Sos ranch cu usturoi și verdețuri – rețeta de dressing cremos cu lapte bătut
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Sos ranch cu usturoi și verdețuri – rețeta de dressing cremos cu lapte bătut0 (0)

Sos ranch cu usturoi și verdețuri – rețeta de dressing cremos cu lapte bătut. Cum se face sosul ranch? Rețeta de sos rapid, dressing sau dip pentru salate, cărnuri fripte sau legume proaspete sau la grătar, crackers sau alte aperitive. Sos cu maioneză, iaurt, smântână, usturoi și verdețuri. Rețete de sosuri. Rețete de dressinguri pentru salată. Rețete cu lapte bătut.

Rețeta acestui ranch dressing sau dip este una americană, destul de recentă. Conform New York Times (de unde m-am și inspirat) acest sos ranch a apărut în jurul anului 1950 la Hidden Valley Ranch din Santa Barbara (California). Ranch înseamnă chiar fermă iar sosul a fost preparat din următoarele ingrediente: lapte bătut (buttermilk), ierburi aromatice uscate, muștar, maioneză.

Rețeta clasică de sos ranch prevede folosirea pudrei de usturoi și ceapă (deshidratate) precum și pătrunjel, mărar și cepșoară (chives) uscate. Proporțiile maioneză/lapte bătut erau inițial egale însă, în timp, s-a redus maioneza la 1/3 iar restul de 2/3 fiind reprezentate de lapte bătut și iaurt mai gras.  Consistența poate fi reglată cu lapte bătut (care este mai fluid decât iaurtul) și astfel putem face un dressing mai subțire pentru salate sau un sos mai gros și cremos pentru fripturi sau dipuri pentru legume proaspete sau nachos, crackers.

Eu am preparat acest sos ranch în varianta cu 1/3 maioneză de casă, 1/3 lapte bătut și 1/3 iaurt grecesc (10% grăsime) sau smântână mai slabă. Laptele bătut (buttermilk sau Buttermilch) este un subprodus care se obține la separarea untului (vezi aici) și care se găsește în toate magazinele alimentare din țară.

Am pus usturoi, ceapă verde și verdețuri proaspete deoarece le aveam la îndemână dar și un pic de pudră de usturoi și ceapă pentru că au o aromă specifică. Veți vedea cât de repede și de ușor se prepară acest sos cremos, aromat și răcoritor!

Maioneza de casă se face foarte ușor dacă urmați această rețetă (faceți doar 1/2 din ea).



Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 700 ml de sos ranch sau dressing cremos cu lapte bătut.

Sos ranch cu usturoi și verdețuri – rețeta de dressing cremos cu lapte bătut

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gatire

Timp Total

20 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de sos ranch cu usturoi și verdețuri sau dressing cremos cu lapte bătut?

Ingrediente pentru sos cremos cu usturoi și verdețuri

Am ales un castron încăpător în care am pus maioneza, laptele bătut, iaurtul și muștarul. Am asezonat cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi și ceapă granulate. Mi-am pregătit alături ceapa verde, mărarul și pătrunjelul.

Am tocata ceapa verde și verdețurile. Am pus mai mult pătrunjel verde decât mărar deoarece cel din urmă are aroma foarte intensă și nu este pe placul tuturor. Dacă nu vă place mărarul îl puteți înlocui tot cu pătrunjel. Usturoiul l-am dat prin presă.



Am adăugat verdețurile și usturoiul peste sos și am amestecat bine. Am gustat de sare și piper. Tot acum se pot pune și câțiva stropi de zeamă de lămâie, după gust.

La final am tocat fin câteva fire de cepșoară verde (chives, Schnittlauch).

Servire sos ranch sau dressing cremos cu lapte bătut, usturoi și verdețuri

Sosul ranch este gata! Nu vă puteți imagina cât de gustos este! L-am testat imediat pe niște pâinici crocante. Yummy!

Un sos fin, cremos, răcoritor și foarte plăcut aromat. L-am mâncat împreună cu niște delicioase quesadillas cu pui și legume la grătar. O nebunie! Rețeta lor o găsiți aici împreună cu un concurs fain.

Merge grozav ca dressing pentru o salată verde simplă sau asortată – vezi aici.



Sau la o salată de cartofi noi cu sparanghel, șuncă, ouă de prepeliță și parmezan – vezi aici.

Sosul ranch poate fi păstrat la frigider 3-4 zile în container închis.

Este delicios și alături de cărnuri fripte la grătar, legume la grătar sau în sandvișuri, burgeri – vezi aici.

Dacă sunteți amatori de sosuri cu usturoi vă recomand și clasicul tzatziki grecesc (cu castraveți și iaurt) – vezi aici.

Sau blue cheese dip (sos cu brânză albastră – fără fierbere) – special pentru Buffalo chicken wings sau platouri cu crudități – vezi aici.



Sau sosul de smântână cu mărar și usturoi – vezi aici.

Să încercați această rețetă simplă și rapidă de sos ranch sau dressing cremos cu lapte bătut, usturoi și verdețuri! Veți fi cuceriți instantaneu

Aici găsiți mai multe rețete de sosuri și dressinguri, vinegrete, marinade, rețete de mujdei.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]