Steluțe cu scorțișoară și albușuri – fursecuri fine fără făină – rețeta de Zimtsterne
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Steluțe cu scorțișoară și albușuri – fursecuri fine fără făină – rețeta de Zimtsterne

În lumea dulciurilor, există o rețetă magică și plină de aromă:Steluțe cu scorțișoară și albușuri – fursecuri fine fără făină – rețeta de Zimtsterne care te cuceresc din prima îmbucătură. Aceste minunății provin din tradiția culinară germană și austriacă, fiind printre cele mai iubite fursecuri de Crăciun în aceste țări.

În limba germană, „Zimt” înseamnă scorțișoară, iar „Sterne” înseamnă stele, și cu siguranță, aceste fursecuri sunt adevărate stele ale sărbătorilor. De fiecare dată când pregătesc această rețetă, simt că readuc în viață amintiri frumoase din copilărie și tradiții care se transmit de generații.

Secretul acestor fursecuri încântătoare constă în compoziția lor, ce utilizează cu inteligență albușurile rămase de la cozonaci sau maioneze. Lipsa făinii de grâu le face prietenoase pentru cei care suferă de intoleranță la gluten, oferindu-le o alternativă delicioasă. Prepararea lor îți va umple casa cu arome de vanilie, portocală și, desigur, scorțișoară, aducând spiritul sărbătorilor în fiecare colț al camerei.

Am descoperit această rețetă acum mai bine de 20 de ani, printr-o carte germană cu rețete de „Weihnachtsgebäck” – fursecuri de Crăciun, ce a aparținut mamei mele și care datează din anii ’70. De atunci, această rețetă a devenit parte din tradiția noastră familială de Crăciun.

Pot spune cu încredere că aceste Zimtsterne seamănă, la compoziție, cu clasicele pricomigdale, o altă rețetă minunată ce împărtășește aceeași esență autentică. Acestea, la fel ca și Zimtsterne, sunt fără făină, pregătite cu albușuri, nucă sau migdale și zahăr, și cu siguranță, vor delecta orice iubitor de dulciuri.

Din cantitățile de mai jos, veți obține aproximativ 45-50 de bucăți de fursecuri fragede în forma adorabilă de steluțe, ce emană aroma inconfundabilă a scorțișoarei și dulceața sărbătorilor de iarnă.

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 35 minute

Timp Total: 1 ora 5 minute

Ingrediente:



Pentru aluat:

Pentru glazură:

 

Cum se fac aceste steluțe cu scorțișoară și albușuri – fursecuri fine fără făină – rețeta de Zimtsterne?

Cum se pregătește compoziția pentru fursecuri fragede fără făină?

Rețeta originală este cu migdale. Am făcut însă această rețetă în trecut și cu alune de pădure sau nucă sau cu combinație a acestora. Migdalele trebuie să fie albe (fără pielița maronie) și măcinate fin. Vă recomand să cumpărați fulgi de migdale (Lidl, Kaufland, Selgros) pe care să-i măcinați fin cu râșnița de cafea sau cu procesorul cu cuțite.

După cum vedeți în poză se folosește multă scorțișoară măcinată: 20 g!

Am bătut albușurile cu un praf de sare. După ce compoziția a devenit fermă am adăugat și zahărul pudră. Am continuat să bat compoziția până ce aceasta a devenit fermă și lucioasă.

Am scos într-un bol 3 linguri bune din compoziție de care vom avea nevoie mai târziu, pentru glazură. Cu o spatulă am înglobat și migdalele amestecate în prealabil cu scorțișoara pudră și cu sucul de lămâie.

Am amestecat bine până ce s-a omogenizat totul și apoi am lăsat bolul pe masă timp de o oră. După o oră am amestecat încă o dată compoziția de Zimtsterne.



Cum se întinde foaia și cum se decupează aceste steluțe cu scorțișoară?

Pe masa de lucru am presărat cam 1/2 din zahărul cristal.

Compoziția de Zimtsterne este foarte lipicioasă așa că am lucrat cu palmele umezite cu apă rece. Din aproape în aproape am presat aluatul sub forma unei foi cu grosime de circa 8 mm.

Am decupat fursecurile cu o formă de steluță (de circa 5 cm), ușor umezită. Le-am așezat direct în tava așternută cu hârtie de copt sau cu coală specială teflonată sau siliconată (pentru patiserie). Nu vă necăjiți dacă se lipesc pentru că așa trebuie să fie. Am glazurat steluțele cu spumă păstrată anterior. Puteți încerca cu pensula dar vă spun că este mai ușor dacă lucrați cu degetul (sau cu o pensulă mai îngustă decât a mea).

Am lăsat aceste fursecuri steluțe cu scorțișoară la zvântat pentru o oră, la temperatura camerei.

Cum se coc Zimtsterne sau fursecurile fragede fără făină?

Am preîncins cuptorul la 120 C pe funcția sus+jos+ventilație (treapta mică la cuptoarele pe gaz). Am pus tava cu fursecuri pe șina din mijloc și le-am copt timp de 20 de minute la 120 C. Apoi am redus temperatura la 100 C, am deschis ușa cuptorului 10 secunde (ca să mai iasă căldura), am închis-o și am mai lăsat fursecurile la copt alte 10 minute. Bezeaua trebuie să rămâna albă și să fie tare, uscată. În funcție de cuptor s-ar putea să fie nevoie de încă 5 minute de coacere la 100 C.



Fursecurile fine cu scorțișoară se lasă la răcit în tavă.

Servire și păstrare Zimtsterne sau fursecuri fragede cu migdale, nuci, alune și scorțișoară

Chiar dacă în prima zi sunt mai tari vă asigur că aceste steluțe cu scorțișoară se vor înmuia în 1-2 zile. Chiar dacă au destul de multă pudră de scorțișoară în compoziție vă asigur că după coacere aceasta nu se simte foarte pregnant.

Zimt sterne se păstrează în cutii închise și rezistă bine peste 2 săptămâni.

Iată ce fain au arătat platourile mele cu prăjituri de Crăciun! Pe lângă Zimtsterne am făcut și fursecuri Linzer cu gem și nucă, prăjitură Reka cu foi cu miere și cremă de smântână cu nucă, bomboane Raffaello de casă precum și baigli la tavă cu mac și nucă.

Cred că v-am făcut poftă cu aceste steluțe cu scorțișoară și albușuri sau Zimtsterne și că le veți prepara în curând!

ePoftă bună!



De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]