Spirale briose cu aluat dospit, reteta de post
Spirale de post pufoase umplute cu crema de alune. Reteta simpla de briose spirala, cu aluat dospit si crema, mod de preparare pas cu pas. Spirale umplute de post pentru micul dejun.
Ieri, fiind foarte urat afara, am zis ca nu ar strica sa savuram niste spirale pufoase de post. Atat de gustoase au iesit! Eu le fac si cu gem sau magiun, uneori cu nuca sau cu mac. De data asta le-am umplut cu o crema vegetala de alune, asemanatoare cu nutella. Daca alegeti sa le faceti cu gem, nu uitati ca trebuie sa alegeti unul cu o consistenta mai densa. Dupa ce portionam aluatul umplut, trebuie sa facem spiralele, asa ca ne trebuie un gem gros (ideal este magiunul, dupa parerea mea).
Puteti folosi urmatoarele umpluturi de post pentru aceste spirale:
Eu am folosit lapte de soia, de data aceasta, dar aluatul iese deosebit si cu lapte de nuca (vezi reteta aici). Laptele de nuca are un gust minunat, se poate folosi pentru preparatele dulci sau sarate de post.
Va invit sa incercati cat mai curand aceste spirale pufoase de post, se topesc in gura, sunt divine!