Spanakopita – placinta cu spanac la cuptor
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Spanakopita – placinta cu spanac la cuptor

Ingrediente:

Continut:1/2 kg spanac6 cepe taiate marunt1/2 ceasca de marar1 ceasca ulei de maslinesare si piperbranza feta (tare) sau telemea de oaie

Coca:1/2 kg faina2 oua1/2 ceasca unt1 ceasca cu apa caldasare

Mod de preparare spanakopita – placinta cu spanac la cuptor:

Umplutura:1. Sapanacul se curata, spala si se usuca2. Ceapa: se taie marunt. Se pune intr-o tigaie in cu putin ulei si se lasa la prajit pana devine aurie. Nu se lasa foarte mult3. Se adauga spanacul taiat marunt peste ceapa. Se adauga sarea si piperul4. Se lasa tigaia pe foc 15 min la foc mediu.5. La sfarsit se adauga mararul taiat si branza feta pisata

Foile:Se poate folosi foaie de placinta foarte subtire sau puteti prepara foaia in casa:1. Se pune faina intr-un bol mare si adaugati ouale, untul, sarea si atata apa cat trebuie ca sa fie aluatul usor de manuit.2. Se framanta bine coca si se intind foi cat mai subtiri.

Se ia o tava in care se pune in prealabil ulei ca sa nu se lipeasca coca pe tava.Se ung foile cu ulei si se aseaza una peste alta.Se repeta procedura pt 3-4 foi de coca.Se adauga umplutura de spanac peste foile de cocaRepetati operatiunea cu inca un nivel de 3-4 foi de coca peste umplutura de spanac.

Se pune placinta la cuptor pentru 45 de minute

placinta cu spanacplacinta cu spanac

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.



Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]