Sos rosu pentru chiftele, friptura sau paste
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Sos rosu pentru chiftele, friptura sau paste

Sos rosu pentru chiftele, friptura sau paste este o alegere excelentă pentru a adăuga savoare și consistență preparatelor culinare preferate. Acest sos delicios poate transforma o simplă friptură sau o porție de paste într-un festin culinar.

Pentru a pregăti acestasta rețetă, veți avea nevoie de câteva ingrediente comune, disponibile în bucătăria dumneavoastră. Cu ajutorul lor, veți obține o consistență cremoasă și o aromă intensă, care vor încânta papilele gustative.

Sosul roșu este preparat prin topirea untului într-o tigaie și rumenirea făinii până capătă o nuanță cafenie apetisantă. Apoi, se adaugă supa de carne și legumele proaspete, precum morcovul, radacina de pătrunjel și ceapa roșie, pentru a oferi sosului o textură bogată și o aromă plină de savoare.

Pentru a intensifica gustul și a adăuga o notă de savoare, se completează sosul roșu cu sos de roșii sau bulion și usturoi pisat. Condimentele precum sarea și piperul sunt folosite pentru a echilibra gustul și a obține o experiență culinară de neuitat.

Sosul roșu se lasă la fiert la foc mic pentru a permite ingredientelor să se combine și să se dezvolte aromele. După ce legumele sunt înmuiate și sosul are o consistență omogenă, acesta poate fi pasat prin sită sau mixat cu blenderul pentru a obține o textură fină și cremoasă.

Acest sos este versatil și poate fi utilizat în diferite preparate culinare. Este potrivit pentru a acompania chiftelele suculente, friptura de porc, pui, curcan sau vită, dar și pentru a da un plus de savoare unei porții delicioase de paste cu carne.

Aceasta rețetă adaugă o notă distinctă și apetisantă preparatelor cu carne, fiind o alegere excelentă pentru cei care apreciază gustul bogat și condimentat al sosurilor.

Astfel, dacă doriți să oferiți un plus de savoare și rafinament preparatelor culinare preferate, această rețetă este alegerea perfectă.

sos pentru chiftele

Ingrediente



Mod preparare sos rosu pentru chiftele, friptura sau paste:

  1. Intr-o tigaie se pune untrul la topit.
  2. Cand untul este topit se adauga faina si se rumeste pana prinde o culoare cafenie.
  3. Se adauga supa de carne impreuna cu ceapa tocata marunt morcovul si radacina de patrunjel date pe razatoarea mica.
  4. Se adauga si usturoiul pisat impreuna cu un praf de sare si un praf de piper.
  5. Se lasa lasa la fiert la foc mix aprox 20-30 de min.
  6. Cand s-au inmuiat legumele se trag de foc si se paseaza fie printr-o sita fie in/cu belnder-ul.

ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.



Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]