Ingrediente:
Continut:1/2 kg spanac6 cepe taiate marunt1/2 ceasca de marar1 ceasca ulei de maslinesare si piperbranza feta (tare) sau telemea de oaie
Coca:1/2 kg faina2 oua1/2 ceasca unt1 ceasca cu apa caldasare
Mod de preparare spanakopita – placinta cu spanac la cuptor:
Umplutura:1. Sapanacul se curata, spala si se usuca2. Ceapa: se taie marunt. Se pune intr-o tigaie in cu putin ulei si se lasa la prajit pana devine aurie. Nu se lasa foarte mult3. Se adauga spanacul taiat marunt peste ceapa. Se adauga sarea si piperul4. Se lasa tigaia pe foc 15 min la foc mediu.5. La sfarsit se adauga mararul taiat si branza feta pisata
Foile:Se poate folosi foaie de placinta foarte subtire sau puteti prepara foaia in casa:1. Se pune faina intr-un bol mare si adaugati ouale, untul, sarea si atata apa cat trebuie ca sa fie aluatul usor de manuit.2. Se framanta bine coca si se intind foi cat mai subtiri.
Se ia o tava in care se pune in prealabil ulei ca sa nu se lipeasca coca pe tava.Se ung foile cu ulei si se aseaza una peste alta.Se repeta procedura pt 3-4 foi de coca.Se adauga umplutura de spanac peste foile de cocaRepetati operatiunea cu inca un nivel de 3-4 foi de coca peste umplutura de spanac.
Se pune placinta la cuptor pentru 45 de minute
ePoftă bună!
De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.