Suc de portocale si varza rosie, un suc natural deosebit pentru detoxiefiere
Desi iubesc si portocalele si varza rosie, nu mi le-am imaginat niciodata intr-un pahar de suc si nici nu ma asteptam ca aceasta minunata combinatie sa devina una dintre preferatele mele. Da, sucul de portocale si varza rosie este propunerea mea de astazi pentru cura de detoxifiere pe care am inceput-o de curand.
Desigur va intrebati cine m-a ajutat sa obtin acest delicios, colorat si sanatos suc? Daca nu ati facut cunostinta inca cu noul meu storcator Philips Avance, o sa vi-l prezint in cateva cuvinte. Tubul de alimentare XXL, de 80mm, permite utilizatorului storcatorului Philips Avance sa introduca fructul intreg in aparat, scutind astfel timpul si efortul destinat pana acum taierii fiecarui fruct in parte. Functia quick clean ne permite sa curatam storcatorul in mai putin de 1 minut.In plus, Philips Avance este primul storcator centrifugal de pe piata cu functia de pre-curatare. Cum functioneaza? Prima data cand am folosit functia de pre-curatare, nu ma asteptam sa obtin un storcator atat de curat. Am pus accesoriul cu care impingem fructele, in tubul XXL, am pozitionat cana de colectare pentru suc sub gura de scurgere si am actionat storcatorul la viteza 2. Am turnat 1 l de apa usor calduta si fibrele de pe sita si de pe capac s-au curatat ca prin minune. Dupa pre-curatare, am scos sita din storcator si am spalat-o cu un burete de bucatarie, doar pentru cateva secunde, pentru ca era deja curata.
Dieta cu sucuri naturale trebuie sa contina cel putin trei pahare de suc natural in fiecare zi, iar fructele si legumele folosite trebuie sa fie diferite. O astfel de dieta trebuie respectata 10-14 zile, in conditiile unui regim alimentar in cursul caruia trebuie redus la maximum aportul de cereale rafinate si zaharuri, dar si aportul de alimente de origine animala si mai ales de grasimi animale. In perioada dietei cu sucuri naturale putem consuma legume si cereale integrale, carne slaba de pui si peste (sau fasole uscata, ciuperci si alte zarzavaturi bogate in proteine daca respectam canoanele postului). Vom limita consumul de cartofi, dovleac si alte legume bogate in amidon.
Cu continutul lor bogat in bioflavonoide si vitamina C, portocalele sunt renumite pentru cresterea imunitatii, sunt de asemenea bogate in minerale si ne ajuta la purificarea organismului.
Varza rosie creste imunitatea organismului, in primul rand datorita vitaminei C continute. Prezinta proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor, ne ajuta in curele de slabire si detoxifiere.
Ingrediente
– Suc de portocale si varza rosie
Mod de preparare
– Suc de portocale si varza rosie
Cum sa consumam corect fructele si legumele
1.Fructele nu se combina cu nimic altceva (lipide sau proteine).
2. Nu se mananca la sfarsitul mesei pentru ca in combinatie cu alte alimente perturba digestia si pierd mare parte din vitamine prin procesul de frementatie in stomac.
3.Cand sunt combinate cu alte alimente fructele fermentaza in stomac si produc chiar alcool.
4.Fructele se mananca doar pe stomacul gol: dimineata sau la 2-3 ore dupa cina.
Daca doriti sa aveti un astfel de ajutor in bucatarie, va invit sa participati la concurs! Printr-un simplu comentariu prin care imi spuneti ce tip de suc vi se pare potrivit petru cura de detoxifiere, puteti intra in posesia unui storcator Philips Avance.
Comentariile se vor lasa in cadrul articolului “Suc de ananas, mere si telina si o invitatie la concurs!”. Comentariile lasate la reteta sucului de sfecla nu vor fi inregistrate in concurs!