este mai lejer, are consistență mai fluidă, este acrișor și foarte plăcut aromat de la cozile de ceapă verde.

Tare bine „alunecă” pe gât ouăle fierte de Paști, șunca fiartă (jambonul), drobul sau celelalte aperitive atunci când sunt însoțite de un strop din acest sos cu ceapă verde!

Mai jos am să vă las și varianta de sos cu maioneză dietetică (complet fără ulei!) în care nu mai punem smântână ci doar cozile de ceapă verde.

Aici vedeți cum vopsim natural ouăle pentru Paște (cu coji de ceapă roșie și albă).

Iar aici vedeți care sunt cele mai bune metode de fierbere a șuncii de Paște care nu lipsește de pe mesele din Ardeal și Banat.



Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 350 g de sos de maioneză adică vreo 6-8 porții. Puteți multiplica ingredientele în funcție de nevoi.

Sos de maioneză cu cozi de ceapă verde pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire

Timp Total

10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face sosul de maioneză cu cozi de ceapă verde pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive?

Cum se prepară maioneză rapidă de casă?

Am făcut o maioneză rapidă (în sub 60 de secunde!) urmând rețeta mea de familie – vezi aici. Pe scurt: am pus gălbenușurile crude într-un castron împreună cu muștarul. Am început să le mixez cu mixerul de mână și să adaug treptat uleiul. La final am pus sarea și gata! Nu pun lămâie de data aceasta pentru că smântâna este acrișoară.

Am adăugat smântâna groasă (ca pentru papanași sau sarmale) fără zerul din jurul ei. Smântâna dă un gust plăcut acestui sos de maioneză și îl subțiază un pic. Am spălat și scurs cozile de ceapă verde.



Am tăiat cozile de ceapă verde.

Nu mi-a rămas decât să pun și cozile de ceapă verde în sosul de maioneză și să amestec tot.

Gata! Am gustat de sare și am dat maioneza cu ceapă verde la frigider pentru 30 de minute (acoperită).

Varianta dietetică a sosului de maioneză cu ceapă verde

Prepați o maioneză dietetică cu ouă fierte și iaurt (fără ulei) așa cum am explicat aici. La final o amestecați cu cozi de ceapă verde și sosul este gata! Nu mai e nevoie de smântână deoarece maioneza light este pe bază de iaurt.

Servire sos de maioneză cu cozi de ceapă verde pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive – rețeta veche de familie

Nu există masă de Paște la noi în familie fără acest sos de maioneză cu cozi de ceapă verde!



Este fin, cremos, acrișor și are arome de primăvară. Îl puteți asocia și cu ouă fierte simple (nu neapărat înroșite) și cu diverse aperitive asortate (mezeluri și brânzeturi).

Aici vedeți un exemplu de farfurie de la mic dejunul de Paște: ouă, ceapă verde, ridichi, șuncă afumată și fiartă și, musai, o lingură bună din sosul de maioneză cu cozi de ceapă.

Aici este rețeta șuncii sau ciolanului coapte în aluat de pâine cu cartofi. Este o specialitate austro-ungară care se face și în Ardeal și Banat.

Ziceam mai sus că feliile de drob „alunecă” mai bine pe gât cu această maioneză cu ceapă verde. Aici vedeți un alt exemplu de farfurie de Paști: cu caș proaspăt, ridichi, ceapă, felii de șuncă (jambon) și de drob. Sosul de maioneză cu smântână și cozi de ceapă verde le „leagă” perfect!

Nu că drobul meu de miel ar avea nevoie de „ajutor” deoarece este extra fraged și suculent Noi nu fierbem organele ci le preparăm tip tocăniță cu multă ceapă și usturoi verde iar diferența este de la cer la pământ față de alte droburi seci, fade și sfărâmicioase. Rețeta noastră de familie o găsiți aici.



Pentru cei care nu mănâncă miel am o rețetă similară din organe de pasăre (inimi, pipote, ficat). Se pot folosi organe de pui, curcan, rață, gâscă etc. Rețeta acestui drob de pasăre o găsiți aici.

Puteți face sosul cu maioneză, smântână și ceapă verde pentru oricare dintre variantele de ouă umplute – vezi aici 6 rețete delicioase!

Puteți asocia sosul de maioneză cu aperitive asortate – .

Sau o altă variantă de mezeluri naturale din carne de porc mangalița și brânzeturi care se pot servi cu această maioneză cu ceapă verde – vezi aici.

Sunt sigură că v-am făcut poftă cu acest sos de maioneză cu cozi de ceapă verde și că-l veți prepara pentru ouă fierte (de Paști), pentru drob sau alte aperitive!



Un alt sos care merge bine cu șunca de Paști este sosul rece de hrean cu smântână – vezi aici rețeta.

Aici găsiți Colecția de Rețete de Paști ePoftă.ro.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]