Sos tzatziki original grecesc
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Sos tzatziki original grecesc

Sos tzatziki original grecesc, este o delicioasă combinație de iaurt, usturoi, castraveți și ierburi proaspete, care aduce o notă de prospețime și aromă în preparatele culinare. Acest sos răcoritor și cremos este un element nelipsit din bucătăria balcanică și mediteraneană.

Tzatziki-ul, cunoscut și sub numele de „tarator” în unele culturi, este popular în Grecia, Turcia și Bulgaria, fiind servit alături de fripturi suculente, legume proaspete, cartofi prăjiți și chiar pește. Secretul acestui sos rezidă în alegerea ingredientelor proaspete și în echilibrul perfect între gustul iaurtului cremos, aromele puternice de usturoi și menta verde, și crocantețea castraveților proaspeți.

Persoanele care îl descoperă pentru prima dată sunt adesea surprinse de combinația inedită și plăcută de arome. Sosul tzatziki adaugă un plus de savoare oricărui preparat, fie că este vorba de carne friptă, legume la grătar sau sandvișuri gustoase.

Reteta clasică de sos tzatziki implică o serie de pași simpli de preparare, în care ingredientele sunt tocate fin și amestecate împreună. Apoi, sosul se lasă să se odihnească în frigider, pentru a se intensifica aromele și a se obține o consistență cremoasă și omogenă.

Un moment special în experiența mea culinară a fost când am descoperit sosul tzatziki la o casa de pastori „tintari” din Cogealac-Dobrogea. Gustul autentic și tradițional al acestui sos mi-a deschis apetitul pentru preparatele balcanice și mi-a oferit inspirație pentru a-l integra în rețetele mele personale.

Sosul tzatziki este versatil și se adaptează ușor la preferințele și gusturile fiecăruia. Poți să-l savurezi alături de prieteni și familie, într-o atmosferă relaxată și plină de savoare mediteraneană.

sos tzatziki

Ingrediente

Mod preparare sos tzatziki original grecesc



  1. Castravetii se curata de coaja, se taie/rad si se toaca marunt
  2. Se toaca usturoiul, mararul, menta
  3. Se amesteca toate celelalte ingrediente si se pune in frigider
  4. Sosul tzatziki este gata!

ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]